Om dynamiske søkeannonser, annonserangering og resultater

Dynamiske søkeannonser skiller seg fra standard søkeordbaserte annonser i måten annonsene dine målrettes mot søk på. Hvis du bruker dynamiske søkeannonser, endres ikke resultatene for søkeordannonsene dine, og du har nøyaktig samme grad av kontroll over kontoen din. Dynamiske søkeannonser rangeres på samme måte som standard annonser.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan dynamiske søkeannonser rangeres. Du får også en oversikt over hvordan du kan forbedre kampanjen din med negative søkeord, annonseutvidelser og statistikk fra Rapportering-fanen.

Før du begynner

Hvis du ikke har brukt dynamiske søkeannonser før, bør du først lese Opprett dynamiske søkeannonser.

Slik rangeres dynamiske søkeannonser

Når du deltar i auksjonen, fastsettes rangeringen av en dynamisk søkeannonse på samme måte som for søkeordbaserte annonser. Rangeringen er basert på det høyeste budet for kostnad per klikk (CPC) du har angitt for det dynamiske annonsemålet, samt kvalitetspoengene til den dynamiske søkeannonsen på auksjonstidspunktet. Dette er tuftet på de samme beregningene som benyttes for andre søkeannonser.

Merk: Når en person søker etter det nøyaktige søkeordet du bruker til målretting i en annen kampanje, kan det hende at annonsen fra søkeordkampanjen din vises i stedet for en dynamisk søkeannonse i følgende tilfeller:

• Når de to annonsene tilhører den samme Google Ads-kontoen.
  • Når de to annonsene tilhører to forskjellige kontoer som du har knyttet sammen. (Hvis du vil tilknytte flere kontoer, bør du ta kontakt med en kundeservicemedarbeider.)

En dynamisk søkeannonse kan imidlertid bli vist i stedet for en søkeordbasert annonse hvis kundens søketerm samsvarer med et av søkeordene dine med fleksibelt samsvar eller setningssamsvar, og hvis den dynamiske søkeannonsen har høyere annonserangering.

Negative søkeord

I likhet med vanlige kampanjer kan du bruke negative søkeord for å unngå at annonsene vises for søk som ikke resulterer i salg. Med dynamiske søkeannonser styrer du de dynamiske annonsemålene, annonsemalene, budene og budsjettene dine.

Annonseutvidelser

Du kan ta med hvilke som helst av annonseutvidelsene våre i de dynamiske søkeannonsene dine for å presentere tilleggsinformasjon om bedriften, for eksempel flere linker til sider på nettstedet.

Rapportering

Du kan se på en søkeordrapport for å finne ut hvilke ord brukerne søkte med da de klikket på annonsen din, og se de dynamiske overskriftene og landingssidene som ble valgt for de aktuelle søkeordene. Du kan også få en Kategorier-rapport og se resultatene for ulike kategorier på nettstedet ditt. I tillegg kan du se gjennomsnittlig klikkfrekvens, kostnad per klikk og konverteringsdata for annonsene dine. Hvis du vil finne ut mer om dette, kan du lese artikkelen Optimaliser dynamiske søkeannonser og gå over den omfattende sjekklisten vår for optimalisering av dynamiske søkeannonser.