Over remarketing op basis van Firebase-gegevens

U kunt uw Google Ads-account aan uw Firebase-project linken om gebruik te maken van de doelgroepen die u op basis van Firebase-gegevens heeft gemaakt.

Voordat u begint

U kunt alleen remarketinglijsten van Firebase-doelgroepen gebruiken als uw accounts zijn gelinkt. Raadpleeg Google Ads aan Firebase linken om te lezen hoe u uw Google Ads-account aan Firebase linkt.

Hoe het werkt

U kunt in uw Google Ads-account remarketinglijsten voor mobiele apps maken op basis van Firebase-doelgroepen. Houd er rekening mee dat lijsten op basis van mobiele-app-gegevens alleen kunnen worden getarget door campagnes in het Display Netwerk. Hieronder vindt u een aantal lijsten dat standaard in Google Ads beschikbaar is als het account aan een Firebase-project is gelinkt. Daarnaast kunt u in Firebase doelgroepen maken op basis van een combinatie van gebeurtenissen en gebruikerseigenschappen. U kunt bijvoorbeeld een specifieke doelgroep maken voor Android-gebruikers die in Brazilië wonen.

• Kopers. Mensen die een app hebben gekocht of een in-app-aankoop hebben gedaan.
  • Alle gebruikers. Mensen die uw app hebben geïnstalleerd.

Remarketinglijsten die in Firebase zijn gemaakt

Alle remarketinglijsten die in het Firebase-account zijn gemaakt, worden beheerd door Firebase. De houder van het Google Ads-account kan deze lijsten niet wijzigen. Als het Google Ads-account wordt losgekoppeld, worden advertentiegroepen die actief lijsten op basis van Firebase-gegevens targeten, niet meer weergegeven.

Remarketinglijsten tussen Google Ads-accounts delen

Beheerde accounts met toegang tot Firebase-gegevens kunnen ook Firebase-gegevens delen met andere beheerde accounts. De Firebase-accountbeheerder kan deze lijsten delen met andere beheerde accounts of met manageraccounts. Als op enig moment de link tussen het Google Ads-account en Firebase wordt verbroken, hebben alle andere accounts die deze gegevens delen ook geen toegang meer. Daarnaast worden de targetinglijsten van advertentiegroepen die zijn gebaseerd op deze accounts, niet meer weergegeven.