Uw campagnetype wijzigen

Nadat de campagne is gemaakt, kunt u deze niet wijzigen in een nieuw campagnetype. Als u wilt wijzigen waar uw advertenties kunnen worden weergegeven, maakt u een nieuwe campagne met een ander campagnetype.

Voor campagnes in het zoeknetwerk, video- en Shopping-campagnes wijzigt u de netwerkinstellingen van uw campagne. Dit heeft ook invloed op waar uw advertentie kan worden weergegeven. U kunt uw campagne in het zoeknetwerk bijvoorbeeld inschakelen voor de weergave van advertenties in het Display Netwerk.

De netwerkinstellingen van uw campagne wijzigen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes in het menu aan de linkerkant.
  3. Klik op de naam van de campagne waarvan u de netwerkinstellingen wilt updaten.
  4. Klik op Instellingen in het menu aan de linkerkant.
  5. Klik om het gedeelte Netwerken uit te vouwen.
  6. Selecteer de gewenste instellingen en klik vervolgens op Opslaan.

Tip

Wilt u een functie gebruiken die niet beschikbaar is voor het huidige campagnetype? Maak dan een nieuwe campagne van het gewenste type en importeer uw bestaande advertentiegroepen met behulp van Google Ads Editor in die nieuwe campagne. Meer informatie over hoe u Google Ads Editor gebruikt.