Automatische targeting gebruiken in Google Display-advertenties

Met automatische targeting wordt uw bereik uitgebreid naar extra gebruikers, waardoor u met Google Display-advertenties meer conversies kunt genereren voor ongeveer dezelfde kosten per klant. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw instelling voor targetinguitbreiding kunt wijzigen en hoe u de prestaties in uw campagne kunt evalueren.

Een overzicht van automatische targeting in Google Display-advertenties en hoe dit werkt, vindt u in Over automatische targeting in Google Display-advertenties.

Voordat u begint

Belangrijke biedingsinformatie:

Automatische targeting resulteert in nieuwe plaatsingen, dus het is geschikt voor adverteerders die geen strikte richtlijnen voor branding hebben over waar hun advertenties worden weergegeven. Houd er rekening mee dat u nog steeds plaatsingen kunt uitsluiten van uw advertentiegroep, campagne of account.

Opmerking: Als u een Slimme display-campagne heeft, zijn targeting en bieden al geautomatiseerd. U hoeft de instelling voor targetinguitbreiding dan niet handmatig in te stellen.

Als u een op conversies gerichte adverteerder bent maar geen gebruik maakt van een slimme display-campagne, kunt u een biedstrategie gebruiken, zoals doel-CPA (kosten per acquisitie) of doel-ROAS (rendement op advertentie-uitgaven) met automatische targeting. Doel-CPA of doel-ROAS worden aanbevolen voor automatische targeting, omdat ons systeem hiermee conversiegegevens optimaal kan benutten om u de meeste waarde voor uw campagne te bieden.

Als u zich meer richt op het genereren van siteverkeer, kunt u overwegen een handmatige biedstrategie te gebruiken, zoals Handmatige kosten per klik (CPC) of Verbeterde CPC met automatische targeting. Met handmatige CPC kunt u automatische targeting gebruiken om uw bereik uit te breiden naar extra gebruikers om meer siteverkeer te genereren voor ongeveer dezelfde kosten per klant.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Instellingen voor automatische targeting wijzigen

Volg deze stappen om automatische targeting te kiezen via de optie 'Targetingoptimalisatie' in uw advertentiegroepen:

1. Klik op het tabblad Display Netwerk.
  2. Selecteer uw advertentiegroep en klik op de knop + Targeting.
  3. Vink in het gedeelte 'Targetingoptimalisatie' onder de verschillende targetingmethoden het selectievakje voor het gewenste niveau van automatische targeting aan.
  4. Klik op Opslaan.

U kunt op elk gewenst moment uw selectie wijzigen in een andere beschikbare optie of u kunt zich afmelden voor targetingoptimalisatie.

Prestaties beoordelen

Houd er wanneer u uw prestaties beoordeelt rekening mee dat automatische targeting uw bereik uitbreidt naar mensen die uw advertenties zonder automatische targeting niet zouden hebben gezien. De conversies die u met automatische targeting genereert, zijn aanvullende conversies die u anders niet zou hebben gerealiseerd.

'Agressieve' targeting kan in eerste instantie afwijken van uw doel-CPA, omdat deze in het Display Netwerk extra klanten voor u zoekt. Terwijl uw advertenties worden weergegeven, leert automatische targeting welke targeting het best voor u werkt en worden de resultaten geoptimaliseerd. Als gevolg hiervan - op het niveau van de advertentiegroep en in de loop van de tijd - komt de werkelijke CPA meestal steeds dichter in de buurt van de doel-CPA.

Segmenteer uw rapport op 'Targetingmodus' als u de prestaties van automatische targeting wilt beoordelen. Dat doet u als volgt:

1. Klik op het tabblad Display Netwerk in de campagne waarvoor u statistieken wilt weergeven.
  2. Klik op het tabblad Plaatsingen.
  3. Klik op het dropdownmenu Segmenteren en selecteer 'Targetingmodus'.
  4. Zoek in de rapportagetabel naar plaatsingen in de categorie 'Automatisch getarget'.

Als u offline statistieken wilt bekijken die via automatische targeting zijn gegenereerd, kunt u uw automatische plaatsingen downloaden en sorteren op 'Targetingmodus'.