[GA4] Mål og optimer din appkampagnes effektivitet via Google Analytics 4

Når du bruger Google Analytics 4 (GA4) sammen med Google Analytics til Firebase-SDK'et (GA4F-SDK'et), får du omfattende, privatlivsorienterede analyser, der gør det nemmere for dig at måle og optimere din appkampagnes effektivitet. Få flere oplysninger om de fordele og funktioner, du får adgang til ved at bruge Google Analytics 4.

I denne guide får du en detaljeret vejledning til integration af Google Analytics 4 og Google Analytics til Firebase-SDK'et i forbindelse med Google Ads-budgivning.

På denne side kan du læse om følgende:

Før du går i gang

Før du begynder, skal du sikre dig, at du har følgende:

• En app, der skal markedsføres i Google Ads.
  • Administratoradgang til en Google Ads-konto eller en Google Ads-managerkonto.
  • Android-brugere skal være kontoejere i Google Play Console. Få flere oplysninger om adgangsniveauer i Play Console.
  • Et Firebase-projekt.
  • Hvis du har webanalyse, kan du konfigurere Google Analytics 4 for dit website og din app.
  • Når du tilknytter:
    • En Google Analytics 4-ejendom, skal Google-kontoen være administrator eller redaktør på den tilsvarende Google Analytics 4-ejendom.
    • Et Firebase-projekt, skal Google-kontoen være ejer af det Firebase-projekt, du vil oprette tilknytning til.

Kom godt i gang med Google Analytics 4

Følg denne fremgangsmåde for at byde på apphændelser med Google Ads via GA4:

1. Føj Google Analytics til Firebase-SDK'et til din app
  2. Implementer hændelsessporing
  3. Aktivér Google Analytics 4 for dit projekt
  4. Tilknyt Google Play, hvis din app har in_app_purchase-hændelser
  5. Markér hændelser som konverteringer
  6. Opret tilknytning til Google Ads
  7. Importér GA4-konverteringshændelser i Google Ads
  8. Aktivér automatisk tagging
  9. Begynd at byde på GA4-konverteringer

Trin 1 af 9: Føj Google Analytics til Firebase-SDK'et til din app

Google Analytics til Firebase-SDK'et (GA4F-SDK'et) er et kodestykke, der skal implementeres i din app. Alle implementeringsanvisninger og udviklerdokumenter kan findes her.

Følg installationsvejledningen via linkene nedenfor:

Trin 2 af 9: Implementer hændelsessporing

Google Analytics til Firebase-SDK'et indsamler automatisk visse hændelser. Der kræves ingen yderligere kode for at registrere disse, herunder first_open og in_app_purchase.

Implementer yderligere hændelser med logning af hændelser ved hjælp af GA4F-SDK'et:

For generelle anbefalede hændelser kan du tjekke nedenstående links og implementere dem efter relevans for din app:

Trin 3 af 9: Aktivér Google Analytics 4 for dit projekt

Tilknyt en eksisterende Google Analytics 4-ejendom

1. Åbn Firebase-konsollen, vælg dit projekt, og klik på the Settings icon.
  2. Åbn Projektindstillinger > Integrationer.
  3. Klik på Tilknyt på kortet Google Analytics.
  4. Vælg en Analytics-konto, eller opret en ny.
    1. Hvis du vælger en eksisterende konto, har du mulighed for at vælge en eksisterende Google Analytics 4-ejendom på den pågældende konto eller oprette en ny ejendom.
    2. Hvis du opretter en ny konto, oprettes der en ny Google Analytics 4-ejendom til dig, og dit projekt knyttes til den pågældende ejendom.
  5. Konfigurer dine Analytics-indstillinger.

Opret en ny GA4-ejendom via Firebase-konsollen

1. Åbn Firebase-konsollen, og vælg dit projekt.
  2. Klik på Analytics.
  3. Klik på knappen Aktivér Google Analytics, og følg vejledningen.

Få flere oplysninger om Firebase-integration.

Trin 4 af 9: Tilknyt Google Play, hvis din app har in_app_purchase-hændelser

Du kan tilknytte Google Play fra enten Google Analytics 4 eller Firebase-konsollen.

I Google Analytics 4

1. Klik på Google Play-tilknytninger under "Produkttilknytninger" i Administrator.
  2. Klik på Tilknyt.
  3. Klik på Vælg app, hvis du har administratortilladelser til en eller flere Play-udviklerkonti, og vælg derefter den app, du vil oprette tilknytning til.
  4. Klik på Næste.
  5. Verificer den automatisk valgte appdatastrøm, og klik på Næste.
  6. Gennemgå dine konfigurationsindstillinger, og klik på Send.

I Firebase-konsollen

An illustration that shows how to link Google Play in Google Ads.

1. Åbn Firebase-konsollen, vælg dit projekt, og klik på the Settings icon.
  2. Vælg Projektindstillinger.
  3. Klik på fanen Integrationer på siden Projektindstillinger.
  4. Klik på Tilknyt på Google Play-kortet.
  5. Klik på Knyt til Google Play i pop op-vinduet "Tilknytning til Google Play".

Verificer, at dine apps er tilknyttet korrekt. Statussen skal være "Tilknyttet".

Få flere oplysninger om, hvordan du knytter Google Play til Firebase og knytter din udviklerkonto til Google-tjenester.

Trin 5 af 9: Markér hændelser som konverteringer

I Administrator, under Datavisning skal du klikke på Hændelser. Slå kontakten til i kolonnen "Markér som konvertering". Sørg for at markere de hændelser, som du planlægger at bruge til budgivning i dine appkampagner, som konverteringer.

An illustration that shows how to turn on the "Mark as conversion" feature in Google Ads.

Få flere oplysninger om hændelser og konverteringer i Google Analytics til Firebase.

Trin 6 af 9: Knyt til Google Ads

Aktivér budgivning for appkonverteringer ved at knytte dine appdatastrømme til Google Ads. Du kan knytte Google Analytics 4 til Google Ads fra GA4, Firebase-konsollen eller direkte i Google Ads.

I Google Analytics 4

1. Klik på Google Ads-tilknytninger under "Produkttilknytninger" i Administrator.
  2. Klik på Tilknyt.
  3. Klik på Vælg Google Ads-konti, og vælg derefter de Google Ads-konti, du vil tilknytte.
  4. Klik på Bekræft.
  5. Klik på Næste.
  6. Muligheden Aktivér personligt tilpasset annoncering er som standard slået til.
    1. Hvis tilpasset annoncering er deaktiveret, kan Firebase/GA4-lister ikke bruges til remarketing i websitekampagner eller kampagner, der fokuserer på appengagement.
  7. Udvid muligheden Aktivér automatisk tagging for at aktivere automatisk tagging eller beholde de aktuelle indstillinger for automatisk tagging.
    1. Hvis du aktiverer automatisk tagging, når du linker til en managerkonto, aktiveres automatisk tagging på alle Google Ads-konti, der er direkte knyttet til managerkontoen.
    2. Automatisk tagging er påkrævet for at spore appkonverteringer i engagements- og websitekampagner.
  8. Klik på Næste, og gennemgå derefter dine indstillinger.
  9. Klik på Send for at tilknytte dine konti med de aktuelle indstillinger.

I Firebase-konsollen

1. Vælg dit projekt i Firebase, og klik på the Settings icon.
  2. Vælg Projektindstillinger.
  3. Klik på fanen Integrationer på siden Projektindstillinger.
  4. Klik på Tilknyt på kortet Google Ads.
  5. Klik på Fortsæt i pop op-vinduet "Tilknytning til Google Ads".
  6. Vælg, hvilke konti der skal tilknyttes, og klik på Knyt til Google Ads.
  7. Når integrationen er gennemført, bør du gennemgå konti, der er tilknyttet, i sektionen "Integrationer".

I Google Ads

1. På din Google Ads-konto skal du klikke på Administrator-ikonet Admin Icon.
  2. Find "Google Analytics (GA4) og Firebase" under "Fra Google", og klik derefter på Info.
  3. Find en Google Analytics-ejendom eller et Firebase-projekt i tabellen, og klik på Tilknyt.
  4. Vælg, om du vil importere flere data (f.eks. målgrupper), i det bekræftelsesvindue, der vises, og klik på Tilknyt.
  5. Klik på Aktivér i bekræftelsesvinduet.

Få flere oplysninger om tilknytning mellem Google Analytics 4-ejendomme og Google Ads og Google Ads-integration.

Trin 7 af 9: Importér GA4-konverteringshændelser til Google Ads

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

An animation that shows how to import Firebase apps in Google Ads.

1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen.
  3. Klik på Oversigt.
  4. Klik på + Ny konverteringshandling.
  5. Vælg App på listen over konverteringstyper.
  6. Klik på knappen for Google Analytics 4-ejendomme og derefter på Fortsæt.
  7. Markér afkrydsningsfeltet ud for en appkonverteringshændelse, og klik derefter på Importér og fortsæt.
  8. Klik på Udfør.
Bemærk! Hvis du vil importere dine GA4 iOS-konverteringer i Google Ads, skal du føje et App Store-id til dit Firebase-projekt. Du kan få adgang til IDFA ved at aktivere AdSupport-framework i dit XCode-projekt. Få flere oplysninger om AdSupport i Apples dokumentation.

Angiv standardmål for kontoen for importerede hændelser

1. Førstegangsbrugere af GA4
    • Medtag mål i standardindstillinger for konti, hvis du vil have konverteringen talt med i kampagner med standardkonverteringsmål for kontoen. Få flere oplysninger om konverteringsmål på kontoniveau.
  2. Migrering fra en anden kilde til konverteringshændelser
    • Hvis du allerede primært optimerer til konverteringshandlinger for tredjepartsapp, skal du sørge for at indstille handlingsoptimeringen til sekundær for alle nyligt importerede GA4-konverteringshandlinger for at undgå, at det påvirker dine eksisterende kampagner negativt.

Trin 8 af 9: Aktivér automatisk tagging

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Automatisk tagging er påkrævet for at spore konverteringer for kampagner for appengagement og websitekampagner med appmål.

1. På din Google Ads-konto skal du klikke på Administrator-ikonet the Settings icon.
  2. Klik på Kontoindstillinger.
  3. Klik på sektionen Automatisk tagging.
  4. Tjek den aktuelle status for automatisk tagging på din konto. Hvis du vil slå automatisk tagging til eller fra, skal du markere afkrydsningsfeltet eller fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Tag den webadresse, folk klikker sig frem til via min annonce".
  5. Klik på Gem.

An illustration that shows how to enable auto-tagging in Google Ads.

Få flere oplysninger om automatisk tagging.

Trin 9 af 9: Begynd at byde på GA4-konverteringer

Når dine konverteringer er importeret i Google Ads, kan du begynde at byde på konverteringerne ved at starte med appkampagner eller vælge den rigtige kampagne, der kan bruge dine appkonverteringer.

Få flere oplysninger om konverteringsmål og brug af konverteringsmål som udgangspunkt for nye kampagner.

Følg vejledningen i Migrering af appkampagner til brug af Google Analytics 4, hvis du i forvejen byder på konverteringer, der er importeret fra en anden app-SDK, og gerne vil begynde at bruge GA4 til budgivning.

Web to App Connect

Hvis du kører søgekampagner, Performance Max-kampagner og/eller Shopping-kampagner samt bruger appkampagner, kan du bruge Web to App Connect til at give dine kunder en bedre oplevelse via enkel og problemfri integration mellem web og app. Hvis du er en af de mobilbrugere, der har installeret din app, kan du bruge Web to App Connect til at hjælpe dig med at føre kunderne videre til relevante sider i din mobilapp via dybe links i søgeannoncer, Performance Max- og Shopping-kampagneannoncer.

Når der er oprettet et dybt link til en bestemt side i din app, kan dine kunder nemt gennemføre deres tilsigtede handling, uanset om de køber, tilmelder sig eller lægger varer i deres kurv. Ved at bruge Web to App Connect-grænsefladen kan du også nemmere spore disse konverteringshandlinger i appen og få anbefalinger til, hvordan du forbedrer din kampagne. Når du skaber strømlinede web til app-oplevelser for dine kunder, kan du i gennemsnit sikre dig dobbelt så høje konverteringsrater for annonceklik, der lander i din app, sammenlignet med dit mobilwebsite. Få flere oplysninger om bedre konverteringer ved hjælp af Web to App Connect-grænsefladen.

Følg de 3 trin nedenfor for at komme i gang med Web to App Connect:

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Planlægning på sektionsmenuen.
  3. Klik på Center for appannoncer. Dette fører dig til Web to App Connect-grænsefladen.

Få flere oplysninger om bedre konverteringer ved hjælp af Web to App Connect-grænsefladen.