Länka en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt till Google Ads

Denna artikel handlar om att länka en Google Analytics 4-egendom till ditt Google Ads-konto. Google Analytics 4-egendomar kallades under betaperioden för app- och webbegendomar. Google Analytics 4-egendomar är tillgängliga för alla konton och används nu som standard när du skapar en ny egendom. Detta gäller oavsett om du planerar att använda den för en webbplats, en app eller både och.

Google Analytics 4-egendomar skiljer sig från Universal Analytics-egendomar (den tidigare Google Analytics-versionen). Läs mer om hur du länkar Universal Analytics-egendomar till Google Ads.

Om du har en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt kan du länka egendomen eller projektet till ditt Google Ads-konto.När du har länkat en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt till Google Ads kan du

• importera konverteringar, målgrupper och data för appkonverteringshändelser (till exempel parametrar)
  • se hur kampanjer leder till appinstallationer och åtgärder i appar för dina Android- och iOS-appar samt besök till och beteende på din webbplats.

Innan du börjar

Använd ett Google-konto som har följande behörigheter:

• I Google Ads behöver Google-kontot administrativ åtkomst till ett Google Ads-konto (eller ett Google Ads-förvaltarkonto). Du bör också ställa in automatisk taggning i Google Ads-kontot.
  • Om du länkar till ett Firebase-projekt måste Google-kontot vara ägare till det Firebase-projekt du vill länka.
  • Om du länkar till en Google Analytics 4-egendom måste Google-kontot ha redigeringsbehörighet i motsvarande Google Analytics-egendom.
När du uppgraderar Firebase-projektet till en Google Analytics 4-egendom migreras Firebase-länkarna med Google Ads automatiskt till den nya Google Analytics 4-egendomen.

Ta bort länken till egendomar från ett Google Ads-konto

Du kan när som helst ta bort länken mellan ditt Google Ads-konto och en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt. För att kunna ta bort länken behöver du administrativ åtkomst till Google Ads-kontot. När du har tagit bort länken

• slutar Google Ads och de tidigare länkade egendomarna dela data
  • slutar Google Ads importera konverteringar från tidigare länkade egendomar, och nya användare läggs inte till i anslutna remarketinglistor.
  • kan du fortfarande se data som har delats tidigare i Google Ads och Google Analytics eller Firebase.

Viktigt att tänka på

Om ditt Google Ads-konto hanteras av ett förvaltarkonto har du åtkomst till den data som förvaltarkontot importerar från Google Analytics eller Firebase (enligt förvaltarkontot). Om förvaltarkontot tar bort länken från Google Analytics eller Firebase har du inte åtkomst till ny data, men du kan fortfarande se tidigare delad data.

Anvisningar

Länka en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt till Google Ads

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.
  4. Klicka på Detaljer på kortet Google Analytics (GA4) och Firebase. Om du har redigeringsåtkomst till Google Analytics 4-egendomar eller om du är ägare till Firebase-projekt visas en tabell med alla tillgängliga egendomar och projekt.
  5. Leta reda på en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt i tabellen och klicka på Länka.
    • Du kan kontrollera vilka appar som är kopplade till ett projekt genom att klicka på nedåtpilen till vänster om projektnamnet.
  6. I bekräftelsefönstret klickar du på Länka.
    • (Valfritt) Om du vill dela dina Google Analytics-målgrupper eller Firebase-konverteringsparametrar med Google Ads klickar du på reglaget bredvid Importera Google Analytics-målgrupper efter länkning (rekommenderas) innan du klickar på Länka.Du kan även ändra denna inställning när som helst direkt i Google Analytics.

Om ditt Google Ads-konto hanteras av ett eller flera förvaltarkonton visar kolumnen Konton vilka av förvaltarkontona som är länkade till en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt.

1. Om Google Ads-kontot hanteras av flera förvaltarkonton (till exempel av en underansvarig och ett förvaltarkonto) så visas huvudförvaltarkontot i kolumnen Konton.
  2. Om en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt är länkat till ditt Google Ads-konto men inte till ett förvaltarkonto visas ett streck (-) i kolumnen Konton.

Ta bort länken till en Google Analytics 4-egendom eller ett Firebase-projekt från Google Ads

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.
  4. Klicka på Detaljer på kortet Google Analytics (GA4) och Firebase.
  5. Leta reda på Google Analytics 4-egendomen eller Firebase-projektet i tabellen och klicka på Ta bort länk.
  6. Bekräfta genom att klicka på Ta bort länk igen.

Fungerar det inte?

Åtgärda ett länkningsproblem

Kontakta oss om du behöver mer hjälp med Google Analytics i Google Ads.