Dashboards maken en bewerken

Dashboards bieden u één plek om geconsolideerde prestatiestatistieken voor uw account te bekijken.

U kunt aangepaste dashboards maken met een geïntegreerde weergave van scorekaarten, gevisualiseerde diagrammen, tabelrapporten of notities. Met dashboards verzamelt u de meest relevante gegevens, zodat u snel problemen en mogelijkheden voor uw bedrijf kunt herkennen.

Dashboards zijn eenvoudig te maken, wijzigen en ordenen. U bepaalt welke gegevens er worden opgenomen en in welke indeling u deze wilt bekijken. Het is makkelijker om dashboards te gebruiken in plaats van een enkel rapport om de gegevens van uw account op een zinvolle manier te ordenen of te groeperen. U kunt dashboards ook eenvoudig delen, downloaden en annoteren, zodat u makkelijk met anderen kunt samenwerken.

Dashboardfuncties

De volgende dashboardfuncties zijn beschikbaar voor alle Google Ads-accounts:

• U kunt uw dashboards snel en eenvoudig vinden via het menu Rapporten bovenaan uw Google Ads-account.
  • Gebruik de widget Accountkiezer om het bereik van uw dashboard verder in te stellen. In de menubalk bovenaan, naast de datumkiezer, kunt u specifieke accounts of de optie Alle accounts kiezen. Bij Alle accounts staat hoeveel accounts u in het dashboard heeft opgenomen (bijvoorbeeld '3 accounts').
Google Ads-dashboards zijn nu ook beschikbaar in Google Ads-manageraccounts. U kunt daar scorekaarten maken om gegevens over meerdere accounts te bekijken.
Opmerking: Als u de limiet voor het aantal rapporten en scorekaarten bereikt, is de optie om extra kaarten toe te voegen niet meer beschikbaar.

Instructies

Een dashboard maken

Zo maakt u een nieuw dashboard:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik bovenaan uw account op het rapportage-icoon .
  3. Kies Dashboards.
  4. Klik op de plusknop om een nieuw dashboard te maken. Als u een bestaand dashboard wilt kiezen, klikt u op een dashboard in de lijst en daarna op de volgende pagina op Bewerken.
Opmerking: Als gebruiker van een manageraccount (MCC-account) kunt u campagnes efficiënter beheren door dashboards te maken, te bewerken en toe te passen op specifieke onderliggende accounts of in alle campagnes. U kunt ook overal op het pad van een manageraccount naar het niveau van een onderliggend account uw dashboards maken en bekijken.

Dashboardkaarten toevoegen en bewerken

Dashboards bestaan uit 3 typen kaarten: scorekaarten, rapporten en opmerkingen. Op elk van deze typen kaarten tonen we de door u gekozen prestatiestatistieken. Wanneer u een scorekaart invoegt, kunt u de randen ervan slepen om het formaat aan te passen. U kunt ook de hele kaart naar een andere plaats op het dashboard slepen. Het formaat van het dashboard wordt automatisch aangepast op basis van de venstergrootte.

Een scorekaart toevoegen

U kunt scorekaarten gebruiken om een overzicht van statistieken te bekijken, statistieken te vergelijken en de procentuele wijziging te bekijken.

Zo voegt u een scorekaart in:

1. Klik met het dashboard open rechtsboven in uw account op Bewerken.
  2. Klik op de plusknop .
  3. Klik boven het dashboard op het scorekaarticoon .
  4. Geef een titel en beschrijving (optioneel) voor uw tabel of diagram op.
  5. Kies de statistieken die u wilt opnemen, kies een periode en klik op Volgende.
  6. Geef het filter op dat u wilt toevoegen.
  7. U kunt de gegevens aanpassen die op de scorekaart worden getoond. Vink de betreffende selectievakjes aan om Klein lijndiagram, Procentuele wijziging en Absolute wijziging op te nemen in de scorekaart.
  8. Klik op Toevoegen.

Een rapport toevoegen

U kunt de knop Rapporten gebruiken om bestaande opgeslagen rapporten toe te voegen of via de Rapporteditor nieuwe rapporten als tabellen of diagrammen maken in uw dashboard. Met de Rapporteditor kunt u rapporten met lijn-, kolom-, staaf-, spreidings- of cirkeldiagrammen samenstellen die u aan uw dashboard kunt toevoegen. U kunt afzonderlijke kaarten bewerken zonder dat het onderliggende rapport wordt gewijzigd. Meer informatie over hoe u aangepaste rapporten maakt

Zo voegt u een nieuw rapport in:

1. Klik met het dashboard open rechtsboven in uw account op Bewerken.
  2. Klik op de plusknop en daarna op het rapporticoon Table button.
  3. Klik in het pop-upmenu op Rapport maken.
  4. U wordt naar de Rapporteditor geleid, waar u uw tabel of diagram kunt samenstellen. Meer informatie
  5. Klik op Toevoegen aan dashboard als u klaar bent.
  6. Geef het rapport een naam en klik op Opslaan.
    • Opmerking: Als u voor het eerst het dashboard voor beginners gebruikt, kiest u Opslaan als.
  7. Geef een beschrijving (optioneel) op en klik op Toevoegen.

Zo voegt u een opgeslagen rapport toe:

1. Klik op het rapporticoon Table button.
  2. Kies in het dropdownmenu een opgeslagen tabel of diagram.
  3. Klik op Toevoegen.

Een opmerking toevoegen

Nadat u kaarten heeft toegevoegd, wilt u misschien een opmerking toevoegen om wat context te geven voor het dashboard dat u net heeft gemaakt. Dit is vooral handig als u het dashboard wilt delen of downloaden zodat anderen het kunnen bekijken.

Als u een opmerking wilt invoegen, klikt u boven het dashboard op het opmerkingsicoon . Schrijf een opmerking en klik op Toevoegen.

Perioden toewijzen en updaten op dashboardniveau

U ziet het datumfilter en andere filters bovenaan het dashboard. U kunt deze filters in de bewerkingsmodus toepassen op het hele dashboard, maar ook op afzonderlijke kaarten. Het datumfilter staat rechtsboven in het dashboard. Als u op de datums klikt, wordt het menu uitgevouwen waarin u aangepaste perioden kunt kiezen.

Klik op het filtericoon om een dropdownmenu te openen met zowel de toegepaste filters als de standaardfilters. Kies een filter en klik op Toepassen. U ziet het filter nu in de balk bovenaan het dashboard, naast Filteren.

Een rapport downloaden of delen

Uw dashboards delen

Dashboards zijn zichtbaar voor iedereen met toegang tot uw Google Ads-account, behalve voor gebruikers met alleen toegang via e-mail. Als u rapporten wilt delen, kunt u ze e-mailen.

Zo deelt u een dashboard:

1. Bewerk het dashboard en klik op Opslaan.
  2. Klik boven het dashboard op het icoon E-mail plannen .
  3. Geef de e-mailadressen op van de mensen met wie u het dashboard wilt delen.
  4. Voeg een opmerking toe (optioneel).
  5. Kies hoe vaak u het dashboard wilt delen.
  6. Klik op Delen.

Meer informatie over hoe u toegang tot uw Google Ads-account verleent of intrekt

Downloaden

Klik op het downloadicoon download icon om het dashboard te downloaden. Uw hele dashboard wordt gedownload als pdf-bestand.