[GA4] De prestaties van uw app-campagne meten en optimaliseren met Google Analytics 4

Als u Google Analytics 4 (GA4) gebruikt met de Google Analytics voor Firebase-SDK (GA4F-SDK), krijgt u uitgebreide privacygerichte analyse om uw app-campagneprestaties beter te kunnen meten en optimaliseren. Lees meer over de voordelen en de functies die u kunt gebruiken via Google Analytics 4.

Deze handleiding bevat een uitgebreid, stapsgewijs proces om Google Analytics 4 en de Google Analytics voor Firebase SDK te integreren met Google Ads-biedingen.

Op deze pagina

Voordat u begint

Zorg dat u het volgende heeft voordat u begint:

• Een app die u wilt promoten in Google Ads.
  • Beheerderstoegang tot een Google Ads-account (of een Google Ads-manageraccount).
  • Android-gebruikers moeten eigenaar zijn van het Google Play Console-account. Meer informatie over toegangsniveaus voor Play Console
  • Een Firebase-project.
  • Als u webanalyse heeft, kunt u Google Analytics 4 instellen voor uw website en app.
  • Als u koppelt in...
    • Een Google Analytics 4-property, moet een Google-accountbeheerder of -bewerker zijn in de bijbehorende Google Analytics 4-property.
    • Een Firebase-project, moet het Google-account eigenaar zijn van het Firebase-project dat u wilt koppelen.

Aan de slag met Google Analytics 4

Als u met Google Ads op app-gebeurtenissen wilt bieden met GA4, volgt u deze stappen:

1. De Google Analytics voor Firebase SDK toevoegen aan uw app
  2. Gebeurtenissen bijhouden implementeren
  3. Google Analytics 4 aanzetten voor uw project.
  4. Google Play koppelen als uw app in_app_purchase-gebeurtenissen heeft
  5. Gebeurtenissen als conversies markeren
  6. Koppelen met Google Ads
  7. GA4-conversiegebeurtenissen importeren in Google Ads
  8. Autotagging aanzetten
  9. Beginnen met bieden op GA4-conversies

Stap 1 van 9: De Google Analytics voor Firebase-SDK toevoegen aan uw app

De Google Analytics voor Firebase-SDK (GA4F-SDK) is een stukje code dat in uw app moet worden geïmplementeerd. Alle implementatie-instructies en ontwikkelaarsdocumenten zijn hier te vinden.

Volg de installatie-instructies via de onderstaande links:

Stap 2 van 9: gebeurtenissen bijhouden implementeren

De Google Analytics voor Firebase SDK verzamelt automatisch bepaalde gebeurtenissen. Er is geen aanvullende code nodig om deze vast te leggen, zoals first_open en in_app_purchase.

Implementeer extra gebeurtenissen met gebeurtenislogboeken met de GA4F SDK:

Volg de onderstaande links voor de algemeen aanbevolen gebeurtenissen en implementeer als deze van toepassing zijn op uw app:

Stap 3 van 9: Google Analytics 4 aanzetten voor uw project

Een bestaande Google Analytics 4-property koppelen

1. Open de Firebase-console, selecteer uw project en klik op het pictogram Instellingen.
  2. Open Projectinstellingen > Integraties.
  3. Klik op de Google Analytics-kaart op Koppelen.
  4. Selecteer een Analytics-account of maak een nieuw account.
    1. Als u een bestaand account selecteert, heeft u de mogelijkheid om een bestaande Google Analytics 4-property in dat account te selecteren of een nieuwe property te maken.
    2. Als u een nieuw account maakt, wordt er een nieuwe Google Analytics 4-property voor u gemaakt en wordt uw project aan die property gekoppeld.
  5. Stel uw Analytics-instellingen in.

Nieuwe GA4-property maken vanuit de Firebase-console

1. Open de Firebase-console en selecteer uw project.
  2. Klik op Analytics.
  3. Klik op de knop Google Analytics aanzetten en volg de aanwijzingen.

Meer informatie over Firebase-integratie

Stap 4 van 9: Google Play koppelen als uw app in_app_purchase-gebeurtenissen heeft

U kunt Google Play koppelen vanuit Google Analytics 4 of de Firebase-console.

In Google Analytics_4

1. Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Google Play-koppelingen.
  2. Klik op Koppelen.
  3. Als u beheerdersrechten heeft voor een of meer Play-ontwikkelaarsaccounts, klikt u op App kiezen en selecteert u de app die u wilt koppelen.
  4. Klik op Volgende.
  5. Check de automatisch geselecteerde app-gegevensstream en klik op Volgende.
  6. Check de configuratie-instellingen en klik op Indienen.

In de Firebase-console

An illustration that shows how to link Google Play in Google Ads.

1. Open de Firebase-console, selecteer uw project en klik op het pictogram Instellingen.
  2. Selecteer Projectinstellingen.
  3. Klik op de pagina Projectinstellingen op het tabblad Integraties.
  4. Klik op de Google Play-kaart op Koppelen.
  5. Klik op Koppelen aan Google Play in het pop-upvenster Koppelen aan Google Play.

Ga na of apps correct zijn gekoppeld. De status moet Gekoppeld zijn.

Bekijk meer informatie over hoe u Google Play aan Firebase koppelt en uw ontwikkelaarsaccount aan Google-services koppelt.

Stap 5 van 9: Gebeurtenissen markeren als conversies

Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Gebeurtenissen. Zet de schakelaar aan in de kolom Markeren als conversie. Zorg dat u vereiste gebeurtenissen (de gebeurtenissen die u wilt gebruiken om in uw app-campagnes te bieden) markeert als conversies.

An illustration that shows how to turn on the "Mark as conversion" feature in Google Ads.

Meer informatie over gebeurtenissen en conversies in Google Analytics voor Firebase

Stap 6 van 9: Koppelen met Google Ads

Zet bieden op app-conversies aan door uw app-gegevensstreams aan Google Ads te koppelen. U kunt Google Analytics 4 aan Google Ads koppelen vanuit GA4, de Firebase-console of rechtstreeks in Google Ads.

In Google Analytics_4

1. Klik op Google Ads-koppelingen onder Productkoppelingen in Beheerder.
  2. Klik op Koppelen.
  3. Klik op Kies Google Ads-accounts en selecteer de Google Ads-accounts die u wilt koppelen.
  4. Klik op Bevestigen.
  5. Klik op Volgende.
  6. De optie Gepersonaliseerd adverteren aanzetten staat standaard aan.
    1. Als Gepersonaliseerd adverteren uitstaat, kunnen Firebase-/GA4-lijsten niet worden gebruikt voor remarketing in campagnes voor app-engagement of web.
  7. Vouw de optie Autotagging aanzetten uit om autotagging aan te zetten of om uw instellingen voor autotagging ongewijzigd te laten.
    1. Als u autotagging aanzet als u een manageraccount koppelt, wordt autotagging aangezet voor alle Google Ads-accounts die rechtstreeks aan het manageraccount zijn gekoppeld.
    2. Autotagging is vereist om app-conversies bij te houden in engagement- en webcampagnes.
  8. Klik op Volgende en controleer uw instellingen.
  9. Klik op Sturen om uw accounts te koppelen aan de huidige instellingen.

In de Firebase-console

1. Selecteer uw project in Firebase en klik op het pictogram Instellingen.
  2. Selecteer Projectinstellingen.
  3. Klik op de pagina Projectinstellingen op het tabblad Integraties.
  4. Klik op Koppelen op de kaart Google Ads.
  5. Klik op Doorgaan in het pop-upvenster Koppelen aan Google Ads.
  6. Kies welke accounts u wilt koppelen en klik op Koppelen aan Google Ads.
  7. Na een geslaagde integratie controleert u de accounts die zijn gekoppeld in het gedeelte Integraties.

In Google Ads

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Ga naar Van Google. Zoek Google Analytics (GA4) en Firebase en klik op Details.
  3. Zoek in de tabel een Google Analytics-property of een Firebase-project. Klik daarna op Koppelen.
  4. Selecteer in het bevestigingsvenster of u aanvullende gegevens (zoals doelgroepen) wilt importeren en klik op Koppelen.
  5. Klik in het bevestigingsvenster op Activeren.

Meer informatie over hoe u Google Analytics 4-property's en Google Ads koppelt en over Google Ads-integratie

Stap 7 van 9: GA4-conversiegebeurtenissen importeren in Google Ads

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

An animation that shows how to import Firebase apps in Google Ads.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op + Nieuwe conversieactie.
  5. Selecteer App in de lijst met conversietypen.
  6. Klik op de knop voor Google Analytics 4-property's en dan op Doorgaan.
  7. Vink het vakje aan naast een app-conversiegebeurtenis en klik op Importeren en doorgaan.
  8. Klik op Klaar.
Opmerking: Als u uw GA4 iOS-conversies wilt importeren in Google Ads, voegt u een App Store-ID toe aan uw Firebase-project. Voor toegang tot IDFA zet u het AdSupport-framework aan in uw XCode-project. Ga voor meer informatie over AdSupport naar de documentatie van Apple.

Standaarddoelen voor het account instellen voor geïmporteerde gebeurtenissen

1. Nieuwe gebruikers van GA4
    • Neem doelen op in de standaardinstellingen van het account als u wilt dat de conversie wordt meegeteld voor alle campagnes met standaard conversiedoelen voor het account. Meer informatie over standaard conversiedoelen voor accounts
  2. Migreren vanuit een andere conversiegebeurtenisbron
    • Als u al optimaliseert voor app-conversieacties van derden als primair, stelt u actieoptimalisatie voor alle nieuw geïmporteerde GA4-conversieacties in op Secundair, om te voorkomen dat dit een negatieve invloed heeft op uw bestaande campagnes.

Stap 8 van 9: Autotagging aanzetten

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Autotagging is vereist om conversies bij te houden voor campagnes voor app-engagement en webcampagnes met app-doelen.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder het pictogram Instellingen.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op het gedeelte Autotagging.
  4. U kunt de huidige status van autotagging voor uw account checken. Als u autotagging wilt aan- of uitzetten, vinkt u het selectievakje aan of uit naast Tag de URL waarop mensen doorklikken vanuit mijn advertentie.
  5. Klik op Opslaan.

An illustration that shows how to enable auto-tagging in Google Ads.

Meer informatie over autotagging

Stap 9 van 9: Beginnen met bieden op GA4-conversies

Nadat uw conversies zijn geïmporteerd in Google Ads, kunt u op de conversies bieden door te beginnen met app-campagnes of door de juiste campagne te kiezen die uw app-conversies kunnen gebruiken.

Meer informatie over conversiedoelen en hoe u conversiedoelen gebruikt om nieuwe campagnes te sturen

Als u al biedt op conversies die zijn geïmporteerd vanuit een andere app-SDK en GA4 wilt gaan gebruiken voor bieden, volgt u de instructies voor hoe u app-campagnes migreert om Google Analytics 4 te gebruiken.

Web to App Connect

Als u niet alleen app-campagnes, maar ook campagnes in het zoeknetwerk, Performance Max-campagnes of Shopping-campagnes laat lopen, kunt u uw klanten een betere gebruikerservaring bieden met Web to App Connect, waardoor de integratie tussen web en app naadloos is. Voor mobiele gebruikers die uw app hebben geïnstalleerd, kunt u Web to App Connect gebruiken om klanten naar relevante pagina's in uw mobiele app te leiden via deep links in advertenties in campagnes in het zoeknetwerk en Performance Max- en Shopping-campagnes.

Nadat uw klanten via een deep link naar een specifieke pagina in uw app zijn geleid, kunnen ze makkelijk de gewenste actie uitvoeren: een aankoop doen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Als u de Web to App Connect-interface gebruikt, kunt u deze in-app conversieacties ook makkelijker bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren. Als u voor uw klanten naadloze web-naar-app functionaliteit biedt, kan dit leiden tot gemiddeld 2 keer hogere conversiepercentages voor advertentieklikken die naar uw app leiden in vergelijking met op uw mobiele website. Ontdek meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. Daarmee gaat u naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface