Om Kundematch

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimalisering og administrering av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Vi har nå samlet all rapportering om målgrupper, ekskluderinger og demografisk informasjon på ett og samme sted: Målgrupper-fanen i sidenavigeringsmenyen på venstre side. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi «målgruppetyper» (omfatter lignende og egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» omtales som «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper

Med Kundematch kan du bruke data du har både på nettet og ellers til å nå ut til og få kontakt med kundene dine på nytt via Gmail, YouTube, Google Søk, Shopping-fanen og Displaynettverket. Med Kundematch brukes informasjon som kundene har delt med deg, til å målrette annonser mot disse kundene og andre med lignende kundeprofil.

Når Apples ATT-retningslinjer trer i kraft, kan det hende at datasegmentene dine (spesielt lister over nettsteder og apper og lister som er opprettet automatisk) samt Kundematch-lister blir berørt i forbindelse med trafikk fra iOS 14 (deriblant ved bruk av disse listene til ekskluderinger). I kampanjer der du fremmer nettbaserte konverteringsmål – spesielt de tuftet på Kundematch og de andre datasegmentene dine – kan du komme til å se resultatsvingninger. I denne perioden utvider vi modellerte konverteringer til å omfatte mer trafikk fra iOS 14.

Kundematch er et nyttig markedsføringsverktøy i forbindelse med en rekke forretningsmål – alt fra flere konverteringer til økt merkevarebevissthet. Her er noen eksempler på de ulike målgruppene du kan målrette budskap mot via Kundematch:

• I Søkenettverket og på Shopping-fanen kan du optimalisere kampanjene dine ved å justere budene dine ut fra det du vet om kundenes aktiviteter.
  • I Gmail kan du nå ut til eksisterende kunder (og til nye potensielle kunder som har sammenfallende interesser som de eksisterende kundene) ved å vise personlig tilpassede annonser øverst i fanene i innboksen.
  • På YouTube kan du nå ut til nye segmenter ved å målrette annonser mot segmenter som har fellestrekk med de mest lønnsomme kundene dine.
  • I Google Displaynettverk kan du nå ut til eksisterende kunder (og til nye potensielle kunder som har sammenfallende interesser som de eksisterende kundene) ved å vise personlig tilpassede annonser.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan Kundematch fungerer. Du kan også finne mer informasjon om dette i artikkelen En innføring i Kundematch.

Før du begynner

Hvis du er klar til å laste opp Kundematch-data, bør du først finne ut hvordan du lager en kundeliste.

Finn ut mer om prosessen rundt kundematching.

Sånn fungerer det

Tenk deg at du vil promotere et nytt lojalitetsprogram til de eksisterende kundene dine via Google-annonser. Sånn fungerer det:

Step 1 Step 2 Step 3
Du må opprette og laste opp en datafil som omfatter kundelisten din samt kontaktinformasjon kundene har gitt deg. Bruk denne malen, og se formateringsveiledningen i denne artikkelen. Du må så opprette eller oppdatere en kampanje som skal være målrettet mot Kundematch-segmentet ditt – altså de kundene i den opplastede datafilen som er Google-brukere. Kunder som er logget på Google-kontoen sin, får se annonsene dine når de bruker Gmail, YouTube eller Google Søk, eller når de besøker andre nettsteder i Google Displaynettverk.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Google bruker Kundematch-datafilene du laster opp, og hvordan samsvarsprosessen foregår, kan du lese artikkelen Slik bruker Google Kundematch-data.

Kundematch er foreløpig tilgjengelig via Gmail, YouTube, Google Søk, Shopping-fanen og Displaynettverket.

Brukervalg og -kontroll

Google-brukere kan styre hvilke annonser de får se i Google-produkter, innbefattet Kundematch-annonser, via innstillingene for Google-annonser.