Om annonser i appkampanjer

Med appkampanjer visas annonser i Googles söknätverk och Display-nätverket, inklusive Google Play, i andra appar och på YouTube. I dessa kampanjer genereras annonserna utifrån appens produktinformation i Google Play Butik, några få oberoende textrader och en valfri YouTube-videolänk. Google Ads blandar de olika tillgångarna när annonserna för din app skapas och annonsen optimeras för appinstallationer. Läs om hur du skapar en appkampanj.

Är du redo att marknadsföra din app? Klicka här och få 75 USD när du spenderar 25 USD på appkampanjer.

Använda text i din annons

Det viktigaste att tänka på när det gäller de här annonserna är att varje textrad måste kunna visas ensam oberoende av de andra textraderna och raderna måste kunna visas i vilken ordning som helst eller inte alls. Raderna får som högst bestå av 25 tecken. Här följer ett exempel:

Yes checkmark Rader som visas i valfri ordning Rader som följer på varandra
  • Förslag 1: Börja spela i dag
  • Förslag 2: Skaffa vår app

ELLER

• Förslag 1: Skaffa vår app
  • Förslag 2: Börja spela i dag
  • Förslag 1: Hämta den senaste versionen
  • Förslag 2: av det bästa spelet

ELLER

• Förslag 1: av det bästa spelet
  • Förslag 2: Hämta den senaste versionen

Var dina annonser kan visas

Appkampanjer använder automatisk inriktning, så du behöver inte välja specifika sökord eller placeringar för att ange var annonserna ska visas. Google Ads optimerar det antal installationer du får från annonserna genom att välja de placeringar för dina annonser med högst potential, baserat på informationen om appen i appbutiken.

Hur tillgångar används för att skapa annonser

Annonser i appkampanjer visas i olika format och i olika nätverk. Dessa kampanjer gör anpassningen åt dig genom att kombinera dina enskilda tillgångar i en komplett annons. Kanske används inte allt innehåll som du tillhandahåller, och det kan även beskäras eller ändras under annonsvisningsprocessen. Om du inte lägger till en egen video kan en skapas åt dig. I vissa fall visas en interaktiv förhandsgranskning eller en upplevelse från din app. På så sätt kan användarna få en positiv upplevelse av annonsen, oavsett när och var de ser den.

Inställningar för uteslutning

Genom att välja att marknadsföra din app med Google bekräftar du att du förstår att din app kan visas i samtliga dessa annonsformat och nätverk. Appkampanjer tar hänsyn till dina kontoinställningar när det gäller eventuella undantag som du har angett för webbsidor och appar. Läs mer om hur du utesluter webbsidor och appar.

Saker att tänka på

• Dina annonser översätts inte. Se till att språkinriktningen överensstämmer med språket i annonserna.
  • Eftersom alla annonser i en appkampanj genereras av Google Ads kan du inte se de enskilda annonsernas resultat. Annonsstatistik och resultat visas i tabellen på sidan Kampanjer.
  • Du behöver inte skapa några annonsgrupper eftersom hela kampanjen anses vara en annonsgrupp.
  • Se till att du skapar separata appkampanjer för varje app du marknadsför.