Päällekkäisten konversioiden minimoiminen tapahtumatunnuksen avulla

Huom. Tilaustunnus-termiä käytetään tapahtumatunnuksen sijasta offline-konversioiden (myös offline-konversionmuokkausten ja laajennettujen liidikonversioiden) yhteydessä. Jos käytät jotakin näistä tuotteista, lisäät konversiolle Order ID (Tilaustunnus) ‑kenttään yksilöllisen tunnuksen CSV-latauksissa tai API-koodissa.

Tapahtumatunnukset ovat kuhunkin tapahtumaan liittyviä yksilöllisiä tunnisteita (esim. tilausvahvistusnumero). Niitä käyttämällä voit välttyä päällekkäisten konversioiden laskemiselta. Voit seurata tapahtumatunnusten avulla sekä online- että offline-konversioita.

Jos lisäät konversioseurannan tagisi konversiosivulle, kuten tilausvahvistussivulle, konversio lasketaan vain silloin, kun asiakas on tehnyt jonkin arvokkaan valinnan verkkosivustollasi. Jos asiakas kuitenkin palaa konversiosivulle tai päivittää sivun, sama tagi saattaa käynnistyä uudelleen, jolloin samalle tilaukselle voidaan laskea toinen konversio.

Päällekkäisten konversioiden välttämiseksi voit muokata konversioseurannan tagia siten, että se tallentaa yksilöllisen tapahtumatunnuksen, kuten käyttämäsi tilausvahvistusnumeron. Jos samalla konversiotapahtumalla on kaksi samaa tapahtumatunnusta käyttävää konversiota, Google Ads tunnistaa toisen niistä kopioksi ja jättää sen laskematta. Näet myös virheilmoituksen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä yksilöllisen tapahtumatunnuksen konversioseurantatagiin ja käyttää tunnusta offline-konversioissa.

Ennen kuin aloitat

Seuraavat asiat ovat edellytyksenä tapahtumatunnusten lisäämiselle konversioseurannan tagiin:

• Verkkosivustolle määritetty konversioseuranta. Jotta voit seurata alla olevia ohjeita, sinun on ensin luotava konversiotapahtuma Google Ads ‑tililläsi ja lisättävä konversiotagi verkkosivustollesi.
  • Yksilölliset tapahtumatunnukset, kuten tapahtumien tilausvahvistusnumerot. Tapahtumatunnukset voivat sisältää numeroita, kirjaimia ja erikoismerkkejä, kuten viivoja tai välilyöntejä, ja niiden merkkirajoitus on 64 merkkiä. Kullekin tapahtumalle on oltava yksilöllinen tunnus. Tapahtumatunnukset eivät saa sisältää tietoja, joita voidaan käyttää yksittäisten asiakkaiden tunnistamiseen.
  • Mahdollisuus muokata verkkosivuston koodia. Joko sinun tai verkkokehittäjän on muokattava konversioseurannan tagia.

Ohjeet

Jotta yksilöllinen tilausnumero voidaan noutaa ja lähettää sitten eteenpäin tagissa, sinun on lisättävä koodinpätkä konversioseurannan tagiisi. Sinun ei tarvitse päivittää mitään Google Ads ‑tililläsi – riittää, että päivität tagisi.

Hyvä muistaa

• Muista välittää tapahtumatunnukselle dynaaminen arvo. Jos tagi lähettää Google Adsille saman tunnuksen eri tapahtumien yhteydessä, konversiot saatetaan laskea alakanttiin.
  • Alla olevissa ohjeissa käytetään esimerkkinä aktiivisia palvelinsivuja (Active Server Pages, ASP). Tarkka koodi vaihtelee käyttämäsi palvelinkielen mukaan. Varmista, että olet valinnut verkkosivustollesi oikean kielen.

Tapahtumatunnusten käyttöönotto verkkosivustolla tapahtuville konversioille

1. Avaa konversiosivun ASP-tiedosto. (Jos käytät eri palvelinkieltä, avaa sitä vastaava tiedosto.) Jos samasta tiedostosta on luotu useita sivuja, etsi ASP-tiedostosta kohta, joka luo konversiosivun.
  2. Jos sivuston tapahtumatunnus vaihtelee, etsi kyseisen tiedon sisältävä ASP-lauseke. Esimerkki: <%= orderId %>.
  3. Avaa konversiosivun HTML-koodi ja etsi tapahtumakoodinpätkäsi. (Voit myös tehdä muutokset tähän koodinpätkään, ennen kuin lisäät sen konversiosivullesi. Muokkaa koodinpätkää alla olevien ohjeiden mukaan ja asenna koodinpätkä sen jälkeen seuraamalla Konversioseurannan tagin lisääminen verkkosivustolle ‑artikkelin ohjeita.)
  4. Lisää seuraava koodi tapahtumakoodinpätkän script-osioon (<script></script>-tagien väliin) ja korvaa <%= orderId %> vaiheessa 2 löytämälläsi ASP-lausekkeella:
    Esimerkki tapahtumakoodinpätkästä:

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
        <script>
         gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
          'value': 1.0,
          'currency': 'USD',
          'transaction_id': '<%= orderId %>',
         });
        </script>

Huom. Tapahtumakoodinpätkä sisältää oletuksena vain transaction_id-parametrin, jos olet valinnut konversiotapahtuman kategoriaksi "Osto/myynti".

5. Jos haluat testata koodia, siirry konversiosivulle tekemällä sivustollasi konversio.
  6. Tarkastele selaimessasi verkkosivun lähdekoodia. (Useimmissa selaimissa voit tehdä tämän klikkaamalla sivua hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla vaihtoehdon Näytä lähde). Konversioseurantakoodin pitäisi näkyä sivusi <head>- ja </head>-tagien välissä. ASP-lauseke korvataan todellisella tapahtumatunnuksella.

Tapahtumatunnusten käyttöönotto offline-konversioille

Kun tuot mainosklikkausten konversioita, voit halutessasi lisätä yksilöllisen tapahtumatunnuksen Transaction ID (tai Order ID) ‑sarakkeeseen.

Tapahtumatunnus ja Laskentatapa-asetus

Tapahtumatunnuksen lisääminen tapahtumakoodinpätkään ei ole sama asia kuin Laskentatapa-asetuksen muuttaminen siten, että jokaisesta mainoksen klikkauksesta lasketaan yksi konversio.

Lisäämällä tapahtumatunnuksen voit varmistaa, ettei samaa konversiota lasketa kahteen kertaan. Yksittäinen osto voidaan muutoin laskea virheellisesti kahdeksi konversioksi esimerkiksi silloin, jos tilauksen tehnyt asiakas avaa ostovahvistussivun uudelleen.

Kun muutat Laskentatapa-asetuksen valinnaksi "Yksi", mainoksen klikkauksen jälkeen lasketaan vain yksi konversio. Näin tapahtuu siinäkin tapauksessa, että mainoksen klikkauksesta seuraa useita konversioita (esimerkiksi ostoja).

Milloin Laskentatapa-asetusta kannattaa käyttää tapahtumatunnuksen sijasta?

• Jos haluat seurata yhtä liidiä mainoksen klikkausta kohti, muuta Laskentatapa-asetuksen valinnaksi "Yksi".
  • Jos haluat seurata jokaista ostosta, jonka asiakas tekee mainoksen klikkauksen jälkeen, mutta et halua laskea samaa ostosta kahdesti, lisää tapahtumakoodinpätkään tapahtumatunnus. Tapahtumatunnuksen lisäämistä suositellaan ostoksia seurattaessa.

Huomioitavaa

• Tapahtumatunnuksia ei raportoida Google Adsissa.
  • Tapahtumatunnuksen lisääminen koodinpätkään ei ratkaise päällekkäisten view‑through-konversioiden ongelmaa.
  • Jos verkkosivustollasi on jo ratkaisu päällekkäisten konversioiden poistamiseen, suosittelemme, että lisäät tapahtumatunnuksen lisätyökaluksi. Näin voit varmistaa, että konversiodata on mahdollisimman tarkkaa.
  • Jos käytät Google Tag Manageria, voit käyttää tapahtumatunnuksia. Varmista, että lisäät tapahtumatunnuksen muuttujaksi staattisen merkkijonon sijaan.