Om Gmail-annoncer

Gmail-annoncekampagner bliver "skrivebeskyttede" fra den 1. juli 2021 og frem. Dette betyder, at annoncører efter denne dato ikke kan oprette nye Gmail-kampagner eller ændre eksisterende Gmail-kampagner, og det er heller ikke muligt at redigere eksisterende Gmail-annoncer.

Hvis du fremover gerne vil vise dine annoncer i Gmail, anbefaler vi, at du opretter en Discovery-kampagne. Discovery-annoncer hjælper dig med at nå ud til 3 milliarder mennesker over hele verden ved at udvide din rækkevidde fra Gmail til andre Google-ejede tjenester, herunder YouTube og Discover. Se, hvordan du opretter og administrerer Discovery-annoncer

Gmail-annoncer er interaktive annoncer, der vises på fanerne Promoveringer og Socialt i din indbakke. Nogle af disse annoncer kan udvides. Når du klikker på en af disse annoncer, udvides den muligvis ligesom en mail. Den udvidede annonce kan indeholde billeder, video eller indlejrede formularer. De giver dig mulighed for at nå ud til potentielle kunder via et mere personligt format. Denne artikel giver dig en oversigt over Gmail-annoncer. Du kan få en vejledning ved at læse artiklen Opret Gmail-annoncer.

Sådan fungerer det

En Gmail-annonce vises først i sin minimerede form. Når en bruger klikker på annoncen, åbnes enten annoncørens landingsside, eller annoncen udvides til mailstørrelse, hvorefter den kan bruges til at opfylde forskellige annonceringsmål. Brugerne kan interagere med din udvidede annonce på forskellige måder afhængigt af annoncens layout.

Gmail-annoncer indeholder to typer formater:

• Enkelt virksomhedsannoncer: Disse annoncer viser kun én virksomhed ad gangen. De kan bruge forskellige aktiver afhængigt af kampagnen, herunder overskrifter, beskrivelser, billeder, videoer, indlejrede formularer, produktoplysninger, priser, bedømmelser, klik for at ringe-muligheder, links til en app fra Marketplace og meget mere.
  • Annoncer for flere forhandlere: Disse annoncer indeholder flere forhandlere, der annoncerer for forskellige produkttilbud i annonceteksten. Hvert tilbud indeholder produktbilledet, prisen og de tilgængelige bedømmelser samt andre oplysninger, som kunderne kan finde relevante, herunder tilbudsbetingelser. Når nogen klikker på dit tilbud i annonceteksten, føres vedkommende til produktsiden på dit website.

Forstå dine rapporter og debiteringer

• Discovery-kampagner: Kolonnen Engagement viser en brugers første åbningsklik for at se din udvidede annonce. Kolonnen "Klik" viser klik, der sender brugere til dit website fra din udvidede annonce. Du debiteres kun for den første annonceinteraktion (engagement) på den minimerede teaser, der åbner hele annoncen.
  • Alle andre kampagnetyper, der viser annoncer i Gmail:
    • Enkelt virksomhedsannoncer: I kolonnen "Klik" vises en brugers første klik på din annonce. Du debiteres kun for de klik på den minimerede teaser, der åbner hele annoncen.
    • Annoncer for flere forhandlere: I kolonnen "Klik" vises klik, der sendes til produktsiderne på dit website. Du debiteres kun for en brugers klik i selve den annonce, der fører til dit website.Du bliver ikke debiteret for klik på den minimerede teaser, der åbner hele annoncen.

Bemærk! Du kan køre dynamiske remarketingannoncer for virksomhedstypen "Hoteller og lejemål" i Gmail-kampagner. Du kan tilføje et datafeed, når du opretter eller redigerer en Gmail-kampagne, ved at klikke på Yderligere indstillinger (i sektionen "Budget") og markere afkrydsningsfeltet "Brug et datafeed til tilpassede annoncer" under "Dynamiske annoncer".

Klar til mail

Mange af dem, der udvider din annonce, kan gemme den ved at klikke på stjerneikonet eller på den blå knap Gem nederst i meddelelsen. De kan desuden videresende din udvidede annonce til en anden person som en mail.

Mobilvenlig

Google Ads optimerer annoncerne for at sikre, at de ser godt ud, uanset hvor de bliver vist – på en computer, en mobilenhed eller i Gmail-appen. Din annonces layout optimeres automatisk til mobiloplevelsen. Hvis du vil gøre den endnu mere effektiv, kan du vælge mellem flere funktioner specielt til mobilenheder, f.eks. "klik for at ringe" og "promovering af apps".

Google Ads-forhåndsvisninger repræsenterer, hvad de fleste brugere ser. Gengivelserne af annoncerne kan dog variere på grund af forskelle mellem Gmail på både Android og Gmail iOS, forskelle mellem browsere på Gmail Desktop, og brugere, der ikke altid kører den nyeste Gmail-mobilklient.

Sådan fungerer målretningen

Du kan bruge de fleste af de indstillinger for displaymålretning, som du allerede kender – f.eks. interessebaserede målgrupper, målgrupper i markedet og demografiske segmenter.

Du kan få dine annoncer vist for bestemte målgrupper ved hjælp af følgende metoder:

• Interessebaseret målgrupper: Vælg blandt disse målgrupper for at nå ud til potentielle kunder og gøre dem opmærksomme på din virksomhed. En annoncør, der sælger sportsudstyr, kan f.eks. vælge relevante emner såsom "Fitness" og "Sportsudstyr" eller målrette mod personer i de interessebaserede målgrupper "Sundheds- og fitnessentusiaster" eller "Løbeentusiaster".
  • Tilpassede målgrupper med søgehensigt: Nå ud til din målgruppe i dine display- og videokampagner ved at anvende søgeord, webadresser, apps eller YouTube-indhold til at identificere kunder, der aktivt søger efter et relateret produkt eller en relateret enhed.
  • Automatisk målretning: Automatisk målretning hjælper dig med at optimere din målretning overalt på Gmail, så du automatisk når ud til personer, som du ellers ikke ville nå ud til via din målretning, til omtrent samme pris pr. person.
  • Kundematch: Med denne mulighed kan du vise kunder annoncer ud fra data om kunderne, som du deler med Google. Se mere om kundematch.
  • Demografiske oplysninger: Med denne mulighed kan du nå ud til personer på Displaynetværket, der er knyttet til bestemte demografiske kategorier, f.eks. et bestemt køn, en bestemt aldersgruppe eller en bestemt husstandsindkomst.
  • Målgrupper i markedet: Vælg en af disse målgrupper for at nå ud til potentielle kunder, der er "i markedet", hvilket vil sige, at de søger efter produkter og aktivt overvejer at købe en tjeneste eller et produkt, som svarer til eller minder om dem, du tilbyder.
  • Livsbegivenheder: Nå ud til potentielle kunder på vigtige tidspunkter i livet, f.eks. når de flytter, bliver gift eller tager afgangseksamen.
  • Remarketing: Du kan også nå ud til personer, der allerede har interageret med din virksomheds produkter og tjenester, f.eks. tidligere besøgende på et website, brugere af en mobilapp, seere af en video eller personer på dine egne lister. Når der er tale om remarketinglister, der er målrettet mod Gmail-annoncer, bliver annoncerne kun vist, hvis listerne indeholder mindst 100 besøgende eller brugere, der har været aktive inden for de seneste 30 dage.