Muokattujen parametrien luominen tehokasta seurantaa varten

Omat parametrit ovat kehittyneitä URL-parametreja, joita voit lisätä mainoksen laskeutumissivun URL-osoitteeseen. Voit valita, mitä arvoja omat parametrit tallentavat, kun käyttäjä klikkaa mainostasi (toisin kuin ValueTrack-parametreja käytettäessä).

Tässä artikkelissa kerrotaan ohjeet muokattujen parametrien määrittämiseen tilin eri tasoilla.

Ennen kuin aloitat

Jos et tunne Google Ads ‑seurantaa tai ValueTrack-parametreja, tutustu ennen aloittamista artikkeleihin Tietoja Google Adsin seurannasta ja Tietoja ValueTrack-parametreista

Omien parametrien määritysohjeet

Vaihe 1: Tason valitseminen

Voit luoda enintään kahdeksan omaa parametria tilisi mille tahansa tasolle tilitasoa lukuun ottamatta. Jos omilla parametreillasi on sama nimi, Google Ads käyttää tarkinta määrittämääsi omaa parametria. Tämä tarkoittaa sitä, että jos luot oman parametrin (esimerkiksi {_color}=red) mainosryhmälle ja toisen oman parametrin (esimerkiksi {_color}=blue) jollekin kyseisen mainosryhmän mainokselle, Google Ads käyttää mainostason omaa parametria ({_color}=blue).

Vaihe 2: Omien parametrien määrittäminen

Muokatut parametrit koostuvat seuraavasta kahdesta osasta:

• nimi: enintään 16 aakkosnumeerista merkkiä
  • arvo: enintään 250 merkkiä, jotka voivat olla mitä tahansa merkkejä (mukaan lukien merkit | ; _ / ^ ( !) ja ValueTrack-parametreja.

Sekä nimi että arvo voivat olla mitä tahansa. Jos sinulla on esimerkiksi erityistunnuksia kullekin avainsanalle, voit luoda seuraavanlaisen muokatun parametrin: {_mykwid}=1234.

Vaihe 3: Muokatun parametrin lisääminen Muokattu parametri ‑kenttään

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Omien parametrien luominen ja muokkaaminen kampanjatasolla
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa muokattavaa kampanjaa.
  4. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Vieritä alaspäin ja valitse Kampanjan URL-valinnat (tarkennettu).
  6. Kirjoita Oma parametri -kohtaan muokattujen parametriesi nimet ja arvot.
  7. Valitse Tallenna.

Jos haluat muokata jotain omia parametrejasi, toimi yllä olevien ohjeiden vaiheiden 1–4 mukaan, tee haluamasi muutokset ja valitse Tallenna.

Omien parametrien luominen ja muokkaaminen mainostasolla
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Mainokset-välilehteä.
  3. Siirry sen mainoksen kohdalle, johon haluat lisätä omia parametreja.
  4. Valitse Mainoksen URL-valinnat (tarkennettu).
  5. Kirjoita Oma parametri -kohtaan omien parametriesi nimet ja arvot.
  6. Valitse Tallenna.

Jos haluat muokata jotain omia parametrejasi, toimi yllä olevien ohjeiden vaiheiden 1–4 mukaan, tee haluamasi muutokset ja valitse Tallenna.

Omien parametrien luominen tai muokkaaminen mainosryhmä- tai avainsanatasolla

Aloita lisäämällä Omat parametrit ‑sarake mainosryhmä- tai avainsanataulukkoosi seuraavasti:

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Avainsanat- tai Mainosryhmät-välilehteä.
  3. Valitse Sarakkeet ja sitten Muokkaa sarakkeita.
  4. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Attribuutit ja klikkaa sitten Oma parametri ‑kohdan vierestä Lisää.
  5. Valitse Käytä.

Lisää sitten oma parametrisi:

1. Vie hiiri minkä tahansa Oma parametri ‑sarakkeessa olevan merkinnän päälle.
  2. Klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta.
  3. Kirjoita omien parametriesi nimet ja arvot.
  4. Valitse Tallenna.

Jos haluat muokata joitakin omia parametrejasi, suorita toisen osion vaiheet 1–2. Tee sitten haluamasi muutokset ja valitse Tallenna.

Omien parametrien luominen ja muokkaaminen sivustolinkkitasolla
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Klikkaa Näytä-valikkoa ja valitse sitten Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Vie hiiri jonkin taulukossa olevan laajennuksen päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta.
  5. Valitse Sivustolinkin URL-valinnat (tarkennettu).
  6. Kirjoita Oma parametri -kohtaan omien parametriesi nimet ja arvot.
  7. Valitse Tallenna.

Jos haluat muokata omia parametrejasi, suorita edellä olevat vaiheet 1–6. Tee sitten haluamasi muutokset ja valitse Tallenna.

Vaihe 4: Muokatun parametrin lisääminen Seurantamalli-kenttään

Lisää lopuksi muokatun parametrisi nimi seurantamalliin yhdessä tarvittavien ValueTrack-parametrien (esim. {lpurl}?color={_color}) kanssa. Kun mainostasi klikataan, Google Ads korvaa nimen omassa parametrissa määritetyllä arvolla.