Toegang tot uw Google Ads-account beheren

Als u de toegang tot uw Google Ads-account met andere mensen in uw bedrijf deelt, kunt u samen met hen in hetzelfde Google Ads-account werken. Zodra u toegang heeft verleend, kunt u het toegangsniveau van een gebruiker bewerken. U kunt de toegang later ook altijd weer intrekken.

Dit artikel bevat stapsgewijze instructies voor het verlenen, accepteren, intrekken en bewerken van toegang tot uw Google Ads-account.

Voordat u begint

Voor toegang tot uw account moet de persoon die u uitnodigt een Google-account hebben of maken.

Aandachtspunt

De onderstaande instructies gelden wanneer u een gebruiker uitnodigt voor toegang tot een afzonderlijk Google Ads-account. Voor Google Ads-manageraccounts raadpleegt u onze instructies voor hoe u een Google Ads-account kunt uitnodigen om te koppelen met uw manageraccount.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Toegang verlenen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram en vervolgens onder Instellen op Toegang tot accounts
  3. Klik op de plusknop .
  4. Selecteer een toegangsniveau voor de uitgenodigde gebruiker en geef zijn e-mailadres op.
  5. Klik op Uitnodiging verzenden
  6. Nadat de gebruiker uw e-mailuitnodiging heeft geaccepteerd, ontvangt u een melding in uw account. Als u de uitnodiging wilt intrekken, klikt u in de kolom 'Acties' op Intrekken

Toegang accepteren

U ontvangt een bevestigingsmail als iemand u uitnodigt om toegang te krijgen tot een Google Ads-account. Klik op de toepasselijke link in de e-mail en volg de stappen op het scherm als u de uitnodiging wilt accepteren.

Toegang accepteren met een alternatief e-mailadres

Als iemand u uitnodigt om toegang te krijgen tot een Google Ads-account met een e-mailadres dat u in uw Google-account heeft opgegeven als een alternatief e-mailadres, kunt u de uitnodiging accepteren. U krijgt dan toegang tot Google Ads met dat alternatieve e-mailadres of het primaire e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Google-account.

Houd er rekening mee dat wanneer u inlogt bij Google Ads met een alternatief e-mailadres, u nog steeds het wachtwoord van uw Google-account moet gebruiken (het wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen op uw primaire e-mailadres).

Nadat u de uitnodiging heeft geaccepteerd, wordt u op de pagina 'Toegang tot accounts' van Google Ads weergegeven als een gebruiker die is gekoppeld aan zowel uw alternatieve e-mailadres als het primaire e-mailadres van uw Google-account.

Toegang intrekken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram en vervolgens onder Instellen op Toegang tot accounts
  3. Zoek de gebruiker die u wilt verwijderen en klik in de kolom Acties op Toegang verwijderen.

Het toegangsniveau bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram en vervolgens onder Instellen op Toegang tot accounts
  3. Plaats de muisaanwijzer op het toegangsniveau van een gebruiker in de kolom Toegangsniveau en klik vervolgens op de pijl die wordt weergegeven om een nieuw toegangsniveau voor de gebruiker te selecteren.