Om tekstannonser i Displaynettverket

Hvis du vil nå ut til folk med budskap du enkelt kan endre, og du vil formidle disse mens folk bruker apper eller surfer på nettsteder, bør du opprette tekstannonser. Du kan kjøre nye tekstannonser ved å opprette enten responsive annonser eller utvidede tekstannonser. I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over de ulike typene tekstannonser du kan kjøre i Displaynettverket, samt hvordan tekstannonsene i dette nettverket blir forbedret gjennom formateringsgrep og til og med bilder.

Annonsetyper

Responsive annonser

Du kan vise responsive annonser i flere ulike formater, inkludert som tekstannonser. Disse annonsene kan sømløst tilpasses til flere millioner ulike plasseringer, og de kan automatisk endres fra tekstannonser til bildeannonser, slik at de passer til de aktuelle annonseplassene.

Hvis du bruker responsive annonser, er det enklere å komme i gang med bildeannonser. Med responsive annonser kan du nemlig velge å få skannet nettstedet ditt etter bilder, bruke det gratis bildebiblioteket vårt eller laste opp bilder fra datamaskinen din.

Finn ut hvordan du kan opprette responsive annonser for Displaynettverket.

Utvidede tekstannonser

Utvidede tekstannonser, som er den neste generasjonen av Google-tekstannonser, kan kjøres i et annet format i Displaynettverket enn i Søkenettverket. De utvidede tekstannonsene du viser i Displaynettverket, kan for eksempel ha en annen layout for tekstlinjene for å oppnå større effekt. Du kan også vise annonsene i integrerte formater eller bildeformater (se de relevante avsnittene nedenfor hvis du vil vite mer). Disse ulikhetene fører til at forhåndsvisningen av en utvidet tekstannonse du har opprettet for Displaynettverket, ikke gjengir det kundene faktisk kommer til å få se.

Finn ut mer om utvidede tekstannonser, blant annet hvordan du kan skille mellom standard og utvidede tekstannonser.

Standard tekstannonser

Du kan ikke lenger opprette og endre standard tekstannonser i Displaynettverket. Du kan imidlertid fortsatt kjøre standard tekstannonser i Displaynettverket. I stedet for at du endrer standard tekstannonser, kan du fjerne disse annonsene og opprette responsive annonser. Med slike annonser blir det enklere å nå ut til folk i Displaynettverket, ettersom de sømløst kan tilpasses til millioner av ulike apper og nettsteder.

De eksisterende standard tekstannonsene dine kan vises i integrerte formater eller bildeformater (for detaljer, se nedenfor).

Dynamiske tekstannonser

Tekstannonser som inngår i remarketingkampanjer tilknyttet Google Merchant Center-produktinformasjon, kan automatisk bli oppgradert til dynamiske annonser.

Slik velger du bort dynamiske annonser i kampanjen:

Den forrige utgaven av AdWords:

Fjern avmerkingen for «Bruk dynamiske annonser» i avmerkingsboksen som du finner i «Innstillinger»-fanen din. Det blir ikke lenger vist dynamiske annonser for kampanjer der denne avmerkingsboksen ikke er merket av.

I den nye utgaven av Google Ads:

• Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet
  • Klikk på kampanjen din
  • Klikk på Innstillinger og Flere innstillinger
  • Klikk på Dynamiske annonser og fjern merket i avmerkingsboksen

Visuelle formater

For å oppnå større effekt kan tekstannonsene du viser i Displaynettverket, automatisk vises i formater som visuelt sett er mer tiltalende. Disse formatene kan deles inn i to hovedkategorier:

Integrerte formater

Slike tekstannonser tilpasses til preget, utseendet og innholdet på nettstedet til den aktuelle publisisten. Tekstannonsene i Displaynettverket kan kjøres som integrerte annonser, og da blir annonsenes skrift, farger og utforming tilpasset til nettstedene de vises på.

I integrerte formater kan imidlertid annonseteksten bli forkortet. Hvis du har behov for at de utvidede tekstannonsene eller de standard tekstannonsene dine vises med hele den beskrivende teksten, kan du velge bort visning av integrerte annonser ved å fylle ut skjemaet for bortvalg. Forespørsler behandles vanligvis på ukentlig basis.

Bildeformater

For å gi tekstannonsene dine enda bedre resultater kan det hende vi supplerer dem med logoen din – som vi kan hente fra Google+- eller Google Ads-kontoen din – eller med bilder fra tredjepartskilder. Hvis du har et spesialikon tilgjengelig på nettstedet ditt, kan Google Ads legge det til i tekstannonsen din, sammen med den annonserte nettadressen.

Hvis du ikke vil at det skal vises bilder sammen med de utvidede tekstannonsene eller de standard tekstannonsene dine, kan du fylle ut skjemaet for bortvalg. Forespørsler behandles vanligvis på ukentlig basis.