Tillgångar och annonser i appkampanjer

Appkampanjer visar annonser i Googles söknätverk och Display-nätverk, inklusive Google Sök, Google Play, Förslag, YouTube och i andra appar. Annonsörerna tillhandahåller text, bilder, videor och i förekommande fall HTML5-tillgångar. Google Ads kombinerar sedan de olika tillgångarna för att skapa annonser till din app och optimerar annonserna utifrån dina mål. Läs om hur du skapar en appkampanj.

Använda text i din annons

Det viktigaste att notera om dessa annonser är att varje textrad du skriver måste vara begriplig även fristående och när den visas i någon kombination med dina andra texter. Det finns två typer av texttillgångar: rubriker (högst 30 tecken) och beskrivningar (högst 90 tecken). Här är ett exempel:

Korrekt texttillgång Felaktig texttillgång

Rubrik (högst 30 tecken): Ladda ned nu

Beskrivning (högst 90 tecken): Spännande erbjudanden på köp i spelet

(Överskrider maxgränsen)

Rubrik: Ladda ned nu och få spännande erbjudanden på köp i spelet

Beskrivning: Om du laddar ned spelet nu får du spännande erbjudanden som du kan utnyttja när du köper något i spelet – utan extra kostnad

(Ofullständiga meningar)

Rubrik: Ladda ned nu och få

Beskrivning: Första beställningen gratis vid beställning inom sju dagar

Var dina annonser kan visas

Appkampanjer använder automatisk inriktning, så du behöver inte välja specifika sökord eller placeringar för att ange var annonserna ska visas. Google Ads optimerar antalet installationer och andra typer av konverteringar som du får från dina annonser genom att identifiera de högsta potentiella placeringarna av annonserna utifrån uppgifterna om din app i appbutiken.

Så används tillgångar för att skapa annonser

Annonserna i appkampanjer visas med olika format och i olika nätverk. Annonserna anpassas automatiskt genom att tillgångarna kombineras till en komplett annons. Tillgångarna kan komma från innehåll som du tillhandahåller eller som hämtas automatiskt från Play Butik, App Store eller din webbplats (endast sidor med universella länkar eller applänkar till din app). Allt innehåll som du tillhandahåller kanske inte används, och det kan även beskäras eller modifieras under annonsvisningen. Om du inte lägger till en egen video kan vi skapa en video automatiskt utifrån dina tillgångar och dina uppgifter i App Store eller Google Play. På så sätt kan användarna få en positiv upplevelse av annonsen oavsett när och var de ser den.

Inställningar för uteslutning

Genom att välja att marknadsföra din app med Google bekräftar du att du förstår att din app kan visas med vilket som helst av dessa format och i ett eller flera av dessa nätverk, och att annonserna kan ha innehåll som skiljer sig från det du har tillhandahållit. Appkampanjerna tar hänsyn till eventuella undantag som du har angett för webbsidor och appar i kontoinställningarna. Läs om hur du utesluter specifika webbsidor och videor

Saker att tänka på

• Dina annonser översätts inte. Se till att språkinriktningen överensstämmer med språket i annonserna.
  • Eftersom alla annonser i en appkampanj genereras av Google Ads kan du inte hur det går för varje enskild annons. Du kan däremot se mätvärden och resultat på tillgångsnivå i tabellen på sidan Kampanjer.
  • Tänk på att skapa separata appkampanjer för varje app du marknadsför.

Relaterad länk