Om specialiserade kampanjtyper

Ibland behöver du specialverktyg för att åstadkomma det du vill. I Google Ads finns flera mycket specifika kampanjtyper som kan hjälpa dig att nå dina kunder.

I den här artikeln beskriver vi några av de mer specialiserade kampanjtyperna som används av avancerade Google Ads-användare. Läs mer om de allmänna sätten att annonsera med Google Ads.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Kampanjer med samtalsannonser

Kampanjer av typen Endast Söknätverket

Klick på samtalsannonser leder till ett telefonsamtal till ditt företag, vilket innebär att visningsadressen inte leder kunderna till målsidan på din webbplats. Samtalsannonser använder i stort sett samma information som samtalstillägg och visar ditt företags telefonnummer som annonsrubrik.

Läs mer om samtalsannonser.

Dynamiska sökannonser

Kampanjer av typen Endast Söknätverket

Annonserna inriktas på sökningar utifrån innehållet på din webbplats, inte utifrån dina sökord. Dynamiska sökannonser ser ut som textannonser, men rubrikerna skapas dynamiskt baserat på sökfrasen och webbplatsens innehåll, och målsidorna väljs dynamiskt från sidor på din webbplats.

Läs mer om dynamiska sökannonser.

Mobilappskampanj

Kampanjer av typen Endast Söknätverket och Endast Display-nätverket samt YouTube

Marknadsför din app och underlätta nedladdningar genom att visa dina bild-, video- och textannonser i Sök- och Display-nätverken och på YouTube.

Typer av mobilappsannonser:

• annonser för mobilappinstallationer (innehåller appkampanjsannonser)
  • interaktiva mobilappsannonser

Välj Installera din mobilapp eller Engagera med din mobilapp under Uppmuntra handling.

Läs mer om mobilappsannonser.

Remarketing

Kampanjer av typen Endast Display-nätverket

Text-, bild- och videoannonser visas för personer som har besökt din webbplats tidigare när de besöker andra webbplatser i Googles Display-nätverk.

Välj Köpa något på din webbplats under Uppmuntra handling.

Läs mer om remarketingkampanjer.

Shopping

Videokampanjer

Annonser som uppmuntrar användarna att köpa produkter från ditt länkade Google Merchant Center-konto.

Läs mer om TrueView for shopping-kampanjer.

Interaktiva

Kampanjer av typen Endast Display-nätverket

Interaktiva annonser är en serie multimedieannonsformat som visas i Googles Display-nätverk.

Exempel på interaktiva annonser:

• Lightbox-annonser
  • peka och spela-annonser

Välj Engagera sig i ditt innehåll under Påverka övervägandet.

Läs mer om interaktiva annonser.