Om specialiserade kampanjtyper

Ibland behöver du specialverktyg för att åstadkomma det du vill. I Google Ads finns flera mycket specifika kampanjtyper som kan hjälpa dig att nå dina kunder.

I den här artikeln beskriver vi några av de mer specialiserade kampanjtyperna som används av avancerade Google Ads-användare. Läs mer om de allmänna sätten att annonsera med Google Ads.

Kampanjer med samtalsannonser

Kampanjer i söknätverket

Klick på samtalsannonser leder till ett telefonsamtal till ditt företag, vilket innebär att visningsadressen inte vidarebefordrar kunderna till målsidan på din webbplats. Samtalsannonser använder i stort sett samma information som samtalstillägg och visar ditt företags telefonnummer som annonsrubrik.

Läs mer om samtalsannonser.

Annonser för dynamisk sökning

Kampanjer i söknätverket

Annonserna inriktas på sökningar utifrån innehållet på din webbplats, inte utifrån dina sökord. Dynamiska sökannonser ser ut som textannonser, men rubrikerna skapas dynamiskt baserat på sökfrasen och webbplatsens innehåll, och målsidorna väljs dynamiskt från sidor på din webbplats.

Läs mer om dynamiska sökannonser.

Mobilappskampanj

Kampanjer i söknätverket och Display-nätverket samt YouTube

Marknadsför din app och underlätta apphämtningar genom att visa din bild, video och textannonser i sök- och Display-nätverken och på YouTube.

Typer av mobilappsannonser:

• Annonser för mobilappinstallationer (innehåller appkampanjsannonser)
  • Interaktiva mobilappsannonser

Läs mer om mobilappsannonser.

Remarketing

Kampanjer i Display-nätverket

Text-, bild- eller videoannonser visas för personer som har besökt din webbplats tidigare när de surfar på andra webbplatser i Googles Display-nätverk.

Läs mer om remarketingkampanjer.

Shopping

Videokampanjer

Annonser som uppmuntrar användare att köpa produkter från ditt länkade Google Merchant Center-konto.

Läs mer om TrueView for shopping-kampanjer.

Engagemang

Kampanjer i Display-nätverket

Interaktiva annonser är en serie multimedieannonsformat som visas i Googles Display-nätverk.

Exempel på interaktiva annonser:

• Lightbox-annonser
  • Peka och spela-annonser

Läs mer om interaktiva annonser.