Sobre l'atribució basada en dades

Abans de fer una compra o de dur a terme una altra acció valuosa al vostre lloc web, és possible que els usuaris facin clic en diversos dels vostres anuncis o hi interaccionin. En general, tot el mèrit de la conversió s'atribueix al darrer anunci amb què han interaccionat els clients. Ara bé, de debò ha estat aquest anunci el que els ha fet decantar-se per la vostra empresa?

L'atribució basada en dades atribueix el mèrit de les conversions en funció de com les persones interaccionen amb els vostres anuncis i decideixen fer-se clients vostres. Fa servir dades del vostre compte per determinar quines paraules clau, quins anuncis i quines campanyes tenen més impacte en els vostres objectius empresarials. L'atribució basada en dades analitza les conversions de lloc web, de visita a la botiga i de Google Analytics procedents d'anuncis de cerca (inclosos els de compres), de YouTube, de display i de generació de demanda.

Aquest article explica l'atribució basada en dades. Per obtenir més informació sobre els models d'atribució en general, o sobre com podeu seleccionar-ne un per a les vostres accions de conversió, llegiu l'article Sobre els models d'atribució.

Avantatges

• Vegeu les paraules clau, els anuncis, els grups d'anuncis i les campanyes que contribueixen més a assolir els objectius empresarials que us heu marcat.
  • Optimitzeu les ofertes en funció de les dades de rendiment específiques del vostre compte.
  • Trieu el model d'atribució adequat per a la vostra empresa, sense haver de fer suposicions.

Com funciona

L'atribució basada en dades és diferent de la resta de models d'atribució perquè utilitza les vostres dades de conversió per calcular la contribució real de cada interacció amb un anunci en el camí de conversió. Els models basats en dades són específics de cada anunciant.

L'atribució basada en dades analitza totes les interaccions (inclosos els clics i les implicacions amb els vídeos) que han rebut els vostres anuncis de cerca (inclosos els de compres), de YouTube, de display i de generació de demanda a Google Ads. El model compara els camins dels clients que fan conversions amb els camins dels que no en fan cap i identifica en aquestes interaccions amb els anuncis els patrons que culminen en conversions. Al llarg del camí hi pot haver passos amb una probabilitat més alta que el client faci una conversió. En aquest cas, el model atribueix més mèrit a les interaccions amb anuncis més determinants del camí del client.

Per tant, en avaluar les dades de conversió, veureu quins anuncis tenen més efecte en els vostres objectius empresarials. A més, si feu servir una estratègia d'oferta automàtica per aconseguir més conversions, les ofertes faran servir aquesta informació tan important per mirar d'augmentar les conversions.

Exemple

Suposem que teniu una empresa de visites guiades a Barcelona i feu servir el seguiment de conversions per veure quan compren tiquets els clients al vostre lloc web. En concret, teniu una acció de conversió que fa el seguiment de les compres de tiquets per a una ruta en bicicleta pel barri Gòtic. Els clients solen fer clic en uns quants dels vostres anuncis abans de decidir-se a comprar un tiquet.

El model d'atribució "Basat en dades" detecta que és més probable que comprin un tiquet els clients que primer fan clic a l'anunci "Ruta en bici per Barcelona" i després fan clic a "Ruta en bici pel barri Gòtic" que els usuaris que només fan clic a "Ruta en bici pel barri Gòtic". Per tant, el model redistribueix el mèrit a favor de l'anunci "Ruta en bici per Barcelona" i de les paraules clau, els grups d'anuncis i les campanyes que té associats.

Així, quan consulteu els informes, teniu informació més completa sobre quins anuncis són més valuosos per a l'empresa.

En funció de la disponibilitat de les dades, els models d'atribució de darrer clic i basada en dades poden tenir els mateixos resultats en determinades situacions.

Per obtenir informació més detallada sobre com funciona l'atribució basada en dades, baixeu el Data-driven attribution methodologyPDF (que només està disponible en anglès).

Requisits de dades

La majoria de les accions de conversió són aptes per a l'atribució basada en dades, independentment del volum d'interaccions o de conversions. Només les accions de conversió aptes es poden actualitzar a l'atribució basada en dades.

Per ser aptes, alguns tipus d'accions de conversió necessiten almenys 300 conversions i 3.000 interaccions amb anuncis en les xarxes compatibles en un termini de 30 dies. Un cop feu servir l'atribució basada en dades per a aquests tipus d'accions de conversió, no podreu continuar utilitzant aquest model si les dades cauen per sota de les 2.000 interaccions amb anuncis en xarxes compatibles o de les 200 conversions per a l'acció de conversió en un termini de 30 dies. Rebreu una alerta quan les dades caiguin per sota d'aquest nivell. Després de 30 dies consecutius amb poques dades, l'acció de conversió canviarà al model d'atribució "Darrer clic". Si es tracta d'un descens de dades inesperat, us recomanem que reviseu l'etiqueta de seguiment de conversions, l'estat a la pàgina "Accions de conversió", la configuració de l'acció de conversió i altres opcions de configuració del compte per comprovar que tot funciona correctament.

Si l'atribució basada en dades no està disponible per a una acció de conversió concreta, seleccioneu un dels altres models d'atribució.

Com es pot configurar l'atribució basada en dades per a les conversions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

L'atribució basada en dades és el model d'atribució predeterminat per a la majoria d'accions de conversió. Per canviar el model d'atribució d'una acció de conversió existent a "Basat en dades", seguiu aquestes instruccions:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions i, tot seguit, a Resum.
  3. A la taula, feu clic a l'acció de conversió que voleu editar i, tot seguit, a Edita la configuració.
  4. Seleccioneu Basat en dades al menú desplegable "Model d'atribució".
  5. Feu clic a Fet i, tot seguit, a Desa.
Consell: també podeu actualitzar el model d'atribució des de l'informe d'atribució "Visió general", ubicat a Eines > Atribució. Feu clic al bàner "Canvieu a l'atribució basada en dades" que hi ha a la part superior de la pàgina i seguiu les instruccions. Obteniu més informació sobre les pràctiques recomanades quan es canvia a l'atribució basada en dades.