Rett opp i forhold som gir lite trafikk eller lav konverteringsfrekvens for mål-CPA-budgivning

Når du bruker budgivning med målkostnad per handling (mål-CPA-budgivning), kan du komme til å legge merke til en nedgang i trafikken eller konverteringsfrekvensen.

I denne artikkelen forklarer vi hva du kan gjøre for å rette opp i forholdene som forårsaker dette.

Før du begynner

Hvis du ikke har konfigurert en mål-CPA-budstrategi ennå, kan du først lese artikkelen Om mål-CPA-budgivning.

Merk: I tilfeller der du ser at budsjettet er for lavt for målet ditt, kan du velge å øke budsjettet eller redusere målet.

Rett opp i forhold som gir lite trafikk

Hvis du oppdager en nedgang i trafikken (klikk og konverteringer) etter at du har konfigurert en mål-CPA-budstrategi, kan dette komme av flere årsaker:

• Kontrollér mål-CPA-verdien din. Mål-CPA-verdien kan være for lav. Det kan være lurt å sammenligne mål-CPA-verdien din med den gjennomsnittlige CPA-verdien for kampanjen din gjennom tidene. Hvis mål-CPA-verdien din ligger betydelig under den gjennomsnittlige CPA-verdien kampanjen har hatt sett under ett, kan det hende at det ikke er mulig å oppnå mål-CPA-verdien du har satt deg, samtidig som du opprettholder rimelige trafikknivåer. Du bør derfor vurdere å øke målverdien.
  • Se etter eventuelle økninger i antallet konverteringer. Det kan hende du ser på klikk eller visninger i stedet for konverteringer. Ettersom det med mål-CPA-budgivning tas sikte på å skaffe deg flere konverteringer, kan det hende du ser en reduksjon i antallet visninger eller klikk selv om antallet konverteringer øker.
  • Kontrollér at konverteringssporing er slått på. Hvis du fjerner konverteringer du sporer, stopper kjøringen av annonsene som er en del av kampanjer der det brukes mål-CPA-budgivning. For å få vist annonsene dine igjen må du slå på konverteringssporing.

Se artikkelen Test de automatiske budstrategiene dine.

Evaluer konverteringsfrekvensen din på nytt

Det kan hende du ser at konverteringsfrekvensen faller når du begynner å bruke budstrategien for mål-CPA. Dette kan skje fordi du observerer en gjennomsnittlig konverteringsfrekvens for alle klikk. Tenk deg for eksempel at mål-CPA-budstrategien din fører til kampanjen din oppnår en oppgang i svært billige klikk som har noe lavere konverteringsfrekvens. Hvis du ikke har endret andre ting i kampanjen, fremstår denne endringen i konverteringsfrekvens som en reduksjon. Kostnadsforskjellen kan imidlertid ha en veldig positiv innvirkning på avkastningen du oppnår med kampanjen. Se eksemplet nedenfor:

Et eksempel på en bannerkampanje

Tenk deg at du tidligere oppnådde én konvertering for hvert 10. klikk fra et bestemt nettsted, og at hvert klikk kostet 10 kr. Dette betyr at du hadde en konverteringsfrekvens på 10 %, med en totalkostnad på 100 kr per konvertering. Tenk deg så at mål-CPA-budgivningen medførte en endring i budene dine, slik at du heretter annonserte på et nettsted der du betalte NOK 1 per klikk, men at bare 1 av 50 konverterte fra disse. Konverteringsfrekvensen synker da til forsiktige 2 %, men kostnaden per konvertering synker samtidig til bare NOK 50.

Linker til beslektet innhold