Een responsieve display-advertentie maken

Google Ads Tutorials: Creating responsive display ads

Als u een responsieve display-advertentie wilt maken, kunt u uw items (afbeeldingen, koppen, logo's, video's en beschrijvingen) uploaden. Google genereert dan automatisch advertenties die in het Google Display Netwerk worden weergegeven.

Responsieve display-advertenties maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Alle campagnes.
  3. Selecteer Display-campagnes en klik op een campagne waaraan u responsieve display-advertenties wilt toevoegen.

4. Klik op Advertenties en extensies en vervolgens op Advertenties.

5. Klik op de plusknop .

6. Selecteer Responsieve display-advertentie.

7. Selecteer een advertentiegroep.

8. Voeg uw afbeeldingen toe en sla ze op.

9. Klik onder 'Afbeeldingen en logo's' op de plusknop voor video's om een YouTube-link toe te voegen aan uw video.

10. Vul alle gegevens voor uw advertentie in.

11. Bekijk een voorbeeld van uw advertentie.

12. Klik op Opslaan.

Dynamische responsieve advertenties met een feed maken

• Met dynamische remarketing kunt u een feed maken van al uw producten of services, samen met de kenmerken ervan, zoals unieke ID's, afbeeldingen en prijzen. Meer informatie over hoe u een nieuwe feed maakt en uploadt.
  • De opgemaakte prijs in uw feed wordt gebruikt in plaats van het prijsvoorvoegsel dat u toevoegt wanneer u uw advertentie maakt.
  • Deze advertenties kunnen in formaten worden weergegeven waarin uw dynamische feedafbeeldingen niet passen. Daarom worden in uw advertenties mogelijk niet altijd afbeeldingen uit uw feed gebruikt.
  • Mogelijk worden niet al uw items weergegeven in uw advertenties. Zo kunnen uw advertenties soms zonder afbeeldingen worden weergegeven om uw bereik in het Display Netwerk te vergroten.
  • Producten die in het voorbeeld worden weergegeven, zijn alleen bedoeld ter illustratie. Zorg ervoor dat uw feeds voldoen aan ons beleid voor gepersonaliseerd adverteren.
  • Bij relevante producten kan Google lay-outtags voor adverteerders in de detailhandel weergeven, zoals 'nieuw', 'populair' of 'prijsdaling', om zo de prestaties te stimuleren. Deze lay-outtags worden automatisch weergegeven op basis van productinzichten uit de feed. Meer informatie over dynamische remarketing.