Over gespecialiseerde campagnetypen

Soms heeft u speciale tools nodig om de klus te klaren. Google Ads biedt verschillende soorten zeer specifieke campagnes waarmee u uw klanten kunt bereiken.

In dit artikel wordt uitleg gegeven over een aantal gespecialiseerde campagnetypen die doorgaans worden gebruikt door meer ervaren Google Ads-gebruikers. Meer informatie over algemene manieren om te adverteren met Google Ads.

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Alleen-bellen-campagnes

Campagnes van het type 'Alleen in het Zoeknetwerk'

Klikken op alleen bellen-advertenties initiëren een telefonische oproep naar uw bedrijf. De zichtbare URL leidt potentiële klanten niet naar de bestemmingspagina van uw website. In alleen bellen-advertenties wordt grotendeels dezelfde informatie gebruikt als in oproepextensies. Uw zakelijke telefoonnummer wordt weergegeven in de kop van de advertentie.

Meer informatie over alleen bellen-advertenties.

Dynamische zoekadvertenties

Campagnes van het type 'Alleen in het Zoeknetwerk'

Advertenties gebruiken de content van uw website (geen zoekwoorden) om zoekopdrachten te targeten. Dynamische zoekadvertenties zien eruit als tekstadvertenties, maar de koppen worden dynamisch gegenereerd op basis van de zoekterm en de content van uw website. Bestemmingspagina's worden dynamisch geselecteerd uit de pagina's van uw website.

Meer informatie over dynamische zoekadvertenties.

Promotie van mobiele apps

Campagnes van het type 'Alleen in het Zoeknetwerk' en 'Alleen in het Display Netwerk' en YouTube-campagnes

Promoot uw app en genereer app-downloads door uw beeld-, video- en tekstadvertenties weer te geven in het zoeknetwerk en het Display Netwerk en op YouTube.

Typen advertenties voor mobiele apps:

• Advertenties voor mobiele-app-installatie (inclusief app-advertenties)
  • Advertenties voor mobiele-app-engagement

Kies 'Uw mobiele app installeren' of 'Mensen aanspreken met uw mobiele app' onder 'Actie stimuleren'.

Meer informatie over advertenties voor mobiele apps.

Remarketing

Campagnes van het type 'Alleen in het Display Netwerk'

Tekst-, beeld- en videoadvertenties worden weergeven aan mensen die uw website al hebben bezocht, terwijl ze browsen op andere sites in het Google Display Netwerk.

Kies 'Kopen op uw website' onder 'Actie stimuleren'.

Meer informatie over remarketingcampagnes.

Shopping

Videocampagnes

Advertenties die mensen aansporen producten uit uw gelinkte Google Merchant Center-account te kopen.

Meer informatie over campagnes van het type 'Winkelen met TrueView'.

Betrokkenheid

Campagnes van het type 'Alleen in het Display Netwerk'

Engagement-advertenties zijn een reeks interactieve rich media-advertentie-indelingen die worden weergegeven in het Google Display Netwerk.

Voorbeelden van engagement-advertenties:

• Lightbox-advertenties
  • Hover-to-play-advertenties

Kies 'Aan de slag gaan met uw content' onder 'Overweging beïnvloeden'.

Meer informatie over engagement-advertenties.