Geoptimaliseerde targeting gebruiken

Met geoptimaliseerde targeting kan ons systeem voor uw campagne de klanten met de hoogste conversiekans vinden op basis van uw campagnedoelen. Als u geoptimaliseerde targeting gebruikt, kunt u ook targetingsignalen zoals zoekwoorden of doelgroepsegmenten opgeven. Ons systeem gebruikt deze signalen als startpunt om de best presterende criteria voor de weergave van uw advertenties te vinden.

Met geoptimaliseerde targeting wordt er mogelijk minder of geen verkeer gegenereerd voor uw signalen als er ergens anders beter presterend verkeer wordt gevonden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de prestaties van geoptimaliseerde targeting in display- en videocampagnes gebruikt en controleert.

Voordat u begint

Merkveiligheid

Geoptimaliseerde targeting houdt rekening met uw bestaande instellingen voor merkveiligheid (zoals contentuitsluitingen). U hoeft geen aanvullende wijzigingen aan te brengen in de instellingen voor merkveiligheid als u geoptimaliseerde targeting gebruikt.

Biedstrategieën

• Als u zich op siteverkeer richt, kunt u geoptimaliseerde targeting gebruiken met de biedstrategie Aantal conversies maximaliseren en het conversietype Sitebezoeken.
  • Als u zich op conversies richt, kunt u geoptimaliseerde targeting gebruiken met Aantal conversies maximaliseren of met Doel-CPA. Deze biedstrategieën worden aanbevolen voor geoptimaliseerde targeting, omdat ze uw conversiegegevens gebruiken om de meeste waarde uit uw campagne te genereren.

Campagneprestaties

Geoptimaliseerde targeting heeft tijd nodig om te leren en doelgroepsegmenten te vinden waarvan de kans groter is dat ze converteren.

• Wacht bij nieuwe campagnes tot de campagne ten minste 50 conversies heeft gegenereerd of ten minste 2 weken actief is geweest voordat u de prestaties evalueert.
  • Voor bestaande campagnes moet u minimaal 2 weken wachten voordat u de prestaties kunt evalueren.
Gebruik doelgroepinzichten op de pagina over inzichten om meer inzicht te krijgen in de unieke kenmerken van gebruikers die volgens geoptimaliseerde targeting de prestaties verbeteren. Met doelgroepinzichten kunt u de transparantie voor geoptimaliseerde targeting vergroten door de best presterende Google-doelgroepsegmenten te markeren. Zo krijgt u een beter beeld van wie uw klanten zijn aan de hand van de unieke kenmerken, de interesses en het gedrag van gebruikersgroepen die uw advertenties bekijken en die converteren. Lees meer informatie over doelgroepinzichten.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Instellingen voor geoptimaliseerde targeting wijzigen

Opmerking: Geoptimaliseerde targeting is alleen beschikbaar voor campagnes voor het genereren van vraag, video-actiecampagnes (VAC) en display-campagnes. Geoptimaliseerde targeting staat altijd aan voor Performance Max-campagnes. Merkcampagnes gebruiken doelgroepuitbreiding.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Selecteer in de filterbalk de campagne waartoe de advertentiegroep behoort.
  5. Selecteer dan de advertentiegroep waarvoor u de targeting wilt aanpassen.
  6. Klik op het tabblad 'Instellingen'.
    • U kunt ook op het tandwiel Google Ads | gear [Icon] naast de geselecteerde advertentiegroep in de tabel klikken om het deelvenster Instellingen te openen.
  7. Vouw het gedeelte Geoptimaliseerde targeting uit.
  8. Selecteer het selectievakje om geoptimaliseerde targeting aan of uit te zetten.
  9. Klik op Opslaan.

De prestaties van campagnes met geoptimaliseerde targeting bekijken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Klik op Tabel tonen in de statistiektabel Doelgroepsegmenten of Demografie om deze uit te vouwen. Scroll omlaag naar de rij Totaal: doelgroepuitbreiding en geoptimaliseerde targeting.

Uw bereik wordt met geoptimaliseerde targeting uitgebreid naar mensen die uw advertenties anders niet zouden bekijken. De conversies die u met geoptimaliseerde targeting krijgt, zijn aanvullende conversies die u anders niet had gekregen.

De gemiddelde kosten per actie (CPA) kunnen in het begin schommelen. Geoptimaliseerde targeting leert na verloop van tijd welke targeting het best voor u werkt en optimaliseert uw bereik tegen een consistentere gemiddelde CPA om zo veel mogelijk conversies te genereren.

Als uw advertentiegroepen verschillende soorten targeting gebruiken, kunt u de prestaties van de advertentiegroepen bekijken om het aantal klikken, vertoningen en conversies voor elke advertentiegroep te vergelijken.

Gerelateerde link