Over responsieve display-advertenties

Hero image of depicting a responsive display ad example

Met responsieve display-advertenties kunt u uw componenten (afbeeldingen, koppen, logo's, video's en beschrijvingen) uploaden. AI van Google genereert dan automatisch advertentiecombinaties voor websites, apps, YouTube en Gmail. Google kan componentoptimalisaties, stockfoto's en AI-gegenereerde componenten (zoals achtergronden en afbeeldingen) gebruiken om de advertentieprestaties te verbeteren.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voordelen

• Uw advertenties optimaliseren: Als u een responsieve display-advertentie maakt door verschillende componenten naar Google Ads te uploaden, bepaalt AI van Google wat de optimale combinatie van componenten voor elke advertentieruimte is. Dit gebeurt op basis van uw prestatiegeschiedenis.
  • Breder bereik: U kunt meerdere componenten per componenttype uploaden (bijvoorbeeld meerdere koppen, logo's, video's en afbeeldingen). Google Ads past het formaat, het uiterlijk en de indeling van uw advertenties aan vrijwel elke beschikbare advertentieruimte aan met AI van Google. Een responsieve display-advertentie kan bijvoorbeeld op de ene site als banneradvertentie worden getoond en op een andere site als dynamische tekstadvertentie.
  • Gebruiken met video's: U kunt ook video's aan uw responsieve display-advertenties toevoegen om het bereik van uw Display Netwerk te maximaliseren. Als Google Ads vaststelt dat uw video's betere prestaties kunnen genereren, worden er video's getoond in plaats van afbeeldingen.
  • Tijdsbesparing: Met responsieve display-advertenties kunt u uw overhead voor het beheer van advertentieportfolio's in advertentiegroepen en campagnes verlagen en meer tijd besteden aan prestatieverbetering.
  • Gebruiken met feeds: Responsieve advertenties tonen gepersonaliseerde content (waaronder advertenties met producten die mensen al op uw website of in uw app hebben bekeken) aan klanten via een feed die u zelf toevoegt en beheert. Als u een feed aan uw campagne toevoegt, worden uw advertenties in zowel dynamische als statische indelingen weergegeven. Meer informatie over hoe u feeds maakt voor uw responsieve display-advertenties.

Geüploade display-advertenties

Als u meer controle wilt hebben over het advertentiemateriaal van uw display-campagnes, kunt u uw eigen beeldadvertenties maken en uploaden. Geüploade beeldadvertenties worden buiten Google Ads gemaakt (in Google Web Designer) en kunnen als zip-bestand naar Google Ads worden geüpload. Bekijk meer informatie over hoe u uw eigen beeldadvertenties kunt uploaden.

Prestaties meten

Met Conversies bijhouden kunt u conversies en acties bijhouden die mensen op uw website of in uw app uitvoeren. Deze acties kunnen klikken omvatten om zich aan te melden, een aankoop te doen of een offerte aan te vragen. Bekijk meer informatie over hoe u Conversies bijhouden instelt.

Maar als u weet wat de volledige impact van uw display-campagnes is, kunt u verder kijken dan alleen klikken. Hierbij worden conversies na volledige weergave gegenereerd. Conversies na volledige weergave hebben bewezen een robuustere statistiek voor niet-klikconversies te zijn en u kunt deze nu gebruiken in uw display-campagnes met video-items. Bekijk meer informatie over conversies na volledige weergave.