Een advertentieplanning maken

Met een advertentieplanning kunt u op bepaalde tijden advertenties weergeven of biedingen wijzigen.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een planning voor een advertentie kunt maken.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Campagnes.
  3. Klik onder Alle campagnes op de naam van de campagne die u wilt plannen.
  4. Klik op het tabblad Instellingen en vervolgens op Advertentieplanning. (Let op: Advertentieplanning is alleen beschikbaar voor campagnes waarin 'Alle functies' is ingeschakeld.)
  5. Als dit de eerste keer is dat u een advertentieplanning maakt, klikt u op + Aangepaste planning maken. Als u eerder een advertentieplanning heeft gemaakt, klikt u op + Advertentieplanning.
  6. Selecteer specifieke dagen en tijden. Denk eraan dat de advertentieplanningen die u instelt, zijn gebaseerd op de tijdzone van uw account. Daarom moet u bij het instellen van uw advertentieplanningen rekening houden met een eventueel verschil met de tijdzone van uw doelgroep. Meer informatie over hoe u uw tijdzone kunt wijzigen.
  7. Klik op Opslaan. De wijzigingen worden weergegeven in de tabel met statistieken voor advertentieplanning.

Houd rekening met het volgende

De advertentieplanning is gebaseerd op een 12-uurs of 24-uurs klok. Als u dus wilt plannen dat een advertentie wordt weergegeven van het einde van de ene dag tot en met een gedeelte van de volgende dag, moet u een advertentieplanning voor elke dag maken. Als u een 24-uurs klok gebruikt en u een advertentie bijvoorbeeld wilt weergeven van maandag 23:00 uur tot dinsdag 7:00 uur, moet uw advertentieplanning voor maandag lopen van 23:00 uur tot 0:00 uur en moet uw advertentieplanning voor dinsdag lopen van 0:00 uur tot 7:00 uur.

Probeer het uit

Uw planning controleren

Wanneer u een advertentieplanning maakt, wordt uw advertentie alleen weergegeven op de tijdstippen die u opgeeft. Uw advertentie wordt niet weergegeven op de datums en tijdstippen die niet worden vermeld in uw advertentieplanning. Controleer uw advertentieplanning om ervoor te zorgen dat alle dagen en tijdstippen waarop u uw advertentie voor weergave in aanmerking wilt laten komen, zijn toegevoegd.

Ga als volgt te werk als u precies wilt zien wanneer uw advertentie is gepland voor weergave:

1. Klik op het tabblad Instellingen van uw campagne en klik op Advertentieplanning.
  2. Klik op het dropdown-menu Planningsgegevens.
  3. Kies of u de 'Dag van de week' of het 'Uur en dag van de week' van uw advertentieplanning wilt weergeven.
  4. Als u meer datums en tijdstippen aan uw advertentieplanning wilt toevoegen, volgt u bovenstaande stappen.