Om Kundematch

Med Kundematch kan du bruke data du har både på nettet og ellers til å nå ut til og få kontakt med kundene dine på nytt via Google Søk, Shopping, Gmail, YouTube og Displaynettverket. Med Kundematch brukes informasjon som kundene har delt med deg, til å målrette annonser mot disse kundene og andre med lignende kundeprofil.

Kundematch er et nyttig markedsføringsverktøy for mange forretningsmål – alt fra økt merkevarebevissthet til flere konverteringer. Her er noen eksempler på forskjellige målgrupper du kan målrette mot ved hjelp av Kundematch:

• Optimaliser kampanjene dine i Søkenettverket og på Google Shopping ved å justere budene dine ut fra det du vet om kundenes aktiviteter.
  • Nå ut til kundene dine eller lignende målgrupper på Gmail med personlig tilpassede annonser som vises ovenfor fanene i innboksen til disse personene.
  • Nå ut til nye målgrupper på YouTube ved å målrette annonsene mot målgrupper som har fellestrekk med de mest verdifulle kundene dine.
  • Nå ut til kundene dine eller lignende målgrupper i Google Displaynettverk med personlig tilpassede annonser.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan Kundematch fungerer.

Før du begynner

Hvis du er klar til å laste opp Kundematch-data, bør du først finne ut hvordan du lager en kundeliste.

Finn ut mer om prosessen rundt kundematching.

Slik fungerer det

Tenk deg at du vil promotere et nytt lojalitetsprogram til de eksisterende kundene dine via Google-annonser. Slik fungerer det:

-1- -2- -3-
Du laster opp en datafil med kontaktinformasjon kundene dine har gitt deg.Bruk denne malen og les denne artikkelen for å få veiledning om formatering. Opprett eller oppdater en kampanje målrettet mot Kundematch-målgruppen din – altså kunder som står oppført i den opplastede datafilen din og er Google-brukere. Kunder som er logget på Google-kontoen sin, får se annonsene dine når de bruker Søkenettverket, YouTube og Gmail, eller når de besøker andre nettsteder i Google Displaynettverk.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Google bruker Kundematch-datafilene du laster opp, og hvordan samsvarsprosessen foregår, kan du lese artikkelen Slik bruker Google Kundematch-data.

Kundematch er foreløpig bare tilgjengelig på Google Søk, Shopping, YouTube, Gmail og i Displaynettverket.

Varighet av inkludering

Kundematch-målgrupper har ingen utløpsdato, så varigheten av inkludering er som standard evig. Du kan selv styre hvor lenge kundene dine er med i en Kundematch-målgruppe, men det er best om du laster inn listene dine på nytt med jevne mellomrom. Du får tilsendt en e-post fra Google Ads hvis det er en stund siden listene dine ble lastet inn på nytt.

Datadeling mellom kontoer

Du kan dele målgrupper med flere administrerte kontoer hvis et av følgende krav innfris: Du har en Kundematch-målgruppe eller en lignende målgruppe i managerkontoen din, eller en kundekonto deler Kundematch-målgruppen sin eller en lignende målgruppe med managerkontoen din.

Alle kontoer der en Kundematch-målgruppe er i bruk, må overholde retningslinjene for Kundematch. Google tillater ikke deling eller bruk av disse dataene utenfor den administrerte kontoen din. Bare kontoeiere og -administratorer kan legge til eller fjerne kundedata fra Kundematch-målgrupper de har administratortilgang til.

Lignende målgrupper

I Søk, På YouTube, i Gmail og i Displaynettverket kan du benytte målretting mot lignende målgrupper basert på Kundematch-målgruppene dine. Disse lignende målgruppene opprettes automatisk hvis Kundematch-målgruppene dine oppfyller minimumskravene. Du kan bruke en lignende målgruppe på samme måte som du bruker en Kundematch eller remarketingliste – ved å legge den til i en annonsegruppe eller kampanje.

Når en lignende målgruppe er tilgjengelig, vises listestørrelsen for hvert tilgjengelige nettverk i Målgrupper-tabellen. Når målgruppen er aktiv, kan du legge til listen med den lignende målgruppen i målrettingen din. Hvis det står «Inkompatibel» i én av kolonnene for en liste, betyr det at du ikke kan målrette annonser mot denne listen for dette området.

Vær oppmerksom på at det kan ta opptil to døgn før det vises annonser fra kampanjen din.

Bruk av Google Ads API (AdWords API)

Kontoeiere eller administratorer kan også bruke Google Ads API (AdWords API) for å laste opp datafiler og administrere Kundematch-målgruppene sine. Annonsører kan laste opp datafiler, legge til eller fjerne kundedata eller endre konfigurasjonsinnstillinger via API-et. Du kan finne ut mer om dette i delen om remarketing for Google Ads API (AdWords API) på Google Developers-nettstedet.

Brukervalg og -kontroll

Google-brukere kan styre hvilke annonser de får se i Google-produkter, innbefattet Kundematch-annonser, via Google Annonseinnstillinger.