Optimaliser bannerkampanjer

Offisiell veiledning for bannerkampanjer.

Illustration of a woman viewing an ad on a phone and a man viewing an ad on a laptop.

Best Practices logo

Denne veiledningen har anbefalte fremgangsmåter for bannerkampanjer – følg disse når du skal vise kunder relevante annonser i apper og på nettet. Få tips om hvordan du lager effektive annonser i kampanjer, når ut til de rette målgruppene og optimaliserer resultatene.

På denne siden

Gear icon

Legg forholdene til rette for å lykkes med bannerkampanjer

• Konfigurer konverteringssporing for å få presis sporing av nettsteds- og appkonverteringer.
    • Vi anbefaler at du kontrollerer konverteringssporingen jevnlig. Du kan også teste konverteringssporingen ved å generere konverteringer og se om de registreres i Google Ads, i Google Analytics eller på tredjepartsplattformen du bruker.
  • Velg et kampanjemål ut fra hva du vil oppnå.
  • Bruk smart budgivning til å automatisere og optimalisere budene.
    • Med dynamiske bud som er skreddersydd for hver enkelt auksjon, kan du få bedre resultater.

Tips

Nå kan bannerannonsører som allerede bruker AI-baserte funksjoner, få enda bedre resultater i de ulike kanalene med Performance Max. Annonsører som oppgraderer Google-bannerkampanjer til Performance Max, får i snitt minst 20 % flere konverteringer til omtrent samme eller lavere CPA.1 De oppnår disse resultatene selv om de har eksisterende Performance Max-kampanjer. Med Performance Max kan du nå ut til verdifulle målgrupper på en mer effektiv måte i en rekke kanaler – deriblant i Displaynettverket.

Conversion tracking icon

Nå ut til den rette målgruppen på det rette tidspunktet

• Bruk optimalisert målretting til å finne ut hvilke kunder som har størst sannsynlighet for å konvertere i tråd med kampanjemålene.
  • Med det personvernsikre verktøyet optimalisert målretting kan du nå ut til den mest verdifulle målgruppen. Den optimaliserte målrettingen ser ikke kun på målgruppesegmenter som er valgt ut manuelt, og bidrar dermed til at du kan finne relevante nye brukere og komme stadig nærmere kampanjemålene.
    • Legg til valgfrie signaler, for eksempel søkeord eller målgruppesegmenter, når du bruker optimalisert målretting.

Tips

Du kan skape nytt engasjement hos eksisterende kunder med optimalisert målretting ved å ta med målgruppesegmenter som bygger på dataene dine, for eksempel returnerende kjøpere eller tidligere besøkende på nettstedet.

Star icon

Opprett effektive annonser

• Last opp så mange elementer som mulig (bilder, logoer, videoer osv.) til responsive bannerannonser for å få effektive, automatisk genererte annonsekombinasjoner.

Tips

Annonsører dobler i snitt antallet konverteringer når de legger til en responsiv bannerannonse i en annonsegruppe med en statisk bannerannonse.2

Suksesshistorie

Bloomberg Media logo

Når Bloomberg Media begynte å vise responsive bannerannonser, reduserte de kostnaden per handling med 8 % og kostnaden av et besøk på nettstedet med 81 %.

Responsive display ads by Bloomberg Media

• Bruk avanserte formatalternativer, inkludert elementforbedringer, integrerte formater og automatisk genererte videoer.
  • Ta med produktkatalogen din i sin helhet, med relevante bilder, titler og priser.
  • Test og optimaliser bannerannonsene ofte, med nye bilder og reklameelementer.

Bar chart

Mål totalverdien du oppnår med bannerkampanjer

• Vurder alle konverteringene når du skal optimalisere kampanjene og evaluere kampanjeresultatene, ved å ta med visningskonverteringer og konverteringer via avspilling med deltakelse.
    • Ut fra disse typene konverteringer kan du finne ut når brukere ser annonsen din, men ikke samhandler med den, og senere fullfører en konvertering på nettstedet. Dette er spesielt nyttige for å måle hvilken effekt bannerkampanjer har, og du finner dem i Konverteringer-kolonnen.
  • Sjekk hvilke tilbakeblikksvinduer som brukes for konverteringene, visningskonverteringene eller konverteringene via avspilling med deltakelse som du sporer. Avhengig av kjøpssyklusen for bedriften din eller produktet du tilbyr, vil du kanskje bruke noe annet enn standardinnstillingene.
  • Slå på automatisk tagging i GA4 for å påse at du får så detaljerte Google Ads-data som mulig.

Sjekk kampanjene dine for å komme i gang i dag.

1. Globale Google-data om annonser, februar–mai 2023.
2. Globale Google-data, alle annonsører, februar–mars 2022.

Mail icon Vil du ha avanserte Google Ads-tips og -oppdateringer sendt rett til innboksen din? Registrer deg for nyhetsbrevet med anbefalte fremgangsmåter.