Knytt Google Analytics 4-områder eller Firebase-prosjekter sammen med Google Ads

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan knytte Google Analytics 4-områder sammen med Google Ads-kontoer. Vi kalte Google Analytics 4-områder for app- og nettområder i betaperioden. Google Analytics 4-områder er tilgjengelig i alle kontoer, og de er nå standardvalget når du oppretter nye områder, uansett om du har tenkt å bruke dem i forbindelse med en app, et nettsted eller begge deler.

Google Analytics 4-områder er ikke det samme som Universal Analytics-områder (den forrige generasjonen av Google Analytics-områder). Finn ut hvordan du kan knytte Universal Analytics-områder sammen med Google Ads.

Hvis du har et Google Analytics 4-område eller Firebase-prosjekt, kan du knytte det aktuelle området eller prosjektet sammen med Google Ads-kontoen din. Når du har knyttet et området eller prosjektet sammen med Google Ads, kan du

• importere data om målgrupper, konverteringer og konverteringshendelser i apper (f.eks. parametere)
  • se hvordan kampanjer genererer appinstallasjoner, handlinger i Android- og iOS-appene dine samt besøk og atferd på nettstedet ditt

Før du begynner

Bruk en Google-konto med disse tillatelsene:

• I Google Ads må Google-kontoen ha administratortilgang til en Google Ads-konto (eller en Google Ads-managerkonto). Du bør også konfigurere automatisk merking i Google Ads-kontoen.
  • Hvis du skal knytte en Google Ads-konto sammen med et Firebase-prosjekt, må denne kontoen være oppført som eier av det aktuelle Firebase-prosjektet.
  • Hvis du skal knytte en Google Ads-konto sammen med et Google Analytics 4-område, må denne kontoen ha redigeringstilgang til det tilsvarende Google Analytics-området.
Når du oppgraderer et Firebase-prosjekt til et Google Analytics 4-område, blir de eksisterende tilknytningene mellom Firebase og Google Ads automatisk overført til det nye Google Analytics 4-området.

Fjern tilknytningen mellom områder og Google Ads-kontoer

Du kan når som helst fjerne tilknytningen mellom Google Ads-kontoer og Google Analytics 4-områder eller Firebase-prosjekter. For å fjerne tilknytningen må du ha administratortilgang til den aktuelle Google Ads-kontoen. Dette skjer etter at du har fjernet tilknytningen:

• Det utveksles ikke lenger data mellom Google Ads og områdene som tidligere var tilknyttet.
  • Det importeres ikke lenger konverteringer fra områder som tidligere var tilknyttet, og nye brukere blir ikke lagt til i de tilknyttede remarketinglistene.
  • Du kan fremdeles se data som tidligere ble delt, både i Google Ads og Firebase eller Google Analytics.

Vær oppmerksom på følgende

Hvis Google Ads-kontoen din administreres av en managerkonto, får du tilgang til (som angitt i managerkontoen) alle dataene managerkontoen importerer fra Firebase eller Google Analytics. Hvis tilknytningen mellom managerkontoen og Firebase eller Google Analytics fjernes, gis du ikke tilgang til nye data, men du kan fortsatt se de dataene som ble delt tidligere.

Veiledning

Knytt Google Analytics 4-områder eller Firebase-prosjekter sammen med Google Ads

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet  øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under Konfigurasjon.
  4. Klikk på Detaljer i «Google Analytics (GA4) og Firebase»-kortet. Hvis du har redigeringstilgang til Google Analytics 4-områder eller eier Firebase-prosjekter, vises det en tabell med alle de tilgjengelige områdene og prosjektene.
  5. Finn et Google Analytics 4-område eller Firebase-prosjekt i tabellen, og klikk så på Tilknytt.
    • Du kan se hvilke apper som er forbundet med et prosjekt, ved å klikke på nedoverpilen til venstre for prosjektnavnet.
  6. Klikk på Tilknytt i bekreftelsesvinduet.
    • (Valgfritt:) For å dele Google Analytics-målgruppene eller Firebase-konverteringsparameterne dine med Google Ads, klikk på av/på-bryteren ved siden av «Importér Google Analytics-målgrupper etter at tilknytningen er opprettet (anbefalt)» og så på Tilknytt. Du kan også når som helst endre denne innstillingen i Google Analytics.

Hvis Google Ads-kontoen din administreres av én eller flere managerkontoer, kan du se hvilke av managerkontoene dine som er knyttet sammen med et Google Analytics 4-område eller Firebase-prosjekt, i Kontoer-kolonnen.

1. Hvis Google Ads-kontoen administreres av flere managerkontoer (f.eks. av en underkontaktkonto og en managerkonto), vises managerkontoen på det høyeste nivået i Kontoer-kolonnen.
  2. Hvis et Google Analytics 4-område eller Firebase-prosjekt er knyttet sammen med Google Ads-kontoen din, men ikke noen managerkonto, vises det en bindestrek («-») i Kontoer-kolonnen.

Fjern tilknytningen mellom Google Analytics-områder eller Firebase-prosjekter og Google Ads

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet  øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under Konfigurasjon.
  4. Klikk på Detaljer i «Google Analytics (GA4) og Firebase»-kortet.
  5. Finn Google Analytics 4-området eller Firebase-prosjektet i tabellen, og klikk så på Fjern tilknytningen.
  6. Klikk på Fjern tilknytningen på nytt for å bekrefte valget.

Har du problemer?

Løs problemer med tilknytning

Hvis du trenger mer hjelp med Google Analytics i Google Ads, kan du kontakte oss.