Optimera dina displaykampanjer

Officiell guide till displaykampanjer.

Illustration of a woman viewing an ad on a phone and a man viewing an ad on a laptop.

Best Practices logo

I denna guide hittar du rekommenderade metoder för displaykampanjer som hjälper dig att visa relevanta annonser för kunder på webben och i appar. Få tips på hur du skapar en effektiv kampanj, når rätt målgrupper och optimerar för bra resultat.

På den här sidan

Gear icon

Ge dina displaykampanjer möjlighet att bli framgångsrika

” ”

• Ställ in konverteringsspårning för att se till att du spårar webbplats- och appkonverteringar på rätt sätt.
    • Vi rekommenderar att du regelbundet granskar din konverteringsspårning. Du kan också testa konverteringsspårningen genom att generera konverteringar och se efter om de registreras i Google Ads, Google Analytics eller den tredjepartsplattform du använder.
  • Välj ett kampanjmål baserat på dina mål.
  • Använd Smart Bidding för att automatisera och optimera dina bud.
    • Dynamiska bud som är anpassade till varje enskild auktion kan ge bättre resultat.

Tips

Displayannonsörer som redan använder AI-baserade funktioner kan nu förbättra resultaten ytterligare över flera kanaler med Performance Max. Annonsörer som uppgraderar Google-displaykampanjer till Performance Max får i genomsnitt över 20 % fler konverteringar till liknande eller lägre CPA.1 De får också dessa förbättrade resultat med befintliga Performance Max-kampanjer. Med Performance Max kan du nå värdefulla målgrupper mer effektivt i alla kanaler, bland annat i displaynätverket.

Conversion tracking icon

Nå rätt målgrupp vid rätt tillfälle

” ”

• Använd optimerad inriktning för att upptäcka vilka kunder som är mer benägna att konvertera inom dina kampanjmål.
  • Optimerad inriktning är ett integritetssäkert verktyg som kan hjälpa dig att nå din värdefullaste målgrupp. Genom att titta på fler än dina manuellt valda målgruppssegment hittar optimerad inriktning relevanta nya användare, vilket hjälper dig att nå dina kampanjmål.
    • Lägg till valfria signaler som målgruppssegment eller sökord när du använder optimerad inriktning.

Tips

Om du vill engagera befintliga kunder på nytt med optimerad inriktning inkluderar du målgruppssegment som har skapats med din data, till exempel tidigare webbplatsbesökare eller återkommande köpare.

Star icon

Skapa effektiva annonser

” ”

• Ladda upp och maximera dina tillgångar (bilder, logotyper, videor och annat) till responsiva displayannonser för automatiskt genererade annonskombinationer.

Tips

Annonsörer får i genomsnitt dubbelt så många konverteringar när de lägger till en responsiv displayannons i en annonsgrupp med en statisk displayannons.2

Fallstudie

Bloomberg Media logo

Genom att använda responsiva displayannonser sänkte Bloomberg Media sin kostnad per åtgärd med 8 % och kostnaden per webbplatsbesök med 81 %.

Responsive display ads by Bloomberg Media

• Använd avancerade formatalternativ som förbättring av tillgångar, automatiskt genererade videor och integrerade format.
  • Inkludera hela din produktkatalog med relevanta bilder, titlar och priser.
  • Testa och optimera dina displayannonser ofta med nya annonstillgångar och bilder.

Bar chart

Mäta det fulla värdet av displayannonser

” ”

• Ta hänsyn till alla konverteringar när du optimerar dina kampanjer genom att ta med konverteringar av typen Visning med användarengagemang (EVC) och visningsbaserade konverteringar (VTC) när du utvärderar resultatet.
    • Dessa typer av konverteringar registreras när användare ser din annons utan att interagera med den och senare slutför en konvertering på din webbplats. De kan vara särskilt användbara när du mäter påverkan av displaykampanjer. Du kan se dem i kolumnen Konverteringar.
  • Kontrollera de tillbakablicksperioder som används för de konverteringar, VTC:er eller EVC:er du spårar. Beroende på ditt företags eller din produkts köpcykel kan du välja att ändra perioden från standardinställningen.
  • Aktivera automatisk taggning i GA4 så att du får så detaljerad Google Ads-data som möjligt.

Se dina kampanjer för att komma igång i dag.

1.  Google-data, globalt, annonser, februari–maj 2023.
2. Google-data, globalt, alla annonsörer, februari–mars 2022.

Mail iconVill du få avancerade tips och uppdateringar från Google Ads direkt till inkorgen? Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices.