Om Kundematch

Med Kundematch kan du bruke data du har både på nettet og ellers til å nå ut til og få kontakt med kundene dine på nytt via Google Søk, Shopping-fanen, Gmail, YouTube og Displaynettverket. Med Kundematch brukes informasjon som kundene har delt med deg, til å målrette annonser mot disse kundene og andre med lignende kundeprofil.

Kundematch er et nyttig markedsføringsverktøy for mange forretningsmål – alt fra økt merkevarebevissthet til flere konverteringer. Her er noen eksempler på de ulike målgruppene du kan målrette mot via Kundematch:

• I Søkenettverket og på Shopping-fanen kan du optimalisere kampanjene ved å justere budene ut fra det du vet om kundenes aktiviteter.
  • I Gmail kan du nå ut til eksisterende kunder (og til nye potensielle kunder som har sammenfallende interesser som de eksisterende kundene) ved å vise personlig tilpassede annonser øverst i fanene i innboksen.
  • På YouTube kan du nå ut til nye segmenter ved å målrette annonser mot segmenter som har fellestrekk med de mest lønnsomme kundene dine.
  • I Google Displaynettverk kan du nå ut til eksisterende kunder (og til nye potensielle kunder som har sammenfallende interesser som de eksisterende kundene) ved å vise personlig tilpassede annonser.

Denne artikkelen forklarer hvordan Kundematch fungerer. Du kan også finne ut mer om dette i artikkelen En innføring i Kundematch. Flere nylige oppdateringer påvirker hvordan Kundematch fungerer. Du kan finne ut mer om disse oppdateringene nedenfor.

Før du begynner

Kampanjer som bruker smart budgivning og optimalisert målretting, tar automatisk med alle Kundematch-listene i kontoen din for at du skal få bedre resultater fra annonsekampanjer, for eksempel målt i antallet konverteringer. Hvis du ikke vil at Kundematch-listene skal brukes automatisk for at du skal få bedre kampanjeresultater, har du disse alternativene:

• Velg bort automatisk inkludering av Kundematch-lister som er tilgjengelige, men ikke aktivt brukes, i kontoen din, ved å følge denne fremgangsmåten.
  • Fjern bestemte lister du ikke vil bruke i smart budgivning og optimalisert målretting, fra kontoen din.

Vær oppmerksom på følgende:

• Dette påvirker ikke målrettingsinnstillingene for kampanjen din. Hvis du for eksempel bruker optimalisert målretting i kampanjen, blir annonsene vist til de som har størst sannsynlighet for å konvertere.
  • Selv om Kundematch-listene dine ikke er relevante for alle kampanjene dine, lærer den smarte budgivningen og optimaliserte målrettingen automatisk hvilke Kundematch-lister som bidrar til bedre kampanjeresultater, og optimaliserer kontinuerlig bruken av lister i sanntid.
  • Kundematch-lister blir ikke brukt i manuelle budstrategier.
  • Automatisk inkludering av ubrukte Kundematch-lister i smart budgivning eller optimalisert målretting er tilgjengelig for videohandlingskampanjer på YouTube og blir snart tilgjengelig for søkeannonser og feedintegrerte annonser.

Tidslinjen for automatisk inkludering av ikke-målrettede Kundematch-lister er som følger:

Type annonsekampanje Tidslinjer
YouTube-videohandlingskampanje Lansert i 4. kvartal 2022
YouTube Lansert i 4. kvartal 2022
Søkeannonser Lansert i 3. kvartal 2023
Shopping Lanseres i 1. kvartal 2024
Demand Gen (ikke YouTube-annonser) Lansert i 3. kvartal 2023
Gmail-annonser Lanseres i 1. kvartal 2024

Hvis du er klar til å laste opp Kundematch-data, bør du først finne ut hvordan du lager en kundeliste.

Finn ut mer om prosessen for kundematching.

Slik fungerer det

Tenk deg at du vil promotere et nytt lojalitetsprogram for kundene dine med Google-annonser. Slik fungerer det:

Step 1 Step 2 Step 3
Du må opprette og laste opp en datafil som inneholder kundelisten din og kontaktinformasjonen kundene har gitt deg. Bruk denne malen, og se formateringsveiledningen i denne artikkelen. Lag eller oppdater en kampanje som målretter mot Kundematch-segmentet – altså de kundene i den opplastede datafilen som er Google-brukere. Kunder som er logget på Google-kontoen sin, ser annonsene når de bruker Søkenettverket, YouTube, Gmail eller nettsteder som er en del av Google Displaynettverk.

Hvis du vil vite mer om hvordan Google bruker Kundematch-datafilene du laster opp, og hvordan matchingen utføres, kan du lese artikkelen Slik bruker Google Kundematch-data.

Kundematch er foreløpig tilgjengelig for YouTube, Google Søk, Shopping-fanen, Gmail og Displaynettverket.

Brukervalg og -kontroll

Google-brukere kan styre hvilke annonser de ser i Google-produkter, inkludert Kundematch-annonser, via innstillingene for Google-annonser.

Retningslinjene for brukersamtykke i EU for Kundematch-partnere

Som en del av Googles løpende arbeid med å bygge et økosystem for digital annonsering som ivaretar personvernet, styrker vi håndhevelsen av retningslinjene for brukersamtykke i EU.

Hvis du laster opp data for EØS-brukere ved hjelp av en Kundematch-partner, må du og Kundematch-partneren sammen sikre at du sender nødvendige samtykkesignaler til Google. Finn ut mer om retningslinjene for brukersamtykke i EU for Kundematch-partnere.

Nylige oppdateringer av Kundematch

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi «målgruppetyper» (omfatter lignende og egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» omtales som «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.
Når Apples ATT-retningslinjer trer i kraft, kan det hende at datasegmentene dine (spesielt lister over nettsteder og apper og lister som er opprettet automatisk) samt Kundematch-lister blir berørt i forbindelse med trafikk fra iOS 14 (deriblant ved bruk av disse listene til ekskluderinger). I kampanjer der du fremmer nettbaserte konverteringsmål – spesielt de tuftet på Kundematch og de andre datasegmentene dine – kan du komme til å se resultatsvingninger. I denne perioden utvider vi modellerte konverteringer til å omfatte mer trafikk fra iOS 14.