Een advertentieplanning maken

Met een advertentieplanning kunt u op bepaalde tijden advertenties weergeven of biedingen wijzigen.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een planning voor een advertentie kunt maken.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentieplanning.
  3. Klik op het potloodpictogram Bewerkenen selecteer vervolgens een campagne waarvoor u een advertentieplanning wilt maken.
  4. Selecteer specifieke dagen en tijden. Vergeet niet dat de advertentieplanning die u instelt, is gebaseerd op de tijdzone van uw account. Daarom moet u bij het instellen van uw advertentieplanningen rekening houden met een eventueel verschil met de tijdzone van uw doelgroep. Meer informatie
  5. Klik op Opslaan. De wijzigingen worden weergegeven op de pagina 'Advertentieplanning'.
Opmerking: U kunt per campagne maximaal zes advertentieplanningen per dag maken.

Uw advertentieplanning controleren

Wanneer u een advertentieplanning maakt, komen uw advertenties alleen in aanmerking voor weergave gedurende de tijden die u opgeeft. Uw advertentie wordt niet weergegeven op de datums en tijdstippen die niet worden vermeld in uw advertentieplanning. Zorg ervoor dat uw advertentieplanning alle dagen en tijden bevat waarop u wilt dat uw advertentie in aanmerking komt voor weergave. U kunt uw advertentieplanning als volgt controleren:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentieplanning.
  2. Selecteer een campagne in de tabel om de bijbehorende advertentieplanning, prestaties en kosten in de geplande tijdvakken te bekijken.
  3. U ziet een diagram met de tijden waarop de advertenties van uw campagne zijn weergegeven. Standaard wordt in het diagram het aantal klikken op uw advertenties weergegeven.
    • Als u de vertoningen, CTR, gemiddelde CPC of kosten van uw campagne wilt zien, selecteert u de gewenste statistiek in het dropdownmenu Klikken in de rechterbovenhoek.
  4. Kies een subtabblad om uw advertentieplanning en prestaties te controleren op 'Dag en uur', 'Dag' of 'Uur'.

Uw advertentieplanning bewerken

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentieplanning
  2. Selecteer een campagne in de tabel.
  3. Klik op het potloodpictogram Bewerken om uw advertentieplanning te bewerken.
    • U kunt een periode verwijderen door de muisaanwijzer op die periode te plaatsen en op de 'x' te klikken.
    • U kunt datums en tijden aanpassen door op de gewenste datums of tijden te klikken en nieuwe waarden te selecteren.
    • U kunt een nieuwe datum en tijd aan uw advertentieplanning toevoegen door op Toevoegen te klikken.
  4. Klik op Opslaan.

Opmerking

De advertentieplanning is gebaseerd op een 12-uurs of 24-uurs klok. Als u het dus zo wilt plannen dat een advertentie wordt weergegeven van het einde van de ene dag tot en met een bepaald tijdstip op de volgende dag, moet u een advertentieplanning voor elke dag maken. Als u een 24-uurs klok gebruikt en u een advertentie bijvoorbeeld wilt weergeven van maandag 23:00 uur tot dinsdag 07:00 uur, moet uw advertentieplanning voor maandag lopen van 23:00 uur tot 00:00 uur en moet uw advertentieplanning voor dinsdag lopen van 00:00 uur tot 07:00 uur.