Over advertenties in app-campagnes

Met app-campagnes kunt u advertenties weergeven in het zoeknetwerk van Google en in het Display Netwerk, waaronder op Google Play, in andere apps en op YouTube. Bij deze campagnes worden uw advertenties gegenereerd op basis van de vermelding van uw app in de Google Play Store, enkele op zichzelf staande tekstregels en een optionele YouTube-videolink. Google Ads stelt voor uw app advertenties samen met verschillende combinaties van deze items en optimaliseert de advertentie voor app-installaties. Meer informatie over hoe u een app-campagne kunt maken.

Klaar om te adverteren voor uw app? Klik hier om $ 75 te ontvangen wanneer u $ 25 uitgeeft aan app-campagnes.

Tekst gebruiken in uw advertentie

Let er bij deze campagnes vooral op dat elke tekstregel die u opgeeft, zo is geschreven dat deze in een willekeurige combinatie met uw andere tekst kan worden weergegeven, maar ook als zelfstandig item kan worden gebruikt of kan worden weggelaten. Ook moeten deze regels minder dan 25 tekens lang zijn. Hier volgt een voorbeeld:

Yes checkmark Onafhankelijke tekstvolgorde Afhankelijke tekstvolgorde
  • Idee 1: Begin nu met spelen
  • Idee 2: Meld je aan voor onze app

OF

• Idee 1: Meld je aan voor onze app
  • Idee 2: Begin nu met spelen
  • Idee 1: Download de nieuwste versie
  • Idee 2: van het beste spel ooit

OF

• Idee 1: Van het beste spel ooit
  • Idee 2: Download de nieuwste versie

Waar uw advertenties kunnen worden weergegeven

In app-campagnes wordt gebruikgemaakt van geautomatiseerde targeting. U hoeft daarom geen zoekwoorden of plaatsingen te selecteren om te specificeren waar u uw advertenties wilt weergeven. Google Ads optimaliseert het aantal installaties dat door uw advertenties wordt gegenereerd, door op basis van de vermelding van uw app in de app-store de plaatsingen met de hoogste potentie voor u te selecteren.

Hoe items worden gebruikt om advertenties te maken

App-campagnes worden weergegeven in verschillende indelingen en in diverse netwerken. In deze campagnes worden uw afzonderlijke items automatisch met elkaar gecombineerd tot volledige advertenties. U hoeft dit dus niet zelf te doen. De content die u aanlevert, kan tijdens het advertentieweergaveproces worden aangepast, bijgesneden of weggelaten. Als u zelf geen video toevoegt, kan er een voor u worden gemaakt. In sommige gevallen kan er ook een interactief voorbeeld van uw app worden getoond. Dit zorgt ervoor dat gebruikers uw advertentie als relevant en aantrekkelijk ervaren, ongeacht waar of wanneer deze wordt weergegeven.

Instellingen voor uitsluiting

Wanneer u ervoor kiest om uw app via Google te promoten, gaat u ermee akkoord dat uw app kan worden weergegeven in deze advertentie-indelingen en netwerken. In app-campagnes wordt hierbij wel rekening gehouden met eventuele uitsluitingen voor webpagina's en apps die u in uw accountinstellingen heeft opgegeven. Meer informatie over hoe u webpagina's en apps kunt uitsluiten.

Waar u rekening mee moet houden

• Uw advertenties worden niet vertaald. Zorg ervoor dat uw targeting op taal overeenkomt met de taal in uw advertenties.
  • Omdat alle advertenties in een app-campagne worden gegenereerd door Google Ads, kunt u niet zien hoe elke advertentie afzonderlijk presteert. U vindt de statistieken en prestatiegegevens voor uw advertenties in de tabel op de pagina Campagnes.
  • U hoeft geen advertentiegroepen te maken, omdat uw gehele campagne wordt beschouwd als een advertentiegroep.
  • Zorg ervoor dat u een afzonderlijke app-campagne maakt voor elke app die u wilt promoten.