Om Kundematch

Med Kundematch kan du bruke data du har både på nettet og ellers til å nå ut til og få kontakt med kundene dine på nytt via Google Søk, Shopping-fanen, Gmail, YouTube og Displaynettverket. Med Kundematch brukes informasjon som kundene har delt med deg, til å målrette annonser mot disse kundene og andre med lignende kundeprofil.

Når Apples ATT-retningslinjer trer i kraft, kan det hende at remarketinglister (spesielt lister over nettsteder og apper samt lister som opprettes automatisk) samt Kundematch-lister blir berørt i forbindelse med trafikk fra iOS 14 (deriblant ved bruk av disse listene til ekskluderinger). Kampanjer som brukes til å markedsføre nettbaserte konverteringsmål – spesielt dem som benytter remarketing og Kundematch – ser kanskje svingninger i resultatene. I denne perioden utvider vi modellerte konverteringer til å omfatte mer trafikk fra iOS 14.

Kundematch er et nyttig markedsføringsverktøy for mange forretningsmål – alt fra økt merkevarebevissthet til generering av flere konverteringer. Her er noen eksempler på de ulike målgruppene du kan målrette budskap mot via Kundematch:

• Optimaliser kampanjene dine i Søkenettverket og på Shopping-fanen ved å justere budene dine ut fra det du vet om kundenes aktiviteter.
  • Nå ut til kundene dine eller lignende målgrupper på Gmail med personlig tilpassede annonser som vises ovenfor fanene i innboksen til disse personene.
  • Nå ut til nye målgrupper på YouTube ved å målrette annonsene mot målgrupper som har fellestrekk med de mest verdifulle kundene dine.
  • Nå ut til kundene dine eller lignende målgrupper i Google Displaynettverk med personlig tilpassede annonser.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan Kundematch fungerer.

Før du begynner

Hvis du er klar til å laste opp Kundematch-data, bør du først finne ut hvordan du lager en kundeliste.

Finn ut mer om prosessen rundt kundematching.

Slik fungerer det

Tenk deg at du vil promotere et nytt lojalitetsprogram til de eksisterende kundene dine via Google-annonser. Slik fungerer det:

-1- -2- -3-
Last opp en fil med kontaktinformasjon du har fått fra kundene dine. Bruk denne malen, og se formateringsveiledningen i denne artikkelen. Opprett eller oppdater en kampanje målrettet mot Kundematch-målgruppen din – kundene i den opplastede filen som er Google-brukere. Kunder som er logget på Google-kontoen sin, får se annonsene dine når de bruker Søkenettverket, YouTube og Gmail, eller når de besøker andre nettsteder i Google Displaynettverk.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Google bruker Kundematch-datafilene du laster opp, og hvordan samsvarsprosessen foregår, kan du lese artikkelen Slik bruker Google Kundematch-data.

Kundematch er foreløpig tilgjengelig via Google Søk, Shopping-fanen, YouTube, Gmail og Displaynettverket.

Varighet av medlemskap

Kundematch-målgrupper har ingen utløpsdato, så varigheten av inkludering er som standard evig. Du kan selv styre hvor lenge kundene dine er med i en Kundematch-målgruppe, men det er best om du laster inn listene dine på nytt med jevne mellomrom. Du får tilsendt en e-post fra Google Ads hvis det er en stund siden listene dine ble lastet inn på nytt.

Datadeling mellom kontoer

Du kan dele målgrupper med flere administrerte kontoer hvis et av følgende krav innfris: Du har en Kundematch-målgruppe eller en lignende målgruppe i managerkontoen din, eller en kundekonto deler Kundematch-målgruppen sin eller en lignende målgruppe med managerkontoen din.

Alle kontoer der en Kundematch-målgruppe er i bruk, må overholde retningslinjene for Kundematch. Google tillater ikke deling eller bruk av disse dataene utenfor den administrerte kontoen din. Bare kontoeiere og -administratorer kan legge til eller fjerne kundedata fra Kundematch-målgrupper de har administratortilgang til.

Lignende målgrupper

I Søk, På YouTube, i Gmail og i Displaynettverket kan du benytte målretting mot lignende målgrupper basert på Kundematch-målgruppene dine. Disse lignende målgruppene opprettes automatisk hvis Kundematch-målgruppene dine oppfyller minimumskravene. Du kan bruke en lignende målgruppe på samme måte som du bruker en Kundematch- eller remarketingliste – ved å legge den til i en annonsegruppe eller kampanje.

Når en lignende målgruppe er tilgjengelig, vises listestørrelsen for hvert tilgjengelige nettverk i «Målgrupper»-tabellen. Når målgruppen er aktiv, kan du legge til listen med den lignende målgruppen i målrettingen din. Hvis det står «Inkompatibel» i én av kolonnene for en liste, betyr det at du ikke kan målrette annonser mot denne listen for dette området.

Vær oppmerksom på at det kan ta opptil to døgn før det vises annonser fra kampanjen din.

Kundematch-integrering med Zapier

Du kan integrere datakilder fra systemet ditt for kunderelasjonshåndtering (CRM) med Googles Kundematch ved å bruke Zapier som integreringspartner.

Zapier laster automatisk opp detaljene om nye kontakter fra CRM-systemet ditt, netthandelssystemet ditt eller verktøy for automatisering av markedsføring der du samler inn informasjon fra brukerne, til kundelistene dine i Google Ads. Dette betyr at du ikke trenger å laste opp kontaktene manuelt til Google Ads, sortere dem i de rette listene eller fjerne dem fra en liste. Du kan automatisk holde de opplastede kundelistene dine oppdatert og synkronisert med CRM-systemet.

Bruk av Google Ads API (AdWords API)

Kontoeiere eller administratorer kan også bruke Google Ads API (AdWords API) for å laste opp datafiler og administrere Kundematch-målgruppene sine. Annonsører kan laste opp datafiler, legge til eller fjerne kundedata eller endre konfigurasjonsinnstillinger via API-et. Du kan finne ut mer om dette i delen om remarketing for Google Ads API (AdWords API) på Google Developers-nettstedet.

Brukervalg og -kontroll

Google-brukere kan styre hvilke annonser de får se i Google-produkter, innbefattet Kundematch-annonser, via innstillingene for Google-annonser.

Having issues related to your Customer Match lists?

Contact us