Om datadrevet tilskrivning

Brugerne kan klikke på eller interagere med flere af dine annoncer, før de foretager et køb eller afslutter en anden værdifuld handling på dit website. Typisk får den annonce, der blev klikket på sidst, tilskrevet hele konverteringen. Men var det nu også den annonce, der fik kunderne til at vælge din virksomhed?

Med datadrevet tilskrivning tilskrives der værdi for konverteringer ud fra, hvordan folk interagerer med dine forskellige annoncer og beslutter sig for at blive kunder hos dig. Der bruges data fra din konto til at afgøre, hvilke annoncer, søgeord og kampagner der har størst effekt på dine forretningsmål. Du kan bruge datadrevet tilskrivning til website, butiksbesøg og Google Analytics-konverteringer fra kampagner på Søgenetværket.

I denne artikel kan du læse mere om datadrevet tilskrivning, bl.a. om kravene med hensyn til brug af funktionen. Læs Om tilskrivningsmodeller for at få flere oplysninger om tilskrivningsmodeller i almindelighed eller finde ud af, hvordan du vælger en tilskrivningsmodel for dine konverteringshandlinger.

Fordele

• Få flere oplysninger om, hvilke søgeord, annoncer, annoncegrupper og kampagner der hjælper dig bedst med at nå dine forretningsmål.
  • Optimer din budgivning baseret på effektivitetsdataene for din specifikke konto.
  • Vælg den rette tilskrivningsmodel til din virksomhed uden at skulle gætte dig frem.

Sådan fungerer det

Datadrevet tilskrivning adskiller sig fra de øvrige tilskrivningsmodeller, i og med at dine konverteringsdata bruges til beregning af det faktiske bidrag fra hver enkelt annonceinteraktion undervejs på konverteringsstien. Alle datadrevne modeller er specifikke for hver annoncør.

En datadrevet tilskrivning ser på alle klik på dine Google-søgeannoncer. Ved at sammenligne stierne for alle de kunder, der foretager konverteringer, med stierne for de kunder, der ikke gør, kan modellen identificere bestemte mønstre blandt disse annonceinteraktioner, der fører til konverteringer. Der kan være visse skridt på vejen, der har en større sandsynlighed for at føre en kunde i retning af en konvertering. Modellen tilskriver således en større andel til disse værdifulde annonceinteraktioner på kundenstien.

Det betyder, at når du evaluerer konverteringsdata, kan du se, hvilke annoncer der har den største effekt på dine forretningsmål. Og hvis du bruger en automatisk budstrategi til at generere flere konverteringer, bruger din budgivning disse vigtige oplysninger til at hjælpe dig med at opnå flere konverteringer.

Eksempel

Du ejer et rejseselskab i København og bruger konverteringssporing til at spore, hvornår kunderne køber billetter på dit website. Du har især én konverteringshandling med henblik på sporing af køb af en cykeltur til Nyhavn. Kunderne klikker ofte på et par af dine annoncer, før de beslutter sig for at købe en billet til turen.

Din datadrevne tilskrivningsmodel når frem til, at der er større sandsynlighed for, at kunder, der først klikker på din annonce med titlen "Cykeltur i København" og derefter på "Cykeltur langs Nyhavn", køber en billet, end de brugere, der kun klikker på "Cykeltur langs Nyhavn". Modellen omfordeler derfor den tilskrevne værdi til annoncen "Cykeltur i København" og dens tilknyttede søgeord, annoncegrupper og kampagner.

Når du nu ser dine rapporter, har du mere komplette oplysninger om, hvilke annoncer der er mest værdifulde for din virksomhed.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan datadrevet tilskrivning fungerer, ved at downloade denne Data-driven attribution methodologyPDF-fil (som kun er tilgængelig på engelsk).

Datakrav

Til datadrevet tilskrivning er der behov for en vis mængde data, for at der kan udarbejdes en præcis model for, hvordan dine konverteringer skal tilskrives. Derfor er det ikke alle annoncører, der ser modellen "Datadrevet".  Som hovedregel er denne model tilgængelig, hvis du har opnået mindst 3.000 annonceinteraktioner på understøttede netværk, og en konverteringshandling skal have mindst 300 konverteringer inden for 30 dage. Vi kan forberede en datadrevet model fra det øjeblik, hvor du modtager det krævede minimum af data til tilskrivning. Når vi har indsamlet tilstrækkelige data til modellen i 30 dage i træk, kan du se dataene i Google Ads. Hvis du ikke har nok data, har du ikke mulighed for at vælge datadrevet tilskrivning.

Da det er dataene for hver konverteringshandling, der afgør, om du er kvalificeret til datadrevet tilskrivning, kan du få vist datadrevet tilskrivning for nogle af dine konverteringshandlinger, mens du ikke får det vist for andre.

Når du bruger datadrevet tilskrivning, kan du ikke fortsætte med at bruge denne model, hvis du har under 2.000 annonceinteraktioner på understøttede netværk, eller hvis du har under 200 konverteringer for konverteringshandlingen inden for 30 dage. Du modtager en underretning, hvis mængden af data falder til under dette niveau, og hvis datamængden ikke er steget efter 30 dage, overføres den aktuelle konverteringshandling til en lineær tilskrivningsmodel. Hvis faldet i data er uventet, kan det være en god idé at tjekke dit konverteringssporingstag, status på siden "Konverteringshandlinger", dine indstillinger for konverteringshandlinger og andre kontoindstillinger for at sikre, at alt fungerer korrekt.

Hvis datadrevet tilskrivning ikke er tilgængelig, tilbyder Google Ads andre tilskrivningsmodeller, hvor der ikke stilles krav med hensyn til mængden af data. Få flere oplysninger om tilskrivningsmodeller.

Hvis du prøver datadrevet tilskrivning eller en ny model, der ikke er baseret på tilskrivning via sidste klik, anbefaler vi, at du tester modellen først og se, hvordan den påvirker dit investeringsafkast.

Sådan konfigurerer du datadrevet tilskrivning for dine konverteringer

Til datadrevet tilskrivning er der behov for en vis mængde data, for at der kan udarbejdes en præcis model for, hvordan dine konverteringer skal tilskrives. Se datakravene ovenfor for at få flere oplysninger.

Følg vejledningen nedenfor for at opdatere en eksisterende konverteringshandlings tilskrivningsmodel til "Datadrevet":

1.  Log ind på din Google Ads-konto.
  2.  Klik på fanen Værktøjer, og vælg derefter Konverteringer.
  3.  Vælg den konverteringshandling, som du vil redigere, i tabellen, og klik derefter på Rediger indstillinger.
  4.  Klik på Tilskrivningsmodel, og vælg derefter Datadrevet tilskrivning i rullemenuen.
  5.  Klik på Udfør, og derefter på Gem.
Tip!
Hvis din konto er kvalificeret til datadrevet tilskrivning, kan du også opdatere din tilskrivningsmodel via tilskrivningsrapporten "Oversigt" i Værktøjer > Tilskrivning.

Klik på banneret "Opgrader til datadrevet tilskrivning" øverst på siden, og følg vejledningen.

Få flere oplysninger om optimale løsninger ved skift til datadrevet tilskrivning