Finjustera dina nya sökord i Sökordsplaneraren

Så här öppnar du Sökordsplaneraren:

• Du måste använda ditt konto i expertläge. Du kan inte komma åt Sökordsplaneraren om du använder ditt konto i smartläge.
  • Du måste slutföra kontoregistreringen genom att ange dina faktureringsuppgifter och skapa en kampanj. Om du inte är redo att spendera pengar ännu kan du välja att pausa dina kampanjer.
Med Sökordsplaneraren kan du hitta nya sökordsförslag för dina sökkampanjer När du har skapat en lista med sökord är nästa steg att finjustera de idéer som är mest relevanta för dina kampanjer.

I den här artikeln beskriver vi hur du begränsar din sökordslista för att hitta de mest relevanta för ditt företag.

Gör så här

1. Filtrera och finjustera efter kategori

Du kan filtrera resultaten så att du får en bättre uppfattning om hur effektiva de olika sökordsförslagen är. Redigera filtren genom att klicka på filterikonen Filter ovanför resultattabellen. Välj sedan filtret som du vill redigera.

Du kan filtrera resultaten efter sökordstext, genomsnittligt antal sökningar per månad, bud för visning högst upp på sidan (lågt intervall), bud för visning högst upp på sidan (högt intervall), konkurrens, organisk exponeringsandel eller annonsexponeringsandel, eller utesluta sökord som redan finns i ditt konto.

Du kan också finjustera listan med hjälp av kategorier som är relaterade till dina sökordsförslag. Om dina sökord till exempel är relaterade till löparskor kan du se en kategori för skofärg.

Alla kategorier är markerade som standard. Om du vill begränsa sökningen avmarkerar du rutorna bredvid de kategorier som du vill ta bort från listan med sökordsförslag.

2. Begränsa efter plats

Här kommer ett exempel på hur du kan använda inriktningsinställningarna. Anta att du vill visa annonser om ditt lyxhotell i Båstad för kunder i Schweiz som talar franska och som söker på Google och Googles sökpartners webbplatser. Du kan ändra inställningarna i panelen Inriktning ovanför diagrammet för att se sökordsförslag och tidigare statistik om en sådan kampanj.
  • Platsinställningar: Ange en geografisk plats, till exempel land, område, region eller ort, i rutan. Klicka på länken I närheten om du vill få förslag på platser som ligger nära den angivna platsen. Om du vill inrikta dig globalt tar du bort eventuella platser som du redan har angett. Då ställs inriktningen automatiskt in på Alla platser.
  • Språkinställningar: Ange ett språk i rutan eller rulla igenom listan med språk som du kan få förslag för.
  • Nätverksinställningar: Välj Google om du vill få förslag för Google Sök, eller välj Google och sökpartner om du vill få förslag för Google Sök, Googles andra sökwebbplatser, som Maps, och Googles sökpartners webbplatser (webbplatser som samarbetar med Google för att visa annonser).

3. Anpassa efter datumintervall

Det kan vara praktiskt att titta i kalendern när du planerar en säsongsbunden kampanj eller letar efter sökord som är populära på Google Sök. Då är datumintervallsfunktionen till stor hjälp. Du kan justera datumintervallet för att se sökvolymtrender under särskilda tidsperioder och få förslag på sökord som är mer relevanta under vissa tider på året.

4. Matcha säsongsbetonade trender

Anta att du har ett företag som levererar blommor. När du analyserar sökvolymtrenderna ser du att dina sökord var mest populära runt Alla hjärtans dag i februari. Med datumintervallsfunktionen kan du hitta andra sökord som var populära under samma månad. Klicka bara på datumfältet ovanför diagrammet.
Du kan också använda datumintervallsfunktionen tillsammans med dina trafikprognoser. Om du har en blombudstjänst kan du till exempel hämta prognoser för februari månad när du vill planera inför en Alla hjärtans dag-kampanj.

5. Dela upp i segment

Dela upp sökordsförslagen för att se hur de påverkar särskilda segment. Du kan dela upp resultaten på följande sätt:
  • Trender för mobila enheter: Jämför trender för mobila enheter med sökningar på alla enheter.
  • Fördelning efter enhet: Dela upp det genomsnittliga antalet sökningar per månad efter datorer, mobila enheter med kompletta webbläsare och surfplattor med kompletta webbläsare.
  • Fördelning efter plats: Se hur många klick dina sökord får på dina inriktade platser.

Obs!

Du kan få sökordsförslag som bygger på hela webbplatsen och inte bara från den enstaka sida du har angett genom att lägga till webbplatsen och verifiera den. Om ditt konto är ett hanterat konto måste kontots ägare lägga till och verifiera sig som ägare. Det kan ta upp till en månad innan det genereras sökordsförslag från hela webbplatsen efter att du har lagt till och verifierat den.