Omien parametrien luominen tehokasta seurantaa varten

Omat parametrit ovat kehittyneitä URL-parametreja, joita voi lisätä mainoksen laskeutumissivun URL-osoitteeseen. Voit valita, mitä arvoja omat parametrit tallentavat, kun käyttäjä klikkaa mainostasi (toisin kuin ValueTrack-parametreja käytettäessä).

Tässä artikkelissa kerrotaan ohjeet muokattujen parametrien määrittämiseen tilin eri tasoilla.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jos Google Adsin seuranta tai ValueTrack-parametrit ovat sinulle uusia asioita, tutustu ensin artikkeleihin Tietoja Google Adsin seurannasta ja Tietoja ValueTrack-parametreista.

Omien parametrien määritysohjeet

Vaihe 1: Tason valitseminen

Voit luoda enintään kahdeksan omaa parametria tilisi mille tahansa tasolle tilitasoa lukuun ottamatta. Jos omilla parametreillasi on sama nimi, Google Ads käyttää tarkinta määrittämääsi omaa parametria. Tämä tarkoittaa sitä, että jos luot oman parametrin (esimerkiksi {_color}=red) mainosryhmälle ja toisen oman parametrin (esimerkiksi {_color}=blue) jollekin kyseisen mainosryhmän mainokselle, Google Ads käyttää mainostason omaa parametria ({_color}=blue).

Vaihe 2: Omien parametrien määrittäminen

Muokatut parametrit koostuvat seuraavasta kahdesta osasta:

• nimi: enintään 16 aakkosnumeerista merkkiä
  • arvo: enintään 250 merkkiä, jotka voivat olla mitä tahansa merkkejä (mukaan lukien merkit | ; _ / ^ ( !) ja ValueTrack-parametreja.

Sekä nimi että arvo voivat olla mitä tahansa. Jos sinulla on esimerkiksi erityistunnuksia kullekin avainsanalle, voit luoda seuraavanlaisen muokatun parametrin: {_mykwid}=1234.

Vaihe 3: Oman parametrin lisääminen Oma parametri ‑kenttään

Omien parametrien luominen ja muokkaaminen kampanjatasolla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Kaikki kampanjat.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
  4. Klikkaa muokattavaa kampanjaa.
  5. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Kampanjan URL-valinnat.
  6. Kirjoita Oma parametri ‑kohtaan omien parametriesi nimet ja arvot.
  7. Valitse Tallenna.

Jos haluat muokata joitakin omia parametrejasi, suorita edellä olevat vaiheet 1–5. Tee sitten haluamasi muutokset ja valitse Tallenna.

Useiden omien parametrien luominen tai muokkaaminen kerralla mainostasolla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Mainokset ja laajennukset.
  3. Valitse kaikkien niiden mainosten valintaruudut, joihin haluat lisätä omia parametreja.
  4. Klikkaa taulukon yläpuolella olevasta sinisestä palkista Muokkaa ja valitse sitten avattavasta valikosta Muuta omia parametreja.
  5. Kirjoita omien parametriesi nimet ja arvot Lisää parametreja ‑kohtaan.
  6. Valitse Lisää.
  7. Klikkaa Käytä.

Jos haluat muokata joitakin omia parametrejasi, suorita edellä olevat vaiheet 1–5. Tee sitten haluamasi muutokset ja valitse Käytä.

Omien parametrien muokkaaminen mainostasolla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Mainokset ja laajennukset.
  3. Vie hiiri muokattavan mainoksen päälle ja klikkaa kynäkuvaketta .
  4. Laajenna muokkauspaneeli klikkaamalla oikeasta yläkulmasta nuolta.
  5. Kirjoita omien parametriesi nimet ja arvot Mainoksen URL-valinnat ‑kohtaan.
  6. Klikkaa Tallenna uusi mainos. Tallentamisen myötä uusi mainos lähetetään tarkistettavaksi ja vanha mainos poistetaan.

Omien parametrien luominen tai muokkaaminen mainosryhmä- tai avainsanatasolla

Aloita lisäämällä Omat parametrit ‑sarake mainosryhmä‑ tai avainsanataulukkoosi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Avainsanat tai Mainosryhmät.
  3. Klikkaa sarakekuvaketta Sarakkeet ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  4. Klikkaa Attribuutit.
  5. Valitse Oma parametri
  6. Klikkaa Käytä.

Lisää seuraavaksi oma parametrisi:

1. Vie hiiri minkä tahansa Oma parametri ‑sarakkeessa olevan merkinnän päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  2. Kirjoita omien parametriesi nimet ja arvot.
  3. Valitse Tallenna.

Jos haluat muokata joitakin omia parametrejasi, suorita toisen osion vaiheet 1–2. Tee sitten haluamasi muutokset ja valitse Tallenna.

Omien parametrien luominen ja muokkaaminen sivustolinkkitasolla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja sitten sivun yläosasta Laajennukset.
  3. Klikkaa pluspainiketta Lisää-painike (pluspainike).png ja valitse Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Valitse avattavasta Lisää‑valikosta taso, jolle haluat lisätä sivustolinkin.
  5. Voit käyttää aiemmin luotua sivustolinkkiä klikkaamalla Käytä nykyistä ja valitsemalla lisättävät sivustolinkit.
  6. Jos haluat luoda uuden sivustolinkin, klikkaa Luo uusi.
  7. Kirjoita sivustolinkin teksti ja URL‑osoite.
  8. Kirjoita linkkiä kuvaava lisäteksti kuvauskenttiin (kuvauksen lisääminen on valinnaista mutta suositeltavaa).Kun täytät molemmat kuvausrivit, sivustolinkkisi saattaa olla kelvollinen näkymään kyseisten tietojen kanssa.
  9. Lisää omat parametrisi Sivustolinkin URL-valinnat ‑kohtaan.
  10. Valitse, haluatko käyttää eri URL-osoitetta mobiililaitteille.
  11. Valitse Tallenna.

Jos haluat muokata joitakin omia parametrejasi, suorita edellä olevat vaiheet 1–2 ja toimi sen jälkeen seuraavasti:

1. Klikkaa taulukon yläpuolella olevasta sinisestä palkista Laajennuksen tyyppi. Valitse avattavasta valikosta Sivustolinkkilaajennus ja klikkaa Käytä.
  2. Vie hiiri muokattavan sivustolinkin päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta .
  3. Laajenna muokkauspaneeli klikkaamalla oikeasta yläkulmasta nuolta.
  4. Kirjoita omien parametriesi nimet ja arvot Sivustolinkin URL-valinnat ‑kohtaan.
    1. Huomaa, että kaikki tekemäsi muutokset tulevat voimaan myös kaikissa mainosryhmissä ja kampanjoissa ja kaikilla tileillä, jotka jakavat kyseisen sivustolinkin.
  5. Kun muokkaus on valmis, klikkaa Tallenna.

Vaihe 4: Oman parametrin lisääminen Seurantamalli-kenttään

Lisää lopuksi oman parametrisi nimi seurantamalliin yhdessä tarvittavien ValueTrack-parametrien (esim. {lpurl}?color={_color}). Kun mainostasi klikataan, Google Ads korvaa nimen omassa parametrissa määritetyllä arvolla.