[GA4] Produktlänkning: Länka Google Analytics 4-egendomar och Google Ads

Google Analytics 4 (GA4) har ersatt Universal Analytics (UA). Från och med den 1 juli 2023 slutade Universal Analytics-standardegendomar att behandla data. 360 Universal Analytics-egendomar med en aktiv beställning får en engångsförlängning för databehandling till den 1 juli 2024. Det är viktigt att du migrerar din Universal Analytics-egendom till Google Analytics 4. Läs om hur du går över till Google Analytics 4.

Genom att länka en Google Analytics-egendom till ditt Google Ads-konto kan du analysera kundaktivitet på din webbplats eller i din app. Det kan hjälpa dig att ta reda på hur stor del av din webbplatstrafik eller dina intäkter som kommer från Google Ads och att förbättra dina annonser och din webbplats.

Genom att länka konton kan du

Google Analytics-kontoadministratörer kan även flytta sin Analytics-egendom från ett Analytics-konto till ett annat. Alla länkade Google Ads-konton förblir länkade till egendomen. Efter flytten kan användarna av det nya Analytics-kontot se data från länkade Google Ads-konton.

Om du har ett Google Ads-förvaltarkonto kan du läsa om hur du länkar Google Analytics till ditt förvaltarkonto.

Innan du börjar

För att du ska kunna länka en Google Analytics-egendom till ditt Google Ads-konto måste ditt Google-konto ha följande behörigheter:

• administratörsåtkomst till ett Google Ads-konto (eller ett Google Ads-förvaltarkonto) Automatisk taggning i Google Ads-kontot.
  • Om du länkar till ett Firebase-projekt måste Google-kontot vara ägare till det Firebase-projekt du vill länka.
  • Om du länkar till en Google Analytics 4-egendom måste Google-kontot ha redigeringsbehörighet i motsvarande Google Analytics-egendom.

När du uppgraderar Firebase-projektet till en Google Analytics 4-egendom migreras Firebase-länkarna till Google Ads automatiskt till den nya Google Analytics 4-egendomen.

Viktigt att tänka på

Om ditt Google Ads-konto hanteras av ett förvaltarkonto har du åtkomst till den data som förvaltarkontot importerar från Google Analytics eller Firebase (enligt förvaltarkontot). Om förvaltarkontot tar bort länken från Google Analytics eller Firebase har du inte åtkomst till ny data, men du kan fortfarande se tidigare delad data.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Länka en Google Analytics-egendom eller ett Firebase-projekt till Google Ads

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Analytics (GA4) och Firebase eller Google Analytics (UA) under Från Google och klicka sedan på Detaljer.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Välj en Google Analytics- eller Firebase-egendom under Skapa länk.
    • Om du har redigeringsåtkomst till Google Analytics-egendomarna eller om du är ägare till Firebase-projekt visas en lista över alla tillgängliga egendomar och projekt i sökresultaten.
  6. Leta reda på en Google Analytics-egendom eller ett Firebase-projekt i listan och klicka på Nästa.
  7. (Rekommenderas) Använd på/av-knappen för att importera app- och webbmätvärden samt Google Analytics-målgrupper
    • För import av app- och webbmätvärden:
      • Denna egendom används för att visa mätvärden för webbplatsengagemang i Google Analytics-rapportkolumnerna i ditt konto. Tänk på att du måste lägga till Google Analytics 4-kolumner i dina Google Ads-rapporter. Dessa skiljer sig från UA-mätvärden och visas med etiketten (GA4) i mätvärdesväljaren.
      • I de flesta fall tar det mindre än en timme innan Google Analytics-data har importerats, men det kan ta längre tid för större konton. När data har importerats kan du lägga till Google Analytics-kolumner i Google Ads-rapporter.
  8. Granska ditt val och klicka på Länka.

Om ditt Google Ads-konto hanteras av ett eller flera förvaltarkonton visar kolumnen Konton vilka av förvaltarkontona som är länkade till en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt.

1. Om Google Ads-kontot hanteras av flera förvaltarkonton (till exempel av ett underordnat förvaltarkonto och ett förvaltarkonto) visas huvudförvaltarkontot i kolumnen Konton.
  2. Om en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt är länkat till ditt Google Ads-konto men inte till ett förvaltarkonto visas ett streck (-) i kolumnen Konton.

Felsök länkningsproblem mellan dina Analytics- och Google Ads-konton.

Hantera eller ta bort länken till en Google Analytics-egendom eller ett Firebase-projekt från Google Ads

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Analytics (GA4) och Firebase under Från Google och klicka sedan på Detaljer.
  4. Leta reda på Google Analytics-egendomen eller Firebase-projektet i tabellen och klicka sedan på Hantera.
    1. Importera app- och webbmätvärden: Slå på reglaget för att använda app- och webbmätvärden från Google Analytics för att få en mer kundfokuserad mätning av hur användare interagerar med dina annonser.
    2. Importera Google Analytics-målgrupper: Slå på reglaget för att använda app- och webbmätvärden från Google Analytics för att få en mer kundfokuserad mätning av hur användare interagerar med dina annonser.
  5. Klicka på Ta bort länk för att ta bort länken.

Om sidan Länkade konton för Google Analytics

När du har länkat ditt Google Ads-konto till en Analytics-egendom kan du se följande uppgifter på sidan Länkade konton för Google Analytics i ditt Google Ads-konto. Tänk på att du bara kan se vyer, mål och målgrupper för Universal Analytics-egendomar.

• Vyer: Visar hur många vyer som har länkats till egendomen. När du håller markören över informationen ser du vilka vyer som har länkats och vilken vy de importerade webbplatsmätvärdena gäller. Om egendomen innehåller vyer som har länkats till förvaltarkonton ser du också en sammanfattning av hur många vyer som är länkade till förvaltarkonton och hur många som är länkade till ditt konto. Läs mer om hur du länkar Google Analytics till ett Google Ads-förvaltarkonto.
  • Mål: Visar hur många mål som har importerats till konverteringsrapporterna för egendomen. När du håller markören över informationen ser du hur många ytterligare mål du kan importera samt en länk för att hantera konverteringsåtgärderna.
  • Målgrupper: Visar hur många remarketinglistor som har skapats för egendomen. När du håller markören över informationen ser du vilka listor som har skapats samt en länk för att skapa målgruppslistor.
  • Konton: Om ditt konto hanteras av ett eller flera förvaltarkonton visar den här kolumnen vilka förvaltarkonton som är länkade till en viss egendom.
    • Om egendomen enbart är länkad till ditt konto, inte till ett förvaltarkonto, visas ”Det här kontot” i kolumnen.
    • Om kontot hanteras av flera förvaltarkonton (till exempel av ett förvaltarkonto och ett underordnat förvaltarkonto) kan du hålla markören över informationen för att se vilka förvaltarkonton som är länkade till egendomen.
Om ditt konto hanteras av ett eller flera förvaltarkonton kan du se data om egendomar som är länkade till dessa förvaltarkonton.

Relaterade länkar

Google Analytics

Om produktlänkning

Produkter från Google

Google Partners