Handleiding voor aanmelding bij Google Ads

Facturering instellen en beginnen met adverteren

U moet geldige factureringsgegevens indienen om de aanmelding te voltooien en uw nieuwe advertentie weer te geven aan potentiële klanten. Er worden pas kosten in rekening gebracht vanaf het moment dat uw advertentie wordt getoond en de eerste klik ontvangt. U kunt uw factureringsgegevens op elk gewenst moment bewerken nadat u op uw nieuwe account bent ingelogd.

Hoe Google Ads-facturering werkt

De meeste adverteerders betalen voor Google Ads via automatische betalingen. Bij automatische betalingen worden er pas kosten in rekening gebracht nadat u advertentiekosten heeft gegenereerd. U ontvangt dus geen factuur vooraf. Google brengt kosten automatisch in rekening, ofwel 30 dagen na uw laatste automatische betaling, ofwel nadat u een vooraf ingesteld bedrag (uw drempelwaarde voor facturering) heeft bereikt, afhankelijk van wat het eerste gebeurt. U kunt ook op elk gewenst moment handmatig betalingen uitvoeren als u uw kosten wilt beheren.

Grenzen voor drempelwaarden en betalingen op de eerste dag van de maand

Afhankelijk van uw valuta en het land waar uw bedrijf is geregistreerd, kunnen er andere betaalopties voor Google Ads beschikbaar zijn. Bekijk de beschikbare opties via onze zoektool voor betaalmethoden.

Google Ads logo Aanmelden voor Google Ads

Zo te zien heeft u nog geen account. U kunt zich hieronder aanmelden of gratis gepersonaliseerde support krijgen van een Google Ads-expert.

Nu starten

Instructies

1. Nadat u uw advertentie- en campagne-instellingen heeft gecontroleerd, klikt u op het dropdownmenu Factureringsland en selecteert u het land of gebied waar uw factuuradres zich bevindt. Uw factureringsland bepaalt de factureringsopties die voor uw locatie en valuta beschikbaar zijn. Als u uw factureringsland selecteert en niet wordt gevraagd uw factureringsgegevens op te geven, moet u uw factureringsgegevens in Google Ads opgeven nadat u een account heeft gemaakt. Uw advertentie kan pas worden weergegeven nadat u dit heeft gedaan.
  2. Controleer of de juiste tijdzone is geselecteerd. Zo niet, dan klikt u op het dropdownmenu om de zone te wijzigen. De geselecteerde tijdzone heeft gevolgen voor zowel uw rapporten en uw statistieken als uw facturering, dus kies deze zorgvuldig.
  3. Als u een promotiecode heeft (ook wel kortingsbon of voucher genoemd), geeft u de code op in het veld Introductie-aanbieding en klikt u op Toepassen.
  4. Uw accounttype wordt standaard ingesteld op Organisatie, maar u kunt dit wijzigen in Individueel als dit voor belastingdoeleinden in uw land toepasselijk is.
  5. Voer de factureringsnaam en het factuuradres voor dit account in. Deze informatie wordt weergegeven op uw factureringsdocumenten.
  6. Geef de naam, het telefoonnummer en het e-mailadres voor de primaire contactpersoon van dit account op. In geval van factureringsproblemen nemen we contact op met deze persoon.
  7. Geef informatie op over de betaalmethode die u wilt gebruiken voor dit account, zoals een creditcard of pinpas.
  8. Vink het selectievakje aan om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van Google Ads.
  9. Klik op Voltooien en advertentie maken.

U heeft nu een eerste stap gezet om online nieuwe klanten te bereiken. Het duurt ongeveer een dag om uw advertentie goed te keuren. Vervolgens kan de advertentie worden vertoond aan potentiële klanten.

Tip

Het is heel spannend om uw advertentie online te zien, maar zoek er niet naar op Google. De Advertentievoorbeeld en -diagnosetool in Google Ads biedt een gemakkelijke manier om een voorbeeld van uw advertentie te bekijken en te zien welke zoekwoorden de weergave van uw advertentie activeren, zonder dat u uw eigen prestatiestatistieken beïnvloedt. Meer informatie over hoe u uw advertentie op Google kunt vinden, vindt u hier.

Zet nu de volgende stappen om ervoor te zorgen dat u uw advertentiebudget optimaal benut. We hebben dit eenvoudig gemaakt met een stapsgewijze handleiding. Aan de hand hiervan kunt u een effectieve campagne opzetten waarmee u op het juiste moment de juiste klanten bereikt.

HANDLEIDING BEKIJKEN