Fem strategier för mobilannonsering

Mobilsökningar utgör mer än hälften av alla sökningar på Google.com och för många annonsörer kommer största delen av trafiken från människor som använder sina mobiltelefoner.

Men kunderna använder inte bara sina telefoner för att söka efter din webbplats. Mobilannonser kan ge samtal, apphämtningar, besök på mobilwebbplatser och mer. Här finns resurser som kan hjälpa dig att fånga kunder på språng, från hur du skapar en mobilwebbplats till hur du räknar klick för att ringa.

1. Börja med en mobilanpassad webbplats

Först ska du se till att din webbplats är mobilanpassad. Testa webbplatsens mobila hastighet och gå igenom tips för responsiv webbdesign som passar dina specifika verksamhetsmål.
Skapa en effektiv mobilwebbplatsTesta din webbplats

2. Skapa mobilannonser

Du kanske undrar hur du skriver en ”mobil” annons? För mobilannonser kan du välja mellan flera olika annonstyper. Den vanligaste typen är textannonser som är optimerade för visning på mobila enheter, men det finns många fler.
Om mobilannonser | Anpassa annonser för mobilsökningar

3. Ställ in inriktning på mobila enheter

Lägg till mobilspecifik inriktning för att se till att mobila kampanjer och annonser visas på människors mobila enheter. För annonser i söknätverket ska du titta efter sökord som skapat engagemang från människor på mobila enheter.
Hitta sökord för mobila enheterVisa annonser i mobilappar

4. Lägg högre bud för mobila enheter

Ställ in mobilbudsjusteringar om du automatiskt vill lägga högre bud för visningar på mobila enheter. Då är det mer sannolikt att annonserna visas på mobila enheter.
Lägg bud som ett proffs: mobilbudsjusteringar | Ange en budjustering för mobila enheter

5. Få ut så mycket som möjligt av mikroögonblick

När du har kört kampanjen ett tag är det dags att ta reda på hur du förbättrar resultatet. Dessa resurser innehåller bra information om hur du fokuserar dina affärsmål och optimerar dina kampanjer.
En introduktion till mikroögonblick | Skapa effektiva mobilannonser: Googles bästa metoder

Ytterligare resurser

Mobilanpassade webbplatser

Mobilannonser

Ställ in mobilinriktning

Lägg högre bud för mobila enheter

Få ut så mycket som möjligt av mikroögonblick