Avainsanaluettelon optimointi

Olet jo luonut avainsanalistan ja nyt haluat vinkkejä sen toimivuuden parantamiseen. Lue lisää avainsanojen lisäämisestä, muokkaamisesta ja poistamisesta.

Tässä artikkelissa kerrotaan monipuolisia tapoja optimoida avainsanalista.

Uusien avainsanojen etsiminen Avainsanojen suunnittelijalla

Hakuverkostokampanjaa luodessasi voit käyttää Avainsanojen suunnittelijaa, jonka avulla voit saada avainsanaideoita ja arvioida avainsanojen tuomaa liikennettä.

Työkalu kertoo, millaisia tuloksia eri avainsanat voivat tuottaa ja kuinka monta kertaa kutakin termiä on keskimäärin haettu. Tietojen perusteella voit päätellä, mitkä avainsanat saattaisivat lisätä mainostesi klikkauksia ja parantaa tuotteidesi tunnettuutta.

Lue lisää Avainsanojen suunnittelijan käyttämisestä.

Esimerkki

Jos lisäät Avainsanojen suunnittelijaan sanan "juoksukenkä", työkalu saattaa ehdottaa lisäavainsanoiksi esimerkiksi "juoksukenkiä alennuksessa" tai "tuetut juoksukengät". Näet jokaisesta avainsanaideasta tilastoja esimerkiksi siitä, miten kilpailukykyinen avainsana on ja kuinka monta kertaa kyseistä termiä on keskimäärin haettu maailmanlaajuisesti.

Kokeile

Klikkausprosentin parantaminen negatiivisilla avainsanoilla

Joissain tilanteissa haluat ehkä estää mainostesi näkymisen sellaisten termien yhteydessä, jotka eivät liity tuotteisiisi tai palveluihisi. Kokeile negatiivisten avainsanojen lisäämistä kulujen pienentämiseksi ja sen varmistamiseksi, että mainokset näkyvät vain sopivilla hauilla.

Lue lisää negatiivisten avainsanojen lisäämisestä kampanjaan.

Esimerkki

Oletetaan, että juoksukenkäkauppasi myy ainoastaan miesten kenkiä. Voit lisätä "naiset" ja "tytöt" negatiivisiksi avainsanoiksi, jos haluat estää mainostesi näkymisen naisten tai tyttöjen kenkiä etsiville.

Hakutermiraportin käyttäminen

Hakutermiraportista näet, mitä ihmiset ovat hakeneet, kun he ovat nähneet mainoksesi ja klikanneet sitä. Tiedot voivat auttaa poistamaan tehottomat avainsanat tai lisäämään uusia. Voit käyttää hakutermiraporttia myös negatiivisten avainsanojen tunnistamiseen.

Lue lisää hakutermiraportista.

Kohdistuksen tarkentaminen avainsanan vastaavuustyyppien avulla

Avainsanojen vastaavuustyyppien avulla voit vaikuttaa enemmän siihen, kuka näkee mainoksesi.

Voit valita esimerkiksi tarkan vastaavuuden avainsanan, joka kattaa myös hyvin samankaltaiset vaihtoehdot, kuten kirjoitusvirheitä sisältävät sanat, monikkomuodot, lyhenteet, eri järjestyksessä olevat sanat ja samaa tarkoittavat muunnelmat. Lisätietoa saat artikkelista Tarkan vastaavuuden määritelmä.

Lue lisää avainsanojen vastaavuustyyppien käytöstä.

Esimerkki

Jos haluat, että mainoksesi näkyy vain miesten juoksukengistä kiinnostuneille, lisää esimerkiksi "miesten juoksukengät" tarkan vastaavuuden avainsanaksi.

Näin mainoksesi voidaan näyttää, kun käyttäjä tekee haun juuri kyseisellä termillä tai sen läheisellä muunnelmalla, kuten "juoksukengät miehille". Mainos ei näy esimerkiksi haulla "parhaat miesten juoksukengät", koska sana "paras" ei sisälly avainsanaan eikä sen läheiseen muunnelmaan.

Parhaiden avainsanojen priorisointi Smart Biddingin avulla

Smart Bidding on yksi automaattisista hintatarjousstrategioista, joissa konversiot tai konversioarvo optimoidaan Googlen tekoälyn avulla kaikissa huutokaupoissa – tämä ominaisuus tunnetaan nimellä Auction-time-hintatarjoukset. Jos käytät Smart Biddingiä Hakukampanjoissasi, Google priorisoi parhaita tuloksia tuottavat avainsanat, jotta kampanjasi voivat päästä tavoitteisiin. Lue lisää Smart Biddingistä.