Om responsiva displayannonser

Hero image of depicting a responsive display ad example

Med responsiva displayannonser kan du ladda upp dina tillgångar (bilder, rubriker, logotyper, videor och beskrivningar) så genererar Googles AI olika annonskombinationer för webbplatser, appar, YouTube och Gmail. Google kan använda förbättringar av tillgångar, stockbilder och AI-genererade tillgångar som bakgrunder och bilder för att förbättra annonsresultatet.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Fördelar

• Optimera dina annonser: När du skapar en responsiv displayannons genom att ladda upp olika tillgångar till Google Ads avgör Googles AI vilken kombination av tillgångar som är bäst för varje annonsplats utifrån dina tidigare resultat.
  • Större räckvidd: Du kan ladda upp flera tillgångar per tillgångstyp (till exempel flera rubriker, logotyper, videor och bilder). Google Ads anpassar annonsernas storlek, utseende och format så att de passar i de flesta tillgängliga annonsutrymmen med hjälp av Googles AI. En responsiv displayannons kan till exempel visas som en integrerad bannerannons på en webbplats och som en dynamisk textannons på en annan.
  • Använd med videor: Du kan också få bästa möjliga räckvidd i Display-nätverket genom att lägga till videor i dina responsiva displayannonser. Videorna visas i stället för bilder när Google Ads beräknar att de kan ge bättre resultat.
  • Spara tid: Med responsiva displayannonser kan du lägga mindre tid på att hantera annonsportföljer i annonsgrupper och kampanjer och mer tid på att förbättra resultatet.
  • Använd med flöden: Responsiva annonser visar anpassat innehåll för kunder (inklusive annonser med produkter som de redan har visat på din webbplats eller i din app) från ett flöde som du lägger till och styr över. Om du lägger till ett flöde i din kampanj visas dina annonser i både dynamiska och statiska format. Läs mer om hur du skapar flöden för dina responsiva displayannonser.

Uppladdade displayannonser

Om du vill ha större kontroll över annonsmaterialet för dina displaykampanjer kan du skapa och ladda upp egna bildannonser. Uppladdade bildannonser skapas utanför Google Ads (till exempel i Google Web Designer) och kan laddas upp som en ZIP-fil till Google Ads. Läs mer om hur du laddar upp dina egna bildannonser.

Mäta resultat

Med hjälp av konverteringsspårning kan du spåra konverteringar och åtgärder som personer utför på din webbplats eller i din app. Åtgärderna kan innefatta klicka för att registrera sig, köpa något eller begära en offert. Läs mer om hur du konfigurerar konverteringsspårning.

Men du kan behöva titta på mer än klicken för att förstå den totala inverkan från dina displaykampanjer. Det är här som konverteringar av typen Visningar med användarengagemang kommer in i bilden. Konverteringar av typen Visning med användarengagemang är ett kraftfullare mätvärde för konverteringar utan klick och du kan nu använda dem i dina displaykampanjer med videotillgångar. Läs mer om konverteringar av typen Visning med användarengagemang.