Ändra kampanjtypen

Du kan inte ändra kampanjen till en ny kampanjtyp när den har skapats. Om du vill justera var dina annonser kan visas skapar du en ny kampanj med en annan kampanjtyp.

För sök-, video- och Shopping-kampanjer ändrar du kampanjens nätverksinställningar, vilket även påverkar var din annons kan visas. Du kan till exempel aktivera din sökkampanj för att visa annonser i Display-nätverket.

Ändra kampanjens nätverksinställningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på den vänstra menyn.
  3. Klicka på namnet på den kampanj du vill uppdatera nätverksinställningarna för.
  4. Klicka på Inställningar i menyn till vänster.
  5. Utöka avsnittet Nätverk genom att klicka på det.
  6. Välj inställningar och klicka på Spara.

Tips

Vill du använda en funktion som inte är tillgänglig med den aktuella kampanjtypen? Skapa en ny kampanj med rätt typ och importera dina befintliga annonsgrupper till den nya kampanjen med hjälp av Google Ads Editor. Läs mer om hur du använder Google Ads Editor.