Knytt Google Ads til app- og nettområder i Google Analytics eller Firebase

App- og nettområder i Google Analytics foreligger foreløpig i betaversjon. Finn ut mer

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du knytter sammen og fjerner tilknytningen mellom Google Ads-kontoen din og app- og nettområder i Google Analytics og Firebase. Når du har knyttet Google Ads-kontoen din sammen med et app- og nettområde i Google Analytics eller et Firebase-prosjekt, kan du

• importere konverteringer, data om konverteringshendelser (f.eks. parametere) og målgrupper
  • se hvilken effekt annonsekampanjene har på antallet installeringer av og handlinger i Android- og iOS-appene dine
  • importere remarketinglister fra nettet og konverteringshendelser fra nettet (bare for app- og nettområder i Google Analytics)

Fjerning av tilknytningen mellom Google Ads og app- og nettområder i Google Analytics eller Firebase

Du kan når som helst fjerne tilknytningen mellom Google Ads-kontoen din og app- og nettområder i Google Analytics eller Firebase. Når du fjerner tilknytningen

• deles det ikke lenger data mellom Google Ads og områdene som tidligere var tilknyttet
  • det importeres ikke lenger konverteringer fra områder som tidligere var tilknyttet, og nye brukere blir ikke lagt til i de tilknyttede remarketinglistene
  • du kan fortsatt se data som tidligere ble delt, både i Google Ads og app- og nettområder i Google Analytics eller Firebase

Du kan fjerne tilknytningen mellom app- og nettområdet i Google Analytics fra Google Ads eller Google Analytics. På samme måte kan du fjerne tilknytningen mellom Firebase-prosjektet og Google Ads eller fra Firebase-kontoen din

Vær oppmerksom på følgende

Hvis kontoen din administreres av en managerkonto, har du tilgang til alle områdene som er knyttet til den aktuelle managerkontoen. Eventuelle data managerkontoen importerer fra app- og nettområdet i Google Analytics eller Firebase, er også tilgjengelige for deg. Hvis tilknytningen mellom managerkontoen og disse områdene fjernes, fjernes også tilknytningen til kontoen din.

Før du begynner

Du kan knytte Google Ads til app- og nettområder i Google Analytics eller Firebase-prosjekter ved å bruke en Google-konto som har disse tillatelsene:

• I Google Ads må Google-kontoen ha administratortilgang.
  • Hvis du oppretter tilknytning til et Firebase-prosjekt, må Google-kontoen din være eier av prosjektet du ønsker å tilknytte.
  • Hvis du oppretter tilknytning til et app- og nettområdet i Google Analytics, må Google-kontoen din ha redigeringstillatelse til den aktuelle Google Analytics-kontoen.

Du må også ha disse tillatelsene hvis du trenger å fjerne tilknytningen for Google Ads-kontoen din.

Merk: Når du oppgraderer et Firebase-prosjekt til et app- og nettområde i Google Analytics, overføres Firebase-tilknytningene dine med Google Ads til det nye app- og nettområdet i Google Analytics automatisk.

Veiledning

Slik tilknytter du app- og nettområder i Google Analytics eller Firebase-prosjekter i Google Ads:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen din, og velg deretter Tilknyttede kontoer.
  3. Klikk på Detaljer under «Google Firebase». Hvis Google-kontoen din har redigeringstilgang til app- og nettområder for Google Analytics eller er prosjekteier for eventuelle Firebase-prosjekter, ser du dem i tabellen.
  4. Finn app- og nettområdet for Google Analytics eller Firebase-prosjektet i tabellen, og klikk deretter på Tilknytt. Hvis du vil se hvilke apper som er knyttet til et prosjekt, klikker du på nedoverpilen til venstre for prosjektnavnet.

Merk: App- og nettområdene for Google Analytics vises som Firebase-prosjekter i tabellene og representeres av de tilknyttede Firebase-prosjektene. Hvis et app- og nettområde for Google Analytics ikke har et tilknyttet Firebase-prosjekt, vises det ikke i tabellen.

5. Gjør følgende i bekreftelsesvinduet som vises:
    • Du kan eventuelt slå på alternativet for å dele målgruppene dine for app- og nettområder for Google Analytics eller Firebase-prosjekter med denne Google Ads-kontoen.
    • Klikk på Tilknytt for å fullføre tilknytningen av Firebase-prosjektet til Google Ads-kontoen din.

Hvis Google Ads-kontoen din administreres av en eller flere managerkontoer, kan du se hvilke av managerkontoene dine som er knyttet til et app- og nettområde i Google Analytics eller et Firebase-prosjekt, i «Kontoer»-kolonnen.

1. Hvis kontoen administreres av flere managerkontoer (f.eks. av en underordnet managerkonto og en managerkonto), plasserer du markøren over dataene for å se hvilke managerkontoer som er knyttet til prosjektet.
  2. Hvis et app- og nettområde i Google Analytics eller et Firebase-prosjekt er knyttet bare til kontoen din og ikke til en managerkonto, ser du «Denne kontoen» i «Kontoer»-kolonnen.

Slik fjerner du tilknytningen mellom et app- og nettområde i Google Analytics eller et Firebase-prosjekt i Google Ads:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen din, og velg deretter Tilknyttede kontoer.
  3. Klikk på Detaljer under «Google Firebase».
  4. Finn prosjektet i tabellen, og klikk deretter på Fjern tilknytningen.