Responsiivisen display-mainoksen luominen

Huom. Responsiivisista Display-mainoksista tulee kesällä 2018 Display-verkoston uusi oletusmainostyyppi uudistuneessa Google Adsissa. Nämä mainokset sisältävät kaikki responsiivisten mainosten ominaisuudet. Lisäksi niihin voi ladata useita samaan sisältöluokkaan kuuluvia kohteita, ja ne tarjoavat mainostajille lisää mahdollisuuksia vaikuttaa mainoksiinsa. Jos käytössäsi on responsiivisia mainoksia, sinua kehotetaan tallentamaan ne responsiivisina Display-mainoksina.

Responsiiviset display-mainokset helpottavat mainosten näyttämistä Display-verkostossa. Mainokset ovat elementtipohjaisia, ja niiden koko, ulkoasu ja muoto mukautuvat automaattisesti käytettävissä olevan mainospaikan mukaan. Google luo mainokset automaattisesti käyttämällä lataamaasi sisältöä (kuten logoja, otsikoita, kuvia, videoita ja kuvauksia) ja optimoi mainosten tehokkuuden valitsemalla kuhunkin mainospaikkaan sopivan elementtien yhdistelmän. Responsiivisia display-mainoksia voidaan näyttää lähes minkä kokoisina tahansa, erilaisilla teksteillä ja kuvilla sekä natiivimuodossa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Responsiivisia display-mainoksia luodaan. Aiheeseen liittyvä yleiskatsaus on artikkelissa Tietoja Responsiivisista display-mainoksista.

Ennen kuin aloitat

Jos luot Dynaamisia responsiivisia display-mainoksia liittämällä syötteen Responsiiviseen display-mainokseesi (ja sen kampanjaan), muista seuraavat asiat:

• Jos sisällytät syötteeseen muotoillun hinnan, sillä korvataan hinnan etuliite, jonka lisäät Google Adsiin mainosta luodessasi.
  • Koska näitä mainoksia näytetään monessa eri koossa eivätkä dynaamisen syötteen kuvat sovi kaikkiin kokoihin, syötteesi kuvia ei aina käytetä mainoksissasi.
  • Esikatselussa näkyvät tuotteet ovat ainoastaan havainnollistavia. Varmista, että syötteesi noudattavat personoitua mainontaa koskevaa käytäntöämme
  • Google voi näyttää jälleenmyyjämainostajille asettelutageja osuvissa tuotteissa tehokkuuden parantamiseksi. Tällaisia tageja ovat esimerkiksi uusi, suosittu tai hinnanalennus. Asettelutagit näkyvät automaattisesti syötteen tuotetietojen perusteella. Lue lisää täältä.
  • Kaikkea sisältöä ei näytetä mainoksissa jokaisella näyttökerralla. Mainoksiasi voidaan esimerkiksi joskus näyttää ilman kuvia, jotta ne näkyvät useammalle käyttäjälle Display-verkostossa.

Responsiivisten Display-mainosten luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta navigaatiopaneelista Display-kampanjat.
  3. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset.
  4. Klikkaa sinistä pluspainiketta .
  5. Valitse Responsiivinen Display-mainos.
  6. Valitse mainosryhmä. Jos haluat responsiivisten Display-mainostesi tukevan dynaamista uudelleenmarkkinointia, varmista, että mainosryhmä tai sen kampanja on liitetty syötteeseen.
  7. Lisää ja tallenna kuvat. Kuvat ovat välttämättömiä, jotta voit käyttää kaikkia mainosmuotoja.  Suosittelemme lisäämään useita kuvia, koska silloin mainosten optimointi on Googlelle helpompaa. Voit ladata enintään 15 markkinointikuvaa ja viisi logoa. Voit lisätä saman kuvan sekä vaakakuvana että neliön muotoisena tai käyttää eri kuvia kutakin kuvasuhdetta varten. Lataa kuvat, skannaa kuvia verkkosivustoltasi tai käytä maksuttoman kuvakirjastomme kuvituskuvia. Voit myös valita kuvia äskettäin käytettyjen kuvien joukosta.
    • Vaaka: Jos valitset kuvan lataamisen, muista, että vaakasuuntaisen kuvan kuvasuhteen on oltava 1,91:1 ja koon vähintään 600 x 314. Tiedoston enimmäiskoko on 5 120 kt.
    • Neliö: Jos valitset kuvan lataamisen, muista, että neliön muotoisen (1:1) kuvan koon on oltava yli 300 x 300. Tiedoston enimmäiskoko on 5 120 kt.
    • Logo (valinnainen): Jos valitset logon lataamisen, muista, että logon kuvasuhteen on oltava 1:1 (neliö) ja koon vähintään 128 x 128. Neliön muotoisen logon suosituskoko on 1 200 x 1 200. Parhaan renderoinnin takaamiseksi on suositeltavaa lisätä myös vaakasuuntainen (4:1) logo, jonka koon on oltava vähintään 512 x 128. Vaakasuuntaisen logon suosituskoko on 1 200 x 300. Läpinäkyvä tausta on paras kaikentyyppisille logoille, mutta vain jos logo on keskitettynä. Tiedoston enimmäiskoko on 5 120 kt.
    • Vältä tekstiä: Teksti saa peittää enintään 20 % kuvan alasta. Huom. Jotta kuva mahtuu tiettyihin mainospaikkoihin, sitä saatetaan rajata vaakasuunnassa (enintään 5 % molemmista reunoista).
  8. Klikkaa Kuvat ja logot ‑kohdan alta Videot.
  9. Varmista, että näytettävä video on ladattu YouTubeen. Lisää sitten YouTube-linkit hakemalla videota tai liittämällä URL-osoite YouTubesta. Jos valitset lataamisen, muista, että videon suositeltu pituus on enintään 30 sekuntia (suositellut kuvasuhteet: 16:9, 1:1, 4:3 ja 9:16). Vain YouTube-videolinkit ovat sallittuja mainoksessa.
  10. Täytä mainoksesi tiedot. Voit luoda responsiivisia Display-mainoksiasi varten useita otsikoita ja kuvauksia. Voit ladata useita versioita seuraavista:
    1. Kirjoita lyhyt otsikko (1–5 otsikkoa, joissa kussakin on enintään 30 merkkiä). Lyhyt otsikko on mainoksen ensimmäinen rivi. Se näkyy ahtaissa mainospaikoissa, jotka ovat liian pieniä pitkälle otsikolle. Lyhyt otsikko voidaan näyttää kuvauksen kanssa tai ilman kuvausta.
    2. Kirjoita pitkä otsikko (enintään 90 merkkiä). Pitkä otsikko on mainoksen ensimmäisellä rivillä ja näkyy lyhyen otsikon sijasta suurissa mainoksissa. Pitkät otsikot voidaan näyttää kuvauksen kanssa tai ilman kuvausta. (Huom. Kun pitkä otsikko näytetään mainoksessa, sen pituus vaihtelee sen sivuston mukaan, jolla otsikko näytetään. Jos pitkää otsikkoa lyhennetään, sen lopussa on kolme pistettä.
    3. Kirjoita kuvaus (1–5 kuvausta). Kuvaus täydentää otsikkoa ja sisältää toimintakehotuksen. Kuvauksessa voi olla enintään 90 merkkiä, ja se näytetään lyhyen tai pitkän otsikon jälkeen. Huom. Näytettävän kuvauksen pituus vaihtelee sen sivuston mukaan, jolla kuvaus näytetään. Jos kuvausta lyhennetään, sen lopussa on kolme pistettä.
    4. Yrityksen nimi. Tämä on yrityksesi tai brändisi nimi.
    5. Lopullinen URL-osoite. Osoite, johon käyttäjät siirtyvät mainosta klikattuaan.
    6. Valinnainen: Jos haluat lisätä URL-osoitteeseen seurantaparametreja tai muokattuja parametreja, valitse Tarkennetut URL-valinnat.
    7. Valinnainen: Klikkaa LISÄÄ VAIHTOEHTOJA ja valitse Toimintakehotusteksti. Valitse vasemmalla olevasta avattavasta valikosta kieli ja oikealla olevasta avattavasta valikosta toimintakehotusteksti.
    8. Valinnainen (dynaamiset responsiiviset mainokset): Lisää mainosteksti (esimerkiksi Maksuton toimitus kahdessa päivässä) ja hinnan etuliite.
  11. Esikatsele mahdollisten mainostesi suosituimpia kokoja ja mainosmuotoja. Koska responsiiviset Display-mainokset sopivat lähes mihin tahansa Display-verkoston mainospaikkaan, niillä voi olla tuhansia erilaisia asetteluita.
  12. Klikkaa Tallenna.
  13. Odota mainoksesi hyväksymisen jälkeen vähintään viikko, ennen kuin tutkit sen tehokkuutta. Ennen sitä dataa ei ole tarpeeksi.