Mittaa sovelluskonversioita Google Analytics: Sovellus + Verkko ‑omaisuuksista (Firebase SDK:n avulla)

Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuus on tällä hetkellä betavaiheessa. Lue lisää

Kun olet linkittänyt Google Adsin ja Google Analytics: Sovellus + Verkko ‑omaisuuden, voit tuoda konversiot Google Analytics: Sovellus + Verkko ‑omaisuudesta (myös Firebase SDK:n avulla kerätyt konversiot) ja katsoa, kuinka mainoskampanjasi kasvattavat Android- tai iOS-sovellustesi asennusten määrää ja sovelluksen sisällä tapahtuvaa toimintaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tuoda ja määrittää sovelluskonversiotapahtumia Google Analytics: Sovellus + Verkko ‑omaisuuksissa (Firebase SDK:n avulla) Google Adsissa.

Huom. Tietoja verkkokonversioiden mittaamisesta on artikkelissa Verkkokonversioiden mittaaminen Google Analytics: Sovellus + Verkko ‑omaisuuksista.

Ennen kuin aloitat

Joitakin määrityksiä on tehtävä, ennen kuin voit tuoda sovelluskonversioita ja tehdä mittauksia.

Jos käytössä on Google Analytics: Sovellus + Verkko ‑omaisuus

Jos käytössä on Firebase-projekti

• Firebase-projekti: Google Adsissa käyttämäsi Google-tilin on oltava Firebase-projektin omistaja. Lue lisää Firebasen käytön aloittamisesta.
  • Firebase SDK asennettuna sovelluksiisiLue lisää Firebase SDK:n käyttämisestä sovelluksissa.
  • Linkitä Google Ads ja Google Analytics: Sovellus + Verkko tai FirebaseTarvitset vähintään yhden Firebase-projektin, joka on linkitetty Google Ads ‑tiliisi.
  • Konversiotapahtumien on oltava määritettyjä Firebasessa: Voit tuoda kaikki tapahtumat, jotka on määritetty konversiotapahtumiksi Firebasessa. Ensimmäiset avaukset, sovelluksen sisäiset ostot ja verkkokaupan tapahtumat otetaan automaattisesti käyttöön konversiotapahtumina. Muiden tapahtumien seuraaminen konversioina edellyttää, että tapahtumat otetaan käyttöön konversioina Firebasessa. Firebasessa voit ottaa käyttöön enintään 15 konversiotapahtumaa sovellusta kohden.
  • App Store ‑tunnuksen on oltava määritettynä iOS-sovelluksille Firebasessa: Jotta iOS-projektin konversiotapahtumia voidaan katsoa Google Adsissa, projektiin on lisättävä App Store ‑tunnus. Voit lisätä App Store ‑tunnuksen avaamalla Firebasen, hakemalla iOS-sovelluksesi Yleiskatsaus-näkymästä ja valitsemalla sitten kolmen pisteen valikosta Hallinnoi.

Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa hallinnoijan tilin konversioiden mittaamiseen, sinun on linkitettävä Google Analytics: Sovellus + Verkko ‑omaisuus tai Firebase-projekti hallinnoijan tiliin ja tuotava konversiot sieltä.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta  tilin oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse konversiotyyppien luettelosta Sovellus.

Huom. Voit myös tuoda sovelluskonversioita valitsemalla Tuo konversiotyyppien luettelosta ja valitsemalla sitten Google Analytics: Sovellus + Verkko > Sovellus.

6. Klikkaa Google Analytics: Sovellus + Verkko (Firebase) ‑painiketta ja valitse sitten Jatka.
  7. Valitse jokaisen tuotavan tapahtuman valintaruutu ja valitse Tuo ja jatka.
  8. Klikkaa Valmis.

Sovelluskonversiotapahtumasi näkyy nyt Konversiotapahtumat-taulukossa. Klikkaamalla tapahtuman nimeä näet lisätietoja ja voit muokata konversiotapahtuma-asetuksia.

Voit myös raportoida sovelluskonversioista siirtymällä Kampanjat-taulukkoon ja klikkaamalla sitten segmenttikuvaketta   > Konversiolähde. Sovelluskonversiot näkyvät Firebase-rivillä, kun lisäät Konversiolähde-segmentin.

Asetukset ensimmäisille avauksille

• Nimi: Lisää mitattavan konversiotapahtuman nimi. Tämän nimen perusteella tunnistat kyseisen konversiotapahtuman konversioraporteistasi.
  • Arvo: Lisää arvo kullekin asennukselle tai valitse Älä määritä arvoa, jos et halua mitata arvoa. Lue lisää konversioarvoista
  • Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen: Poista tämä valinta (iOS-alustalla oletuksena valittuna, Android-alustalla ei), jos et halua sisällyttää tämän konversiotapahtuman tietoja raporttisi Konversiot-sarakkeeseen (tai hyödyntää niitä automaattisissa hintatarjousstrategioissa, joissa käytetään kyseistä saraketta). Voit poistaa tämän asetuksen valinnan, jos käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin ja haluat valita, mitkä konversiotoiminnot sisällytetään kyseiseen hintatarjousstrategiaan. Tapahtumaa ja sovellusta kohden kannattaa sisällyttää vain yksi konversiotapahtuma päällekkäisten konversioiden välttämiseksi. Lue lisää Konversiot-sarakkeeseen sisällyttämisestä.

Huom. Kunkin sovelluksen ensimmäisen avaustapahtuman tulisi olla se konversiotapahtuma, jolle määritetään arvo Kyllä.

Sovellusten sisäisten ostosten asetukset

• Nimi: Lisää mitattavan konversiotapahtuman nimi. Tämän nimen perusteella tunnistat kyseisen konversiotapahtuman konversioraporteissasi.
  • Lukumäärä: Valitse, haluatko laskea kaikki konversiot vai yhden konversion mainoksen klikkausta kohti. Lue lisää konversiolaskennasta
  • Konversioikkuna: Valitse, kuinka pitkään konversioita seurataan mainoksen klikkauksen jälkeen. Lue lisää konversioikkunoista
  • Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen: Poista tämä valinta (oletuksena valittuna), jos et halua sisällyttää tämän konversiotapahtuman tietoja raporttisi Konversiot-sarakkeeseen. Voit poistaa tämän asetuksen valinnan, jos käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin, mutta et halua sisällyttää tätä nimenomaista konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisää Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.

Huom. Automaattisesti mitatut sovelluksen sisäiset ostokset mitataan oletusarvoisesti Google Analytics: Sovellus + Verkko ‑omaisuuksissa (Firebase SDK:n kautta). Kaikkia muita konversiotapahtumia voidaan seurata asetustesi perusteella, mutta tämä edellyttää manuaalista käyttöönottoa.

Asetukset muille konversiotapahtumille (myös verkkokaupan tapahtumille)

• Nimi: Lisää mitattavan konversiotapahtuman nimi. Tämän nimen perusteella tunnistat kyseisen konversiotapahtuman konversioraporteissasi.
  • Arvo: Kunkin konversiotapahtuman arvo mitataan Google Analytics: Sovellus + Verkko ‑omaisuudelle (Firebase SDK:n avulla) ja tuodaan automaattisesti Google Adsiin. Voit myös määrittää oletusarvon Google Adsissa. Muista, että lähetettävän arvon on oltava numeromuodossa, jotta konversiot voidaan raportoida Google Adsissa. Lue lisää konversioarvoista
  • Lukumäärä: Valitse, haluatko laskea kaikki konversiot vai yhden konversion mainoksen klikkausta kohti. Myyntiä seurattaessa kannattaa laskea kaikki konversiot ja liidejä seurattaessa yksittäiset konversiot. Lue lisää konversiolaskennasta
  • Konversioikkuna: Valitse, kuinka pitkään konversioita seurataan mainoksen klikkauksen jälkeen. Lue lisää konversioikkunoista
  • Luokka: Valitse luokka, joka kuvaa konversiota parhaiten. Voit käyttää tätä luokkaa konversioraporttien ryhmittelyyn.
  • Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen: Poista tämä valinta (oletuksena valittuna), jos et halua sisällyttää tämän konversiotapahtuman tietoja raporttisi Konversiot-sarakkeeseen. Voit poistaa tämän asetuksen valinnan, jos käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin, mutta et halua sisällyttää tätä nimenomaista konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisää konversioihin sisällyttämisestä.

Päällekkäiset konversiot

Jos sinulla on useita konversiotapahtumia, jotka vaikuttavat mittaavan saman sovelluksen sovellusasennuksia, näet varoituksen tästä konversiotapahtumiesi Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksessa. Jos konversiotapahtumat mittaavat sovelluksen samaa versiota, kannattaa valita Sisällytä konversioihin ‑asetus vain yhdessä konversiotapahtumassa ja poistaa sen valinta muista. Näin Google Ads laskee Konversiot-sarakkeeseen vain yhden konversion sovelluksen asennusta kohden. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin. Näin vältyt tekemästä hintatarjousta saman sovellusasennuksen kahdelle konversiolle.

Jos näiden kahden konversiotapahtuman koodi on asennettu saman sovelluksen eri versioihin, sinun ei tarvitse poistaa niistä toista Konversiot-sarakkeesta. Jos olet siirtymässä Google Ads SDK:n käytöstä Firebasen käyttöön, lue alla oleva huomautus.

Huom. Rajallisen näkyvyyden vuoksi iOS-sovellusten Hakukampanjoiden konversioita ei raportoida Google Adsissa.

Huom. Siirtyminen Google Ads SDK:n käytöstä Firebasen käyttöön

Jos käytössäsi on yhä Google Ads SDK, se kannattaa vaihtaa Firebaseen, sillä Google suosittelee käyttämään sitä konversioseurantaan. Asenna uusi konversiokoodi näin:

Kuten aiemmin on mainittu, lisää Firebase SDK ja poista Google Ads SDK sovelluksesi uudesta versiosta. Voit lisätä Firebase- ja Google Ads SDK ‑konversiotapahtumat Konversiot-sarakkeeseen. Vanhemmat konversiotapahtumat lasketaan edelleen sovelluksesi edellisen version konversioiksi, ja Firebasen konversiotapahtumat lasketaan sovelluksesi uuden version konversioksi.