Vijf strategieën voor mobiel adverteren

Meer dan de helft van alle zoekopdrachten op Google.com wordt uitgevoerd op een mobiel apparaat. Voor veel adverteerders is het overgrote deel van het verkeer afkomstig van mobiele telefoons.

Maar uw klanten gebruiken hun telefoon niet alleen om naar uw website te zoeken. Als u mobiele advertenties weergeeft, kunt u zorgen voor meer oproepen, app-downloads, bezoeken aan uw mobiele site en meer. Hieronder leest u vijf strategieën – van de inrichting van een mobiele website tot optimalisatie van uw prestaties – waarmee u de aandacht van uw klanten ook vangt wanneer ze een mobiel apparaat gebruiken.

1. Begin met een mobielvriendelijke website

Zorg in de eerste plaats voor een mobielvriendelijke website. Controleer of uw site op mobiele apparaten snel genoeg laadt en lees tips voor responsief ontwerp toegespitst op uw bedrijfsdoelen.
Een effectieve mobiele site makenUw site testen

2. Maak mobiele advertenties

Wellicht vraagt u zich af hoe u een 'mobiele' advertentie maakt. Bij mobiele advertenties heeft u de keuze uit diverse indelingen. Tekstadvertenties die zijn geoptimaliseerd voor weergave op mobiele apparaten, worden het meest gebruikt, maar er zijn er nog veel meer.
Over mobiele advertenties | Pas uw advertenties aan voor mobiele zoekers

3. Target mobiele apparaten

Stel mobielspecifieke targetingopties in om ervoor te zorgen dat uw mobiele campagnes en advertenties daadwerkelijk worden weergegeven aan mensen die een mobiel apparaat gebruiken. Kies voor advertenties in het zoeknetwerk zoekwoorden die aantoonbaar betrokkenheid genereren bij mobiele gebruikers.
Zoekwoorden voor mobiele apparaten kiezenAdvertenties weergeven in mobiele apps

4. Bied hoger voor mobiele apparaten

Stel bodaanpassingen voor mobiel in om automatisch hoger te bieden voor vertoningen op mobiele telefoons. Zo vergroot u de kans dat uw advertenties op mobiele apparaten worden weergegeven.
Bieden als een professional: bodaanpassingen voor mobiel | Een bodaanpassing voor mobiel instellen

5. Haal het maximale uit micromomenten

Wanneer uw campagne enige tijd actief is, is het een goed idee om in kaart te brengen hoe u uw prestaties verder kunt verbeteren. Met deze bronnen kunt u uw bedrijfsdoelen aanscherpen en uw campagnes optimaliseren.
Inleiding tot micromomenten | Effectieve mobiele advertenties maken: praktische tips van Google

Aanvullende bronnen

Mobielvriendelijke websites

Mobiele configuraties

Mobiele advertenties

Mobiele targeting instellen

Hoger bieden voor mobiele apparaten

Het maximale uit micromomenten halen