Om dynamiske søkeannonser, annonserangering og resultater

Dynamiske søkeannonser skiller seg fra standard søkeordbaserte annonser i måten annonsene dine målrettes mot søk på. Hvis du bruker dynamiske søkeannonser, endres ikke resultatene for søkeordannonsene dine, og du har nøyaktig samme grad av kontroll over kontoen din. Dynamiske søkeannonser rangeres på samme måte som standard annonser.

Denne artikkelen forklarer hvordan dynamiske søkeannonser rangeres. Du får også en oversikt over hvordan du kan optimalisere annonsegruppen din ved hjelp av negative søkeord, annonseelementer og statistikk fra rapporteringsfanen.

Før du begynner

Hvis du ikke har brukt dynamiske søkeannonser før, bør du først lese artikkelen Opprett dynamiske søkeannonser.

Slik rangeres dynamiske søkeannonser

Når du deltar i auksjonen, fastsettes rangeringen av en dynamisk søkeannonse på samme måte som for søkeordbaserte annonser. Rangeringen er basert på budet du legger inn, annonsekvaliteten på auksjonstidspunktet (deriblant forventet klikkfrekvens, annonserelevans og opplevelse av landingssiden), grensene for annonserangeringen, den aktuelle søkekonteksten (f.eks. personens sted, enhet, søketidspunkt, søketermenes art, andre annonser og søkeresultater som vises på siden, samt andre brukersignaler og -attributter) og den forventede effekten av elementer og andre annonseformater.

Merk: Når en bruker søker etter det nøyaktige søkeordet du bruker til målretting i en annen kampanje, kan det hende at annonsen fra søkeordkampanjen vises i stedet for den dynamiskd søkeannonsen i følgende tilfeller:

• når de to annonsene tilhører den samme Google Ads-kontoen
  • når de to annonsene tilhører to forskjellige kontoer som du har knyttet sammen (du kan knytte sammen flere kontoer ved å kontakte en kundeservicemedarbeider)

Men vi kan komme til å vise den dynamiske søkeannonsen i stedet for en søkeordbasert annonse dersom kundens søketerm er en variant at søkeordene dine med frasesamsvar eller fleksibelt samsvar, og hvis den dynamiske søkeannonsen har høyere annonserangering.

Kvalitetspoeng

Det rapporteres 1–10 kvalitetspoeng for hvert av søkeordene i kontoen din. Denne verdien er en beregning av kvaliteten på annonsene dine og landingssidene de leder til. For dynamiske annonsemål er det ingen tilsvarende måte å beregne kvalitetspoeng på.

Når en annonse deltar i en auksjon, er ikke det enkelte søkeordet noen faktor i annonsens annonserangering. I stedet ser vi på de forventede annonseresultatene fra brukerens søk. Beregningen av dynamiske søkeannonsers kvalitetsbaserte annonserangering fungerer nøyaktig på samme måte som for andre søkeannonser: Annonserangeringen bestemmes av faktorer som forventet klikkfrekvens, annonserelevans og opplevelsen av landingssiden.

Negative søkeord

Du kan bruke negative søkeord – akkurat som i tradisjonelle annonsegrupper – for å forhindre at annonsene dine vises etter søk som ikke omsettes i salg. Med dynamiske søkeannonser styrer du dynamiske annonsemål, annonsemaler, bud og budsjetter. Du kan legge til negative søkeord fra søkeordrapporten eller søketermrapporten på «Dynamiske annonsemål»-fanen. Når du gjennomgår søketermrapporten, kan du merke av i avmerkingsboksen ved siden av søket du vil ekskludere, og deretter velge «Legg til som negativt søkeord». Nå opprettes et negativt søkeord for det aktuelle søkeordet, og du kan se det i søkeordrapporten.

Overlappende dynamiske annonsemål

Hvis det kan vises annonser i to dynamiske annonsemål i den samme kampanjen etter et søk, blir det vist dynamiske søkeannonser på den landingssiden som er mest relevant for søket. Hvis det kan vises annonser i to dynamiske annonsemål i ulike kampanjer etter et søk, konkurrerer annonsemålene mot hverandre i auksjonen.

Overlappende dynamiske annonsemål og søkeord

Hvis både dynamiske annonsemål og søkeord kan utløse visning av annonser etter et søk, er det søkeordene som utløser visningen. Dette gjelder søkeord med eksakt samsvar, inkludert identiske termer, feilstavede ord, flertallsformer eller ordstammer. Søkeord med andre samsvartyper konkurrerer mot dynamiske søkeannonser i auksjonen, der annonsemål og søkeord har like stor sjanse for å utløse annonsevisninger. Finn ut mer om lignende søkeord i Google Ads-kontoer

Annonseelementer

Du kan ta med hvilke som helst av annonseelementene våre i dynamiske søkeannonser for å vise tilleggsinformasjon om bedriften til kundene, for eksempel flere linker til sider på nettstedet.

Rapportering

I søketermrapporten kan du se hvilke termer folk søkte etter før de klikket på annonsen din, og finne de dynamiske overskriftene og landingssidene som ble valgt for de aktuelle søketermene. Via denne rapporten kan du også åpne en landingssiderapport der du kan se resultatene fra bestemte landingssider. I tillegg kan du se den gjennomsnittlige klikkfrekvensen, kostnaden per klikk og konverteringsdataene fra annonsene dine. Finn ut mer om optimalisering av dynamiske annonsegrupper og hvordan du kan opprette effektive søkeannonser.