Om kampanjer av typen Endast söknätverket

Den här artikeln gäller den tidigare AdWords-upplevelsen. Ta reda på vilken AdWords-upplevelse du använder. Om du använder den nya AdWords-upplevelsen kan du läsa Om kampanjer i söknätverket i den nya AdWords-upplevelsen.

Annonser i en kampanj av typen Endast söknätverket visas nära Googles sökresultat och andra Google-webbplatser när någon söker med hjälp av termer som är relevanta för din annons sökord. Anta till exempel att du driver en lokal musikskola. En kampanj av typen Endast söknätverket gör att du kan visa dina textannonser för intresserade personer när de söker efter ”gitarrlektioner”.

I den här artikeln beskriver vi hur kampanjer av typen Endast söknätverket fungerar.

Så fungerar det

Annonserna matchas med sökresultatsidor baserat på orden eller fraserna i sökningarna. En sökning med frasen ”vvs-reparation villa” kanske till exempel visar en annons där den frasen används som sökord.

Kampanjtypen Endast söknätverket

Kampanjer av typen Endast söknätverket fokuserar oftast på att få användarna att göra något, som att klicka på annonsen eller ringa till ditt företag. De här kampanjerna visar annonser för användare som aktivt söker efter information. Det är mer troligt att användare som medvetet söker efter en produkt eller tjänst som din tycker att din annons är relevant och klickar på den.

En kampanj av typen Endast söknätverket kan vara ett bra alternativ för dig om du

• vill att dina annonser ska visas nära Googles sökresultat
  • bara vill nå kunder som söker efter just din produkt eller tjänst.

Endast söknätverket – kampanjundertyper

Du kan visa sökordsinriktade textannonser i Googles söknätverk oavsett vilken undertyp du väljer i kampanjer av typen Endast söknätverket.

Endast söknätverket (Standard)

Tillgängliga funktioner

• Grundläggande platsinriktning
  • Grundläggande inställningar för budgivning och budget
  • Vanliga annonstillägg för att infoga telefonnummer, webbadress eller länk till sociala medier
  • Språkinriktning

Funktioner som inte är tillgängliga

• Avancerade inställningar för sociala medier och experiment
  • Alternativ för annonsschemaläggning och annonsvisningsmetod
  • Avancerade adressalternativ
  • Mobilappstillägg
  • Avancerad sökordsmatchning
  • Uteslutning av IP-adresser
  • Dynamiska spårningsadresser
  • Remarketinglistor för sökannonser

Endast söknätverket (Alla funktioner)

Alla standardinställningar, plus annonsvisningsmetoder och alla annonstillägg. Läs mer om annonstillägg.

Endast söknätverket – specialiserade kampanjtyper