Soittomainokset

Soittomainosten tarkoituksena on kannustaa ihmisiä soittamaan yritykseesi. Ne voivat näkyä vain laitteilla, joilla voi soittaa puheluja. Kun potentiaalinen asiakas klikkaa mainoksesi soittopainiketta, hänen laitteeltaan soitetaan puhelu yritykseesi.

Ennen kuin aloitat

Soittomainoksissa voidaan käyttää samoja puhelinnumeroita kuin mahdollisissa puheluelementeissäsi. Lue lisää puheluelementeistä.

Näin soittomainos toimii

1. Mainoksesi voittaa huutokaupan ja näkyy hakuverkostossa.
  2. Joku napauttaa mainoksesi Soita-painiketta.
  3. Puhelimen numeronvalitsin avautuu, ja siinä näkyy valitsemasi numero (asetuksistasi riippuen joko yrityksesi numero tai Google-soitonsiirtonumero).
  4. Henkilö soittaa yritykseesi napauttamalla soittopainiketta.

Kun luot mainoksen, sinulta pyydetään seuraavat tiedot:

• kaksi otsikkoa (valinnainen mutta suositeltu)
  • yrityksesi nimi
  • puhelinnumerosi
  • kaksi riviä kuvaustekstiä
  • näkyvä polku (valinnainen)
  • lopullinen URL-osoite (valinnainen mutta suositeltu; jos lisäät tämän, käyttäjät näkevät verkkosivulle vievän linkin)
  • todennus-URL eli sellaisen verkkosivun URL-osoite, joka sisältää yrityksesi puhelinnumeron. Tämän kentän arvo ei näy suoraan mainoksessasi.

Näiden kenttien tiedot voivat näkyä, kun mainoksesi näkyy mobiililaitteella. Osa kentistä saattaa kuitenkin jäädä pois, jotta rajallinen näyttötila voidaan hyödyntää optimaalisesti.

Mainoksessa voi näkyä myös tiettyjä elementtejä, esimerkiksi sisältöpoiminta- ja huomiotekstielementtejä. Lue lisää elementeistä.

Jos olet lisännyt lopullisen URL-osoitteen, soittomainoksesi otsikon ja kuvauksen klikkaukset johtavat sivustosi laskeutumissivulle ja soittopainiketta klikkaamalla voi soittaa suoraan yritykseesi. Jos et ole lisännyt lopullista URL-osoitetta, otsikko ei ole napautettava ja puhelu käynnistyy soittopainikkeesta. Lisäämääsi todennus-URL-osoitetta käytetään vain mainoksesi ja puhelinnumerosi todentamiseen. Todennus-URL-osoite voi olla yrityksesi laskeutumissivun osoite. Se ei näy suoraan mainoksessasi. Lue lisää puhelinnumeron todentamisesta.

Tiedot Esimerkkimainos Merkkirajoitus useimmille kielille Merkkirajoitus kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä*
Otsikko 1 (valinnainen) Otsikko 1 30 merkkiä 15 merkkiä
Otsikko 2 (valinnainen) Otsikko 2 30 merkkiä 15 merkkiä
Yrityksen nimi Yrityksen nimi 25 merkkiä 12 merkkiä
Puhelinnumero Soita: (555) 555-5555 ei mitään ei mitään
Kuvausrivi 1 Kuvausrivi 1 90 merkkiä 45 merkkiä
Kuvausrivi 2 (valinnainen) Kuvausrivi 2 90 merkkiä 45 merkkiä
Näkyvä polku (2)

www.example.com

Huom. Näkyvässä polussa käytetään joko lopullisessa URL:ssä tai todennus-URL:ssä olevaa verkkotunnusta riippuen siitä, mitä mainosaineisto sisältää.
15 merkkiä 7 merkkiä
Todennus-URL www.example.com/contact Ei mitään
Lopullinen URL www.example.com/products

* Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttäviä kieliä ovat esimerkiksi japani, kiina ja korea.