Dagelijkse kosten bekijken op campagne- en accountniveau

Opmerking: De informatie in dit artikel is alleen van toepassing op klanten die gebruikmaken van maandelijkse facturering. Als u handmatig vooraf betaalt in uw account of als er automatisch kosten in rekening worden gebracht, leest u het artikel Over de nieuwe pagina Factureringsactiviteit.

Op de pagina Transacties worden de maandelijkse kosten weergegeven die voor elke campagne zijn gemaakt, maar in het rapport Gefactureerde kosten kunt u ook de dagelijkse kosten voor een of meer van uw campagnes bekijken of zelfs van uw hele account.

Met dit rapport kunt u ook de weergavekosten vergelijken met de gefactureerde kosten voor elke campagne.

• De weergavekosten zijn de kosten van alle klikken of vertoningen die de campagne heeft gekregen.
  • De gefactureerde kosten vormen het daadwerkelijke bedrag dat u moet betalen, nadat er correcties zijn aangebracht in uw account voor items zoals overweergave en ongeldige activiteit.

Dagelijkse kosten bekijken op campagne- of accountniveau op de pagina Transacties

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Transacties.
    • Dagelijkse kosten voor een campagne bekijken: Zorg ervoor dat Gedetailleerde transactieweergave is geselecteerd. Klik in de maand waarin u bent geïnteresseerd op de campagnenaam waarvoor u de dagelijkse kosten wilt bekijken in de kolom Beschrijving. Zo gaat u naar het rapport Gefactureerde kosten, dat vooraf is gefilterd om de dagelijkse kosten voor die campagne gedurende die maand te tonen.
    • Dagelijkse kosten voor uw account bekijken: Zorg ervoor dat u heeft geschakeld naar de Overzichtsweergave bovenaan de pagina Transacties. Zoek in de maand waarin u bent geïnteresseerd naar de rij Kosten en klik op het item Campagneactiviteit in de kolom Beschrijving. Hiermee gaat u naar het rapport Gefactureerde kosten, dat vooraf is gefilterd om de dagelijkse kosten voor al uw campagnes in uw hele account gedurende die maand te tonen.

Dagelijkse kosten bekijken op campagne- of accountniveau op de pagina Rapporten

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Rapporteditor.
  4. Klik op Vooraf gedefinieerde rapporten (Dimensies), op Overig en dan op Gefactureerde kosten. Standaard ziet u de dagelijkse kosten voor elke afzonderlijke campagne die in de afgelopen maand advertenties heeft weergegeven.

Uitsplitsing van de dagelijkse kosten voor een of meer campagnes bekijken

1. Klik op het filtericoon aan de rechterkant van de pagina en kies Budgetnaam. De budgetnaam komt overeen met uw campagnenaam, zoals deze wordt weergegeven op de pagina Campagnes in Google Ads.
  2. Vink links in het dialoogvenster de selectievakjes aan voor campagnes waarvoor u de dagelijkse kosten wilt bekijken. (U kunt ook zoeken naar campagnes en kiezen uit de zoekresultaten. Als u de dagelijkse kosten voor alle campagnes wilt bekijken, vinkt u het selectievakje aan de bovenkant aan, naast het totale aantal resultaten.)
  3. Klik op Toepassen.

Uitsplitsing van de dagelijkse kosten op accountniveau bekijken

1. Klik onder het tabelmenu aan de rechterkant in het gedeelte Rij op Budgetnaam rechtsboven.
  2. Klik op Verwijderen.

Hierdoor wordt de kolom Budgetnaam verwijderd, zodat uw rapport nu een uitsplitsing van de dagelijkse kosten weergeeft voor uw hele account voor een bepaalde periode.

Een rapport aanpassen

Net als bij andere rapporten in uw Google Ads-account kunt u uw rapport op de volgende manieren aanpassen:

• De periode aanpassen: Klik op de periode rechtsboven op de pagina.
  • Kolommen anders indelen:
    • Klik op Kolommen aanpassen om kolommen aan de tabel toe te voegen. Maak een keuze uit de statistieken en dimensies die rechts beschikbaar zijn en voeg ze toe aan uw rapport door te klikken op het plusicoon.
    • Als u kolommen uit de tabel wilt verwijderen, klikt u in het gedeelte Kolom op de kolom die u wilt verwijderen en daarna op Verwijderen.
    • Klik en sleep de rand van de kolomkop naar links of naar rechts om het formaat van de kolom aan te passen. Lees meer informatie over hoe u kolommen kunt toevoegen en verwijderen.
  • Gegevens sorteren: Klik op de kop van de kolom met de gegevens waarop u wilt sorteren om de tabel te sorteren. Klik opnieuw op de kolomkop om de volgorde om te draaien.
  • De gegevens weergeven als een tabel, cirkeldiagram, lijndiagram, staafdiagram of spreidingsdiagram: Als u van de ene naar de andere optie wilt overschakelen, klikt u op het dropdownmenu Tabel in het tabelmenu aan de rechterkant en selecteert u een optie.
  • De gegevens exporteren als csv, Excel, pdf en andere indelingen: Klik op de downloadknop rechtsboven.