Tietoja keskimääräisestä päiväbudjetista

Google Ads Tutorials: How Google Ads Budget Pacing Works

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Keskimääräinen päiväbudjetti on keskimääräinen päiväkohtainen summa, jonka valitset jokaiselle mainoskampanjalle. Se määrittää, kuinka paljon suunnilleen olet valmis käyttämään kuukauden jokaisena päivänä.

Voit asettaa keskimääräisen päiväbudjetin ja muokata sitä milloin tahansa. Lue lisää keskimääräisen päiväbudjetin asettamisesta kampanjalle.

Google optimoi kampanjasi kulut niinä kuukauden päivinä, jolloin saat todennäköisemmin klikkauksia ja konversioita. Tällaisina päivinä voi esimerkiksi olla enemmän hakuliikennettä tai mainostesi ennustettu ROI voi olla korkeampi. Tämä tarkoittaa, että toisina päivinä et välttämättä saavuta keskimääräistä päiväbudjettiasi ja toisina päivinä budjetti saattaa ylittyä.

Kaavion selite:= $

Kampanjan kulut voivat siis vaihdella, mutta maksamasi summa ei koskaan ylitä

• päivittäistä käyttörajaasi minään yksittäisenä päivänä (useimmissa kampanjoissa tämä on kaksi kertaa keskimääräisen päiväbudjettisi verran)
  • kuukausittaista käyttörajaasi minään yksittäisenä kuukautena (useimmissa kampanjoissa tämä on 30,4 kertaa keskimääräinen päiväbudjettisi).

Lue lisää käyttörajoista.

Huom. Budjettiraportista näet ennusteen siitä, paljonko sinun on maksettava kuukauden lopussa. Raportin avulla voit myös selvittää, miten keskimääräiseen päiväbudjettiisi tehdyt muutokset ovat vaikuttaneet tuloksiisi ja käyttörajoihisi. Lue lisää budjettiraportista.

Näin valitset keskimääräisen päiväbudjetin

Google Adsissa voit valita jokaiselle kampanjalle keskimääräisen päiväbudjetin mainontatavoitteidesi ja käytössäsi olevan päiväkohtaisen rahasumman perusteella.

Voit käyttää apuna seuraavia Google Adsin tarjoamia työkaluja:

• Tulossuunnittelijan avulla voit optimoida budjetit kaikkien kampanjoidesi kesken.
  • Klikkauskohtaisen hinnan (CPC) avulla voit asettaa suurimman summan, jonka olet valmis maksamaan yhdestä mainoksesi klikkauksesta (korkein klikkauskohtainen hinta).

Näin lasket keskimääräisen päiväbudjetin kuukausibudjettisi perusteella

Oletetaan, että käytät yleensä mainontaan 304 € kuussa. Voit laskea keskimääräisen päiväbudjettisi jakamalla 304 € luvulla 30,4 (keskimääräinen kuukauden päivien määrä eli 365/12). Keskimääräiseksi päiväbudjetiksi tulee 10 €.

Tässä esimerkissä lasket siis keskimääräisen päiväbudjetin näin:

304/30,4 = 10 € per päivä (kuukausibudjetti / keskimääräinen kuukauden päivien määrä = keskimääräinen päiväbudjetti)

Voit luoda myös jaettuja budjetteja, joiden avulla voit jakaa saman budjetin usean kampanjan kesken.