Over responsieve display-advertenties

Hero image of depicting a responsive display ad example

Met responsieve display-advertenties kunt u uw items (afbeeldingen, koppen, logo's, video's en beschrijvingen) uploaden. Google maakt vervolgens automatisch advertentiecombinaties voor websites, apps, YouTube en Gmail. Responsieve display-advertenties kunnen in display-campagnes worden gebruikt.

Als u ondertiteling in uw taal wilt, zet u YouTube-ondertiteling aan. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voordelen

• Geoptimaliseerde advertenties: Als u een responsieve display-advertentie maakt door verschillende items naar Google Ads te uploaden, gebruikt Google een machinelearning-model om de optimale combinatie van items voor elke advertentieruimte te bepalen. Dit gebeurt op basis van voorspellingen die zijn afgeleid van uw prestatiegeschiedenis.
  • Een breder bereik: Per type item kunnen meerdere items worden geüpload (bijvoorbeeld meerdere koppen, logo's, video's en afbeeldingen). De grootte, het uiterlijk en de indeling van de advertenties die Google samenstelt, worden automatisch aangepast aan vrijwel elke beschikbare advertentieruimte. Een responsieve display-advertentie kan bijvoorbeeld op de ene site als banneradvertentie worden weergegeven en op een andere site als dynamische tekstadvertentie.
  • Gebruik video's: Voeg video's toe aan uw responsieve display-advertenties om uw bereik in het Display Netwerk te maximaliseren. In plaats van afbeeldingen worden er video's weergegeven als Google Ads vaststelt dat video's betere prestaties voor u kunnen opleveren.
  • Tijdsbesparing: Met responsieve display-advertenties kunt u uw overhead voor het beheer van advertentieportfolio's in advertentiegroepen en campagnes verlagen en meer tijd besteden aan prestatieverbetering.
  • Gebruik feeds: Responsieve advertenties geven gepersonaliseerde content weer aan klanten via een feed die u zelf beheert en aan uw campagne toevoegt. Als u een feed aan uw campagne toevoegt, worden uw advertenties in zowel dynamische als statische indelingen weergegeven. Meer informatie over hoe u feeds maakt voor uw responsieve display-advertenties.

Geüploade display-advertenties

Als u meer controle wilt hebben over het advertentiemateriaal voor uw display-campagnes, kunt u ook uw eigen beeldadvertenties maken en uploaden. Geüploade beeldadvertenties worden buiten Google Ads gemaakt (in Google Web Designer) en kunnen als zip-bestand naar Google Ads worden geüpload. Meer informatie over hoe u uw eigen beeldadvertenties kunt uploaden.