Link Google Ads med Google Analytics App + Web eller Firebase

I denne artikel kan du læse om, hvordan du linker en Google Analytics 4-ejendom til din Google Ads-konto. Google Analytics 4-ejendomme hed "App + Web-ejendomme" i betaperioden. Google Analytics 4-ejendomme er tilgængelige til alle konti, og denne ejendomstype er nu standardversionen, når du opretter en ny ejendom, uanset om du skal bruges den til et website eller en app eller begge dele.

Google Analytics 4-ejendomme adskiller sig fra Universal Analytics-ejendomme (den tidligere generation af Google Analytics). Få flere oplysninger om linkning af Universal Analytics-ejendomme til Google Ads.

Denne artikel beskriver, hvordan du linker din Google Ads-konto til en Google Analytics App + Web-ejendom eller et Firebase-projekt. Når du har linket din Google Ads-konto til en Google Analytics App + Web-ejendom eller et Firebase-projekt, kan du:

• Importere data om konverteringer, målgrupper og appkonverteringshændelser (f.eks. parametre).
  • Se, hvordan kampagner genererer appinstallationer og handlinger i appen for dine Android- og iOS-apps, samt besøg og adfærd på dit website.

Før du begynder

Brug en Google-konto, der har følgende tilladelser:

• I Google Ads skal Google-kontoen have administratoradgang til en Google Ads-konto (eller en Google Ads-managerkonto). Du skal også konfigurere automatisk tagging på Google Ads-kontoen.
  • Hvis du linker til et Firebase-projekt, skal Google-kontoen være ejer af det Firebase-projekt, du vil linke til.
  • Hvis du linker til en Google Analytics App + Web-ejendom, skal Google-kontoen have redigeringstilladelse til den tilsvarende Google Analytics-ejendom.

Bemærk! Når du opgraderer dit Firebase-projekt til en Google Analytics App + Web-ejendom, migreres dine Firebase-links fra Google Ads automatisk til din nye Google Analytics App + Web-ejendom.

Sådan fjerner du linket mellem Google Ads og Google Analytics App + Web eller Firebase

Du kan til enhver tid fjerne linket mellem din Google Ads-konto og en Google Analytics App + Web-ejendom eller et Firebase-projekt. Hvis du vil fjerne linket til din Google Analytics App + Web-ejendom eller dit Firebase-projekt, skal du have administratoradgang til Google Ads-kontoen. Når du fjerner linket, sker der følgende:

• Der deles ikke længere data mellem Google Ads og de tidligere linkede ejendomme.
  • Google Ads stopper med at importere konverteringer fra tidligere linkede ejendomme, og nye brugere føjes ikke til de tilknyttede remarketinglister.
  • Du kan stadig se tidligere delte data i både Google Ads og Google Analytics App + Web eller Firebase.

Husk!

Hvis din Google Ads-konto administreres af en managerkonto, vil alle data, som managerkontoen importerer fra Google Analytics App + Web eller Firebase, være tilgængelige for dig (som angivet af managerkontoen). Hvis managerkontoen fjerner linket til Google Analytics App + Web eller Firebase, vil nye data ikke være tilgængelige. Du kan imidlertid stadig se tidligere delte data

Vejledning

Link en Google Analytics 4-ejendom eller et Firebase-projekt til Google Ads

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Klik på Detaljer på kortet "Google Analytics (GA4) og Firebase". Hvis du har redigeringsadgang til Google Analytics 4-ejendommen, eller du er ejer af Firebase-projekter, vises der en tabel med alle tilgængelige ejendomme og projekter.
  5. Find en Google Analytics 4-ejendom eller et Firebase-projekt i tabellen, og klik derefter på Link.
  6. Du kan tjekke, hvilke apps der er tilknyttet et projekt, ved at klikke på pil ned til venstre for projektnavnet.
  7. Klik på Link i bekræftelsesvinduet.
    • (Valgfrit) Hvis du vil dele dine Google Analytics-målgrupper eller Firebase-konverteringsparametre med Google Ads, kan du klikke på kontakten ud for "Importér Google Analytics-målgrupper efter linkning (anbefales)", før du klikker på Link. Du kan også til enhver tid ændre denne indstilling direkte i Google Analytics.

Hvis din Google Ads-konto administreres af en eller flere managerkonti, viser kolonnen "Konti", hvilke af dine managerkonti der er linket til en Google Analytics 4-ejendom eller et Firebase-projekt.

1. Hvis Google Ads-kontoen administreres af flere managerkonti (f.eks. af en undermanagerkonto og en managerkonto), vises den primære managerkonto i kolonnen "Konti".
  2. Hvis en Google Analytics 4-ejendom eller et Firebase-projekt er linket til din Google Ads-konto og ikke til en managerkonto, er der en bindestreg ("-") i kolonnen "Konti".

Fjern linket til en Google Analytics 4-ejendom eller et Firebase-projekt fra Google Ads

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Klik på Detaljer på kortet "Google Analytics (GA4) og Firebase".
  5. Find Google Analytics 4-ejendommen eller Firebase-projektet i tabellen, og klik derefter på Fjern link.
  6. Klik på Fjern link igen for at bekræfte.

Har du problemer?

Løs et problem med linkning

Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp vedrørende Google Analytics i Google Ads.