Een advertentieplanning maken

Met een advertentieplanning kunt u op bepaalde tijden advertenties weergeven of biedingen wijzigen. U kunt per campagne in uw account maximaal 6 advertentieplanningen per dag maken.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een planning voor een advertentie kunt maken.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op + Meer tonen en klik vervolgens op Advertentieplanning.
  3. Klik op het potloodje Bewerken en selecteer vervolgens een campagne waarvoor u een advertentieplanning wilt maken.
  4. Selecteer specifieke dagen en tijden.
  5. Klik op Opslaan. De wijzigingen worden weergegeven op de pagina Advertentieplanning.

Aandachtspunten

• Advertentieplanningen worden ingesteld op basis van de tijdzone van uw account. U moet daarom uw advertentieplanning aanpassen zodat rekening wordt gehouden met eventuele verschillen met de tijdzone van uw doelgroep. Meer informatie over uw tijdzone.
  • Als u wilt plannen om een advertentie weer te geven vanaf het eind van de ene dag tot en met een deel van de volgende dag, moet u een advertentieplanning voor elke dag maken. Als u bijvoorbeeld een advertentie wilt weergeven van maandag 23:00 uur tot dinsdag 07:00 uur, geldt het volgende:
    • Als u een 12-uurs klok gebruikt, moet uw advertentieplanning voor maandag lopen van 11:00 p.m. tot 12:00 a.m. en moet uw advertentieplanning voor dinsdag lopen van 12:00 a.m. tot 07:00 a.m.
    • Als u een 24-uurs klok gebruikt, moet uw advertentieplanning voor maandag lopen van 23:00 uur tot 00:00 uur en moet uw advertentieplanning voor dinsdag lopen van 00:00 uur tot 07:00 uur.

Uw advertentieplanning checken

Als u een advertentieplanning maakt, zijn uw advertenties alleen geschikt voor weergave gedurende de tijden die u opgeeft. Uw advertentie wordt niet weergegeven op de datums en tijdstippen die niet worden vermeld in uw advertentieplanning. Zorg ervoor dat uw advertentieplanning alle dagen en tijden bevat waarop u wilt dat uw advertentie geschikt is voor weergave. U kunt uw advertentieplanning zo checken:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op + Meer tonen en klik vervolgens op Advertentieplanning.
  2. Selecteer een campagne in de tabel om de bijbehorende advertentieplanning, prestaties en kosten in de geplande tijdvakken te bekijken.
  3. U ziet een diagram met de tijden waarop de advertenties van uw campagne zijn weergegeven. Standaard wordt in het diagram het aantal klikken op uw advertenties weergegeven.
    • Als u de vertoningen, CTR, gemiddelde CPC of kosten van de campagne wilt bekijken, selecteert u de gewenste statistiek in het dropdownmenu Klikken rechtsboven.
  4. Kies een subtabblad om uw advertentieplanning en prestaties te checken op Dag en uur, Dag of Uur.

Uw advertentieplanning bewerken

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op + Meer tonen en klik vervolgens op Advertentieplanning.
  2. Selecteer een campagne in de tabel.
  3. Klik op het potloodje Bewerken om de advertentieplanning te bewerken.
    • U kunt een periode verwijderen door de muisaanwijzer op die periode te plaatsen en op de x te klikken.
    • U kunt datums en tijden aanpassen door op de gewenste datums of tijden te klikken en nieuwe waarden te selecteren.
    • U kunt een nieuwe datum en tijd aan uw advertentieplanning toevoegen door op Toevoegen te klikken.
  4. Klik op Opslaan.