Om bildannonser i Display-nätverket

Googles Display-nätverk är utformat för att hjälpa dig att hitta rätt målgrupp. Nätverket omfattar mer än två miljoner webbplatser, videor och appar och ett stort antal olika annonsformat och storlekar kan användas. I den här artikeln förklaras olika typer av annonser som du kan skapa och visa i Display-nätverket.

Annonstyper

Responsiva displayannonser

Obs! Med start sommaren 2018 blir responsiva displayannonser den nya standardannonstypen för Display-nätverket i den nya Google Ads-upplevelsen. Dessa annonser har samma funktioner som responsiva annonser, gör det möjligt att använda flera tillgångar av varje typ och ger dig större kontroll över dina annonser. Om du har aktiva responsiva annonser blir du uppmanad att spara dem som responsiva displayannonser.

Responsiva displayannonser kan användas i vanliga displaykampanjer samt Smart Display-kampanjer. Dessutom kan du länka kampanjen till ett flöde för dynamisk remarketing.

När du skapar en responsiv displayannons anger du upp till fem olika rubriker, beskrivningar och logotyper, och upp till 15 marknadsföringsbilder. Google använder maskininlärningsalgoritmer för att kombinera dessa tillgångar till oräkneliga varianter på webben och i appar, som dessutom optimeras för bästa resultat. Läs mer om responsiva displayannonser.

Därför bör du välja responsiva displayannonser

Med responsiva displayannonser kan du anpassa alla tillgångar så att de matchar ditt varumärkes utseende samtidigt som din räckvidd i Googles Display-nätverk maximeras.

När Google analyserade data från annonsörer som visade både uppladdade displayannonser och responsiva displayannonser kunde de se att annonsörerna fick 50 % fler konverteringar till en liknande kostnad per förvärv (CPA) när de använde både responsiva displayannonser och uppladdade bildannonser jämfört med enbart bildannonser. Liknande analyser har visat att responsiva displayannonser med flera rubriker, beskrivningar och bilder i genomsnitt får 10 % fler konverteringar till samma CPA jämfört med en annons med bara en uppsättning tillgångar.

Responsiva annonser

Responsiva annonser justeras automatiskt så att storleken, utseendet och formatet passar i de allra flesta annonsutrymmen. Du kan skapa dem genom att ladda upp rubrik, beskrivning, logotyp och marknadsföringsbild till Google som sedan visar dina annonser i Display-nätverket. Obs! Responsiva annonser ersätts med responsiva displayannonser med start under sommaren 2018.

Uppladdade displayannonser

Du kan även bygga och ladda upp egna annonser. Det ger dig full kontroll över annonsmaterialet i dina kampanjer i Display-nätverket. Uppladdade bildannonser skapas utanför Google Ads (till exempel i Google Web Designer) och kan laddas upp som olika filtyper till Google Ads. Du kan även göra dessa annonser responsiva och länka dem till ett flöde för dynamisk remarketing. Läs mer om hur du laddar upp dina egna displayannonser

Lightbox-annonser

Du kan använda Lightbox-annonser i de displaykampanjer som skapas med målet Övervägande av produkt och varumärke. Lightbox-annonser består av kort som innehåller bilder eller videor, och användare interagerar med dessa annonser genom att klicka på dem så att de utökas. De ändrar storlek automatiskt när de visas på olika platser i Display-nätverket, vilket kan hjälpa dig att nå en större potentiell målgrupp.

Eftersom Lightbox-annonserna är utformade för att användare ska klicka och utöka dem minskar antalet oavsiktliga interaktioner, vilket ger större lönsamhet för annonsörerna och en bättre användarupplevelse. Läs mer om Lightbox-annonser