Anpassa målsidesadresser för sökord

Du kan använda målsidesadresser för sökord när du vill leda besökarna till sidor på din webbplats som har anknytning till särskilda sökord. Om du till exempel har sökordet ”paris t-shirt”, kan du ange en målsidesadress för sökord som leder till den del av webbplatsen där du säljer t-shirts med Parismotiv.

I den här artikeln förklarar vi hur du anpassar målsidesadresser för sökord.

Innan du börjar

Den här avancerade strategin är inte den rekommendera metoden för sökordsspårning, utan strategin rekommenderas bara när du vill skapa en bättre upplevelse av målsidan för användarna. Om du vill spåra sådan information som annonsklickkälla eller vilken typ av enhet kunden klickade med, läser du om ValueTrack-parametrar.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
    • För kampanjer av typen Endast söknätverket eller Söknätverket med Display-tillval klickar du på fliken Sökord.
    • För kampanjer av typen Endast Display-nätverket klickar du på fliken Display-nätverket och sedan på fliken Sökord för Display-nätverket.
  3. Klicka på Kolumner ovanför statistiktabellen och välj Ändra kolumner.
  4. Välj Attribut och klicka på Lägg till bredvid Slutlig webbadress. Attributes link
  5. Klicka på Använd. Nu visas kolumnen Slutlig webbadress i resultattabellen på fliken Sökord.
  6. Klicka i kolumnen Slutlig webbadress bredvid det sökord du vill ange en målsida för.
  7. Ange webbadressen, högst 2 048 tecken.
  8. Klicka på Spara.