Uw bestemmingspagina testen

Of u nu alleen een uiteindelijke URL gebruikt om uw bestemmingspagina te definiëren of een uiteindelijke URL gebruikt met een trackingtemplate of aangepaste parameters, het is belangrijk dat u er zeker van bent dat uw advertentie uw potentiële klanten naar het juiste deel van uw website leidt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de bestemmingspagina en tracking-URL kunt testen.

Hoe het werkt

Wanneer u uw bestemmingspagina test, ontvangt u gedetailleerde testresultaten en een van de volgende berichten.

Bericht Campagnetype Wat dit betekent
Bestemmingspagina bevat extra parameters Alle De bestemmingspagina bevat meer parameters dan de uiteindelijke URL.
Bestemmingspagina komt niet overeen met URL Alle
Het domein van de bestemmingspagina komt niet overeen met het domein van de uiteindelijke URL.

Geen geschikte advertenties gevonden
Alle
De advertentiegroep bevatte geen advertenties die kunnen worden getest. Tekstadvertenties, beeldadvertenties en advertenties uit de Advertentiegalerij zijn advertenties die kunnen worden getest. Deze advertenties moeten ook gebruikmaken van geüpgradede URL's.
Onjuiste uiteindelijke URL Alle
De bestemmingspagina en uiteindelijke URL bevinden zich niet in hetzelfde domein, de URL's in de omleidingsketen beginnen niet met de uiteindelijke URL of de omleidingen na de uiteindelijke URL bevinden zich niet binnen hetzelfde domein. Check of de URL aan deze vereisten voldoet.
Pagina gevonden Alle Er is een bestemmingspagina gevonden.
Pagina niet gevonden Alle De bestemmingspagina is niet gevonden (bijvoorbeeld door een 404-fout). Controleer de trackingtemplate, aangepaste parameter(s) of uiteindelijke URL.
HTTP-omleiding in trackingketen Alle
De trackingketen bevat een HTTP-URL.
JavaScript-omleiding in trackingketen Alle
De trackingketen bevat een JavaScript-omleiding.
Einde van trackingketen Alle
De trackingketen eindigt voordat google.com/asnc is bereikt.
Niet bereikbaar Alle De bestemmingspagina kan niet worden bereikt (bijvoorbeeld vanwege een time-out). Probeer het opnieuw.
Onbekend/fout in tool Alle Er is een fout opgetreden bij het testen van uw bestemmingspagina. Probeer het opnieuw.
Websitedomein leeg Dynamische zoekadvertenties Het veld Websitedomein (te vinden in Campagne-instellingen) is leeg.

Houd rekening met het volgende

• Bij deze test wordt niet gekeken naar eventuele schendingen van het Google Ads-beleid. Informatie over ons beleid.
  • Deze test ondersteunt geen URL-omleidingen, waaronder omleidingen gebaseerd op JavaScript.
  • Deze test detecteert niet alle fouten met betrekking tot parallelle tracking en u moet de provider van de klikmeting raadplegen voor meer informatie.
  • Deze test werkt niet voor standaard Shopping-campagnes met advertentietype: productadvertentie

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

U kunt uw landingspagina op elk niveau van uw account testen.

Het kan zijn dat u voordat u begint de kolom Trackingtemplate aan uw tabel moet toevoegen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het paginamenu op het niveau waarop u uw bestemmingspagina wilt testen.
  3. Klik op het pictogram Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en kies vervolgens Kolommen aanpassen.
  4. Vouw de optie Kenmerken uit en vink Trackingtemplate aan.
  5. Klik op Toepassen.
Uw bestemmingspagina testen op campagneniveau
  1. Klik op het paginamenu Instellingen.
  2. Klik op de trackingtemplate van de campagne die u wilt testen.
  3. Klik op Testen.
Uw bestemmingspagina testen op advertentiegroepniveau
  1. Klik op het paginamenu Advertentiegroepen.
  2. Klik op de trackingtemplate van de advertentiegroep die u wilt testen.
  3. Klik op Testen.
Uw bestemmingspagina testen op advertentie- of extensieniveau
  1. Klik op het menu Advertenties en extensies.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de advertentie die u wilt testen en klik op het potloodpictogram Bewerken.
  3. Klik op de pijl in de hoek om de bewerkingsweergave uit te vouwen.
  4. Klik op URL-opties voor advertentie om meer opties te bekijken.
  5. Klik op Testen.
Uw bestemmingspagina testen op zoekwoordniveau
  1. Klik op het menu Zoekwoorden.
  2. Klik op de trackingtemplate van het zoekwoord dat u wilt testen.
  3. Klik op Testen.