Sökordsplaneraren: Söka efter nya sökord

Genomsnittlig position (gen. pos.) tas bort i september 2019. Procentsatserna för exponering högst upp och exponering i absolut topposition ger en tydligare bild av var dina annonser visas på söksidor. Du kan använda dessa nya mätvärden för att optimera annonspositionen. Läs mer.

Med Sökordsplaneraren kan du hitta nya sökordsförslag till dina kampanjer i söknätverket som är relevanta för din produkt, din tjänst och dina målkunder. Sökordsplaneraren visar sökvolymdata och annan tidigare statistik om sökorden, så att du kan bestämma om du vill lägga till dem i dina kampanjer.

Här beskriver vi hur du använder Sökordsplaneraren när du vill hämta sökvolymdata och hitta nya sökord som är relevanta för din verksamhet.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto
  2. Uppe i det högra hörnet klickar du på verktygs- och inställningsikonen . Under Planering klickar du sedan på Sökordsplaneraren
  3. Skriv eller klistra in ett eller flera av följande i sökrutan Hitta nya sökord och tryck på Retur på tangentbordet efter vart och ett av dem:
    • ord eller fraser som beskriver det annonsen gäller
    • webbadressen till en webbsida eller hela webbplatsen som har anknytning till ditt företag.
  4. Klicka på Kom igång
  5. Läs igenom sökorden på sidan med sökordsförslag.

Inrikta och filtrera resultaten

Med Sökordsplaneraren kan du finjustera sökordsförslagen genom att inrikta eller filtrera resultaten.

Inrikta resultaten

Här kommer ett exempel på hur du kan använda inriktningsinställningarna. Anta att du vill visa annonser om ditt lyxhotell i Båstad för kunder i Schweiz som talar franska och som söker på Google och Googles sökpartners webbplatser. Du kan ändra inställningarna i panelen Inriktning ovanför diagrammet för att få sökordsförslag och tidigare statistik om en sådan kampanj.
  • Platsinställningar: Ange en geografisk plats, till exempel land, område, region eller ort, i rutan. Klicka på länken I närheten om du vill få förslag på platser som ligger nära den angivna platsen. Om du vill inrikta dig globalt tar du bort eventuella platser som du redan har angett. Då ställs inriktningen automatiskt in på Alla platser.
  • Språkinställningar: Ange ett språk i rutan, eller rulla igenom listan med språk som du kan få förslag för.
  • Nätverksinställningar: Välj Google om du vill få förslag för Google Sök, eller välj Google och sökpartner om du vill få förslag för Google Sök, Googles andra sökwebbplatser, som Maps, och Googles sökpartners webbplatser (webbplatser som samarbetar med Google för att visa annonser).

Anpassa resultaten efter datumintervall

Det kan vara praktiskt att titta i kalendern när du planerar en säsongsbunden kampanj eller letar efter sökord som är populära på Google Sök. Då är datumintervallsfunktionen till stor hjälp. Du kan justera datumintervallet om du vill se sökvolymtrender under särskilda tidsperioder och få förslag på sökord som är mer relevanta under vissa tider på året.

Säsongsbundna trender

Anta att du har ett företag som levererar blommor. När du analyserar sökvolymtrenderna ser du att dina sökord var mest populära runt Alla hjärtans dag i februari. Med datumintervallsfunktionen kan du hitta andra sökord som var populära under samma månad. Klicka bara på datumfältet ovanför diagrammet.
Du kan också använda datumintervallsfunktionen med dina trafikprognoser. Om du har en blombudstjänst kan du till exempel hämta prognoser för februari månad när du vill planera inför en Alla hjärtans dag-kampanj.

Filtrera resultaten

Du kan filtrera resultaten så att du får en bättre uppfattning om hur effektiva de olika sökordsförslagen är. Redigera filtren genom att klicka på filterikonen Filter ovanför resultattabellen och välja filtret som du vill redigera.
Du kan filtrera resultaten efter sökordstext, genomsnittligt antal sökningar per månad, bud för visning högst upp på sidan (lågt intervall), bud för visning högst upp på sidan (högt intervall), konkurrens, organisk exponeringsandel, organisk genomsnittlig position eller annonsexponeringsandel, eller utesluta sökord som redan finns i ditt konto.

Dela upp sökordsförslagen

Dela upp sökordsförslagen för att se hur de påverkar särskilda segment. Du kan dela upp resultaten på följande sätt:
  • Trender för mobila enheter: Jämför trender för mobila enheter med sökningar på alla enheter.
  • Fördelning efter enhet: Dela upp det genomsnittliga antalet sökningar per månad efter datorer, mobila enheter med kompletta webbläsare och surfplattor med kompletta webbläsare.
  • Fördelning efter plats: Se hur många klick dina sökord får på dina inriktade platser.

Obs!

Om du vill ha sökordsförslag som bygger på hela webbplatsen och inte bara från den enstaka sida du har angett lägger du till webbplatsen och verifierar den. Om ditt konto är ett hanterat konto måste kontoinnehavaren lägga till och verifiera ägarskapet. Det kan ta upp till en månad innan det genereras sökordsförslag från hela webbplatsen efter att du har lagt till och verifierat den.